Skúste to takto:
Pečenie bez klasického masla? Toto je 5 možností, čím a ako ho v ceste nahradiť

Jarmila Horváthová, 25. septembra 2023     4 minúty čítania

Potravinová intolerancia, túžba po štíhlejšej postave, vegánstvo alebo prázdna chladnička, to je len pár dôvodov, kedy sa pri pečení potrebujeme zaobísť bez masla. A takto sa to dá vyriešiť.



Foto: Shutterstock

4. Orechové maslo

Namiesto masla sa dá (nielen do vegánskeho) pečenia použiť aj orechové maslo, resp. pasta – mandľové, orieškové, arašidové či z kešu orechov, ktoré samozrejme tiež ovplyvní chuť koláčov. Cesto bude s ním pekne pevné.

Namiesto 100 g masla sa používa 50 g pasty a 35 g oleja. Ak ide do cesta nejaká tekutina, treba jej dať o niečo menej.





ANKETA: Kupujete si maslo do zásoby keď je niekde v akcii?

88,7%



11,3%







Diskusia k článku







 



TOPlist