Nie je to až taká veda:
Návod krok za krokom, ako si upiecť svoj prvý chlieb

Jarmila Horváthová, 28. júna 2023     7 minút čítania

Je pre vás pečenie chleba alchýmiou, ktorú určite nemôžete zvládnuť? Presvedčíme vás o opaku. S naším podrobným postupom to zvládne aj menej skúsený hobby pekár či pekárka.



Foto: Shutterstock

Po upečení počkajte minimálne 2 hodiny

Keď už máte chlieb v rúre a nezabudli ste ani naliať vodu na rozhorúčený plech, nastavte časovač na 10 minút. Vtedy znížte teplotu na 200 stupňov a otvorte rúru na pár sekúnd, aby unikla para. Pečte ďalších asi 30 minút, dĺžka pečenia závisí od rúry.

Upečený chlieb má mať po poklopaní dutý zvuk, ale či je už hotový aj vidíte, má mať zlatohnedú farbu. Prípadne ho opatrne chyťte do rukavice a pozrite, či je upečený aj zospodu.

Upečený chlieb vyberte a dajte na mriežku chladiť. Hoci vôňa čerstvo pečeného chleba je neodolateľná, nemali by ste ho rozkrojiť skôr ako o dve hodiny. Voľakedy sa čerstvo pečený chlieb jedol až po niekoľkých hodinách, resp. až na druhý deň.





ANKETA: Pečiete si doma vlastný chlieb či pečivo?

67,7%



32,3%







Diskusia k článku







 



TOPlist