Rady profesionálky:
5 tipov cukrárky Jožky Zaukolcovej, ako urobiť nádherne lesklú čokoládovú polevu

Jarmila Horváthová, mesačník Varecha, 6. marca 2023     3 minúty čítania

Stačí dodržať pár pravidiel a aj vaše zákusky bude zdobiť dokonalá poleva ako od profesionálky.

2. Použite kvalitný tuk



Foto: Shutterstock

Najlepší tuk, s ktorým môžete čokoládu roztopiť, je kakaové maslo. Keďže je pomerme drahé, možno ho nahradiť 100-per­centným stuženým rastlinným tukom v pomere približne 3:1 (3 diely čokolády - 1 diel tuku), závisí od druhu čokolády, tie viacpercentné sú hustejšie. Použiť môžete aj kokosový tuk, je však potrebné, aby bol veľmi kvalitný a čerstvý, aby poleva nemala nepríjemnú pachuť.





Diskusia k článku







 



TOPlist