Foto: Shutterstock
7. Klasické či radšej pomalé pečenie?
Bežný čas pečenia kačice je podľa veľkosti 2 až 2,5 hodiny, pričom najprv sa pečie pri vysokej teplote a potom sa teplota zníži.Druhý spôsob je pomalé pečenie – kačica sa pečie najprv 20 minút pri 200 °C a potom niekoľko hodín pri 90 °C, napríklad cez noc. Pri pomalom pečení má byť kačica zakrytá, aby sa nevysušila, a pred servírovaním ju treba dopiecť na 200 °C.
Obidva spôsoby sú rovnocenné, nedá sa povedať, že by pri jednom alebo druhom bola kačica výrazne lepšia. Druhý spôsob používajte, samozrejme, len v prípade, ak máte spoľahlivú rúru a môžete ju nechať zapnutú, aj keď idete spať. Rozhodne sa tento spôsob neodporúča pri plynovej rúre.
Diskusia k článku