Foto: Shutterstock
4. Zavárané huby
Pri tomto spôsobe spracovania húb môžete použiť podľa vašej chuti kyslý, slaný alebo sladkokyslý nálev. Podľa toho, ktorý recept sa vo vašej rodine traduje...Na zaváranie sa hodia tvrdšie a menšie druhy húb, napríklad dubáky, suchohríby, modráky, ale aj plávky, kuriatka, rýdziky a podpňovky. Pred sterilizáciou huby očistite, ale neumývajte.
Suché huby vložte do čistých pohárov, pridajte k nim cibuľu, vetvičku kôpru, celé čierne korenie či kolieska mrkvy a zalejte nálevom. Naplnené poháre dobre uzavrite a huby sterilizujte pri teplote 80-85 °C asi 15-20 minút.
V niektorých receptoch sa odporúča huby pred sterilizovaním krátko predvariť v osolenej vode a následne prepláchnuť v studenej vode, čím ich zbavíte "slizu”.
Diskusia k článku