Nie je súci do koša:
Nevyhadzujte hlúb z brokolice, takto vám v kuchyni ešte môže poslúžiť

Jana Klimanová, 9. júna 2023     7 minút čítania

Ak ste doteraz pripravovali jedlá len z ružičiek brokolice a stonka putovala do odpadu, máme pre vás tipy, ako spotrebovať aj túto časť. Je rovnako chutná a bohatá na vitamíny, minerály aj vlákninu.

6. Na chutnú nátierku



Foto: Shutterstock

Z hlúbov brokolice si môžete pripraviť jednoduchú, ale chutnú nátierku. K očistenému hlúbu nakrájanému na kocky a uvarenému v osolenej vode pridajte olivový olej, šťavu z citróna a strúčik cesnaku. Pomixujte a metličkou vmiešajte krémový syr. Samozrejme, do nátierky môžete použiť aj ružičky brokolice.




ANKETA: Našli ste si doma spôsob, ako spotrebovať aj hlúb z brokolice?

84,2%



15,8%







Diskusia k článku







 



TOPlist