Dodajú vôňu aj chuť:
5 najlepších byliniek, ktoré posunú vaše grilované dobroty o úroveň vyššie

Rastislav Krampl, šéfkuchár, 30. júla 2022     3 minúty čítania

Dokonalé pochúťky z grilovaného mäsa aj zo zeleniny najlepšie chutia posypané bylinkami. Navyše rozvoňajú priestor navôkol, uľahčia trávenie a pozdvihnú náladu. Poradíme vám, ako ich najlepšie kombinovať.

5. Oregano a majorán do omáčok a na bravčovinu




Foto: Shutterstock

Bylinky sú si pôvodom blízke a aj v kuchyni sa využívajú na dochutenie podobných jedál. Oregano je kyslasté a odporúčam ho používať do omáčok na cestoviny aj na grilované bravčové mäso. Majorán má sladkastú arómu a hodí sa skôr na mastnejšie druhy mäsa, ideálne je kombinovať ho s cesnakom a rascou. Obe bylinky sú výborné na úpravu trávenia aj ako prevencia pred nafukovaním.




ANKETA: Používate pri grilovaní bylinky?

90,0%



10,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist