Otázka dňa:
Radosť z plného košíka húb je veľká, ale viete, čo s nimi? Toto je 10 spôsobov, ako ich môžete spracovať

Jana Klimanová, 1. septembra 2023     6 minút čítania

Keď si prinesiete z lesa plno voňavých húb, treba ich doma rýchlo spracovať, najlepšie do druhého dňa. Čaká vás čistenie, sušenie, zaváranie. Ale možností máte oveľa viac.



Foto: Shutterstock

5. Sterilizované grilované huby

Ak huby pred zavarením pogrilujete, máte skvelú ingredienciu do cestovín alebo prílohu k mäsu.

Huby očistite a nakrájajte na plátky. V kastróli nechajte rozpustiť maslo, môžete pridať cesnak a tymian. Touto zmesou potrite huby a opečte ich na grilovacej panvici. Vložte do pohárov a dajte sterilizovať na 15-20 minút pri teplote 80-85 °C.




ANKETA: Už ste tento rok boli na hubách?

64,8%



35,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist