Foto: Shutterstock
Po upečení počkajte minimálne 2 hodiny
Keď už máte chlieb v rúre a nezabudli ste ani naliať vodu na rozhorúčený plech, nastavte časovač na 10 minút. Vtedy znížte teplotu na 200 stupňov a otvorte rúru na pár sekúnd, aby unikla para. Pečte ďalších asi 30 minút, dĺžka pečenia závisí od rúry.Upečený chlieb má mať po poklopaní dutý zvuk, ale či je už hotový aj vidíte, má mať zlatohnedú farbu. Prípadne ho opatrne chyťte do rukavice a pozrite, či je upečený aj zospodu.
Upečený chlieb vyberte a dajte na mriežku chladiť. Hoci vôňa čerstvo pečeného chleba je neodolateľná, nemali by ste ho rozkrojiť skôr ako o dve hodiny. Voľakedy sa čerstvo pečený chlieb jedol až po niekoľkých hodinách, resp. až na druhý deň.
Diskusia k článku