Skúste to takto:
Pečenie bez klasického masla? Toto je 5 možností, čím a ako ho v ceste nahradiť

Jarmila Horváthová, 25. septembra 2023     4 minúty čítania

Potravinová intolerancia, túžba po štíhlejšej postave, vegánstvo alebo prázdna chladnička, to je len pár dôvodov, kedy sa pri pečení potrebujeme zaobísť bez masla. A takto sa to dá vyriešiť.



Foto: Shutterstock

3. Kokosový olej

Na pečenie sa používa aj kokosový olej, ten má však výraznú chuť, ktorá ovplyvní aj výslednú chuť upečenej maškrty. Takže skôr než ho použijete, premyslite si, či jeho chuť bude do koláčika pasovať.

Čo sa týka množstva, platí nasledovné: 60 g kokosového oleja je toľko, koľko by v klasickom recepte bolo 100 g masla.





ANKETA: Kupujete si maslo do zásoby keď je niekde v akcii?

88,7%



11,3%







Diskusia k článku







 



TOPlist