Foto: Shutterstock
5. Na zjedenie
Banánové šupky sa dokonca dajú tepelne upraviť a jesť – a ako sme písali vyššie obsahujú veľa cenných látok. Ak máte odvahu, môžete vyskúšať niektoré z receptov, ktoré sme našli na zahraničných weboch.Pečené banánové šupky: Odstráňte horný a dolný koniec banánovej šupky a šupku nakrájajte na pásiky. Potom ich posypte cukrom alebo ich prípadne pokvapkajte medom. Šupky nechajte pol hodiny piecť v rúre pri teplote 180 °C.
Banánová slanina: Odstráňte horný a dolný koniec šupky a nakrájajte ju na pásiky. Marinujte ich 10 minút v zmesi z 50 ml sójovej omáčky, trošky javorového sirupu s dymovou arómou, cesnakového prášku, mletej červenej papriky a cibuľového prášku. Potom pásiky opečte na troche oleja z oboch strán do chrumkava.
Diskusia k článku