Sladké žartíky:
Pozrite si neuveriteľné výtvory cukrárky, ktorej tlieska celý svet

Spracované podľa stránky travelandleisureasia.com, 1. apríla 2023     7 minút čítania

Umývačka riadu, kreslo, mop na dlážku, lietajúci dron, či dokonca auto v reálnej veľkosti. A predstavte si, že do všetkých sa môžete zahryznúť. Turecká cukrárka Tuba Geçkil má naozaj zmysel pre humor.



Portét, ktorý cukrárku dokonale vystihuje.
Foto: Red Rose Cake


Turecká cukrárka Tuba Geçkil láme na Instagrame rekordy svojimi hyperrealistickými tortami, ktoré sú vymodelované podľa všetkého, čo nájdeme okolo seba. Cukrárstvo povýšila na dokonalé umenie. Geckil, ktorá teraz žije v Istanbule, vyrastala obklopená umením, obaja jej rodičia boli amatérski výtvarníci.

Nikto neveril, že sú to koláče

Zatiaľ čo mnohých podnikateľov pandémia koronavírusu položila, pre zakladateľku Red Rose Cake sa ukázal čas, ktorý trávila zatvorená doma, ako štart novej kariéry. V roku 2020 sa svojimi sladkými 3D výtvormi preslávila na Instagrame.

Prvú realistickú tortu upiekla pred 15 rokmi na narodeniny svojho syna, avšak spočiatku, keď začala uverejňovať fotografie svojich sladkých diel na Facebooku, veľa pozornosti nezískala. „Keďže som ich nekrájala na videu, nikto neveril, že sú to skutočné torty a koláče,“ vysvetľuje.



Krokodíl, ktorý vás nezje. Práve naopak.
Foto: Red Rose Cake


A skutočne nepreháňa. Veď kto by si chcel zahryznúť do dávkovača na mydlo, stolovej lampy, či toaletného papiera… Vo svojich príspevkoch turecká umelkyňa vyzýva sledovateľov, aby napríklad uhádli, ktorý z troch melónov na stole je v skutočnosti koláč. Podarí sa to len málokomu. Aj preto má jej účet 1,3 milióna sledovateľov a ich počet neustále pribúda.

Žne úspechy po celom svete

Okrem online úspechu získala Tuba Geçkil aj mnohé ocenenia na medzinárodnej scéne, kde reprezentuje Turecko. Vyhrala štyri zlaté medaily a jednu striebornú na kulinárskej olympiáde v Nemecku. Bodoval jej súbor búst, ktoré vyzerali ako Donald Trump, Angela Merkelová a Bob Marley. Na každej z nich pracovala týždeň.



Nemecká politička Angela Merkelová v sladkej verzii.
Foto: Red Rose Cake


K jej najdokonalejším a najväčším sladkým replikám patrí MINI Cooper urobený v reálnej veľkosti, takže je na nerozoznanie od naozajstného. „Volant, páčka smerových svetiel, všetky tlačidlá, sedadlá a vonkajší povrch auta boli ručne vyrobené z torty s najjemnejšími detailmi, bez akýchkoľvek foriem,“ vysvetľuje Geçkil.

Svoje umenie aj vyučuje

Pod hlavičkou Red Rose Cake, ktorú založila, Geçkil nielen vytvára torty na zákazku, ale taktiež toto umenie aj vyučuje. „Od roku 2016 vediem workshopy v mnohých krajinách – v USA, Brazílii, Anglicku, Indii, Francúzsku, Spojených arabských emirátoch, či v Bahrajne. Mnohí naši študenti získali ocenenia v súťažiach a mnohí teraz vyučujú. Som na nich veľmi hrdá,“ dodáva cukrárka.

Pozrite si neuveriteľné sladké diela Tuby Geçkil



Zdroj: Tuba Geçkil



Zdroj: Tuba Geçkil



Zdroj: Tuba Geçkil





Diskusia k článku







 



TOPlist