Zdroj: TAURIS
Kvalitná zverina z vlastnej rozrábky
TAURIS, a.s. vlani investoval do vlastnej rozrábky zveriny v Rimavskej sobote 1,8 milióna eur. Všetko mäso, ktoré z nej pochádza, je výhradne zo slovenských lesov zo zdravého prostredia našich hôr. „Práve zverina, ktorá je získaná podľa najprísnejších predpisov na ochranu zvierat, je potravinou s vysokou etickou a ekologickou hodnotou, a preto sme exkluzívne pre tento druh mäsa vytvorili samostatný produktový rad Zverina, ktorým chceme vyzdvihnúť všetky benefity zverinových výrobkov a priblížiť tento sortiment našim zákazníkom,“ hovorí riaditeľ výroby firmy Ivan Stanislav.Najzdravšie mäso
Aké sú jej výhody? Vďaka tomu, že zverina je zo zvieraťa, ktoré bolo ulovené vo voľnej prírode, má z nutričného hľadiska množstvo benefitov a môžeme ju zaradiť k vysokokvalitným potravinám. „Dá sa povedať, že zverinové mäso je momentálne nedocenený bioprodukt. Na rozdiel od komerčne chovaných zvierat majú voľne v prírode žijúce zvieratá dostatok pohybu, ale živia sa len rastlinami v lesoch, nekonzumujú žiadne priemyselné krmivo. Vďaka tomu má ich mäso nižší obsah tuku, menej cholesterolu, dôležité bielkoviny, vitamíny A a B, minerálne látky ako vápnik, železo a fosfor a taktiež nenasýtené mastné kyseliny,“ dopĺňa riaditeľ výroby a dodáva, že tým, že majú zvieratá dostatok pohybu, ich svalovina je optimálne vyvinutá, bohato prekrvená, aromatická, a tak sa môže po správnej kuchynskej príprave stať skutočnou kulinárskou špecialitou.Denná kapacita zverinovej rozrábky v Rimavskej sobote je 18,8 tony a závisí od sezónnosti. „Môžeme tu nájsť rozrábku zajaca, bažanta, daniela, muflóna, jeleňa či diviaka, samozrejme, so stálym veterinárnym dozorom,“ ozrejmuje Ivan Stanislav a dodáva, že sezóna trvá niekoľko mesiacov v roku. „My však, ako jeden z mála výrobcov, vyrábame mäsové výrobky zo zveriny, ktorých technológia prípravy spočíva v poctivej fermentácii a sušení, a tým zabezpečujeme zverinu na stoly spotrebiteľov po celý rok,“ vysvetľuje Stanislav.
Zdroj: TAURIS