Foto: Shutterstock
Silikónová forma
Aj keď má tento materiál, čo sa týka použitia v kuchyni, mnohých odporcov, veľkou výhodou silikónovej formy je, že po upečení bábovku z nej jednoducho “vyzlečiete”.Silikónová forma má vysokú odolnosť, odoláva vysokým teplotám aj mrazu. Dobre sa udržiava, ale pred pečením treba dať pozor, aby sa vám pri manipulácii cesto z nej nevylialo.
Pred prvým pečením bábovku vymažte tukom, pred ďalším pečením ju už netreba vymazávať.
Naša Varecháčka @laura58 v diskusii radí pred vyklopením bábovky zo silikónovej formy nechať ju vychladnúť.
"Pečiem bábovku dosť často, po upečení ju nechám voľne stáť v silikónovej forme, kým vychladne, nemusí to byť úplne studené a potom ju vyklopím, tiež formu vopred vymastím a vysypem kokosom, vonia veľmi príjemne a ľahko sa bábovka vyklopí," píše vo svojom komentári.
"Pečiem bábovku dosť často, po upečení ju nechám voľne stáť v silikónovej forme, kým vychladne, nemusí to byť úplne studené a potom ju vyklopím, tiež formu vopred vymastím a vysypem kokosom, vonia veľmi príjemne a ľahko sa bábovka vyklopí," píše vo svojom komentári.
Diskusia k článku