Rady od šéfkuchára:
7 krokov, ktoré vás privedú k dokonalej pečenej kačici

Jarmila Horváthová, 29. októbra 2023     5 minút čítania

Fantastickú kačicu zvládnete upiecť aj doma. Ako na to, nám prezradil šéfkuchár Igor Čehy.



Foto: Shutterstock

7. Klasické či radšej pomalé pečenie?

Bežný čas pečenia kačice je podľa veľkosti 2 až 2,5 hodiny, pričom najprv sa pečie pri vysokej teplote a potom sa teplota zníži.

Druhý spôsob je pomalé pečenie – kačica sa pečie najprv 20 minút pri 200 °C a potom niekoľko hodín pri 90 °C, napríklad cez noc. Pri pomalom pečení má byť kačica zakrytá, aby sa nevysušila, a pred servírovaním ju treba dopiecť na 200 °C.

Obidva spôsoby sú rovnocenné, nedá sa povedať, že by pri jednom alebo druhom bola kačica výrazne lepšia. Druhý spôsob používajte, samozrejme, len v prípade, ak máte spoľahlivú rúru a môžete ju nechať zapnutú, aj keď idete spať. Rozhodne sa tento spôsob neodporúča pri plynovej rúre.

Recept šéfkuchára Igora Čehyho na úžasnú pečenú kačicu






ANKETA: Už ste niekedy doma piekli celú kačicu?

89,4%



10,6%







Diskusia k článku







 



TOPlist