Opýtali sme sa šéfkuchára:
Jedlá z húb sa nesmú zohrievať, ani zapíjať alkoholom. Pravda alebo mýtus?

Jardo Žídek, 8. októbra 2023     6 minút čítania

O hubách koluje mnoho viac či menej pravdivých informácií. Čo si o nich myslí známy šéfkuchár Jardo Žídek?



Foto: Shutterstock

3. Je pravda, že huby by sa nemali kombinovať s alkoholom?

Že sa k jedlám z húb nesmie piť alkohol, to je asi najrozšírenejší mýtus. Nie je to vo veľkej väčšine pravda. Samozrejme, bavíme sa tu o malých množstvách, akýkoľvek alkohol vo veľkom škodí. Pohár piva po dobrej hubovej praženici alebo vhodne zvolené biele víno určite neuškodia. Práve horkosť a perlivosť piva podporia lepšie trávenie.

Mýty o škodlivosti sú spojené predovšetkým s tvrdým alkoholom a s jedovatými hubami. Pri hubách a alkohole pamätajte na zlatú strednú cestu, všetkého veľa škodí aj v tomto prípade.




ANKETA: Doprajete si pohár vína alebo piva aj k jedlám z húb?

59,2%



40,8%







Diskusia k článku







 



TOPlist