Dajte mu zabrať:
6 skrytých schopností vášho sendvičovača. Pozrite, čo všetko dokáže!

Redakcia Varecha.sk, 18. apríla 2023     6 minút čítania

Sedvičovač s vymeniteľnými platňami môžete využiť oveľa nápaditejšie, než len na zapekané sendviče, plnené toasty, či vafle. Odhaľte všetky jeho talenty.

2. Rýchle šatôčky z lístkového cesta



Foto: @sdb

Skvelý tip, keď máte momentálnu chuť na sladký koláčik. Šatôčky z lístkového cesta sa dajú upiecť rýchlo aj bez rúry, poslúži vám práve sendvičovač s platňami na zapekanie toastov.

Na prípravu potrebujete dva rozvaľkané pláty lístkového cesta. Na jeden rozložíte kôpky dobrého džemu, prikryjete ho druhým plátom cesta a nakrájate na štvorce. Spoje cesta dobre postláčajte.



Foto: @sdb

„Dôležité je, aby ste cesto pripravili a nakrájali tak, že veľkosť štvorca bude pasovať do vášho sendvičovača,“ píše @sdb, ktorá tento nápad na Varecha.sk priniesla. Odporúča použiť poctivé domáce varené džemy, ktoré obsahujú minimum vody, aby z taštičiek počas pečenia nevytiekli.



Foto: @sdb

Naplnené štvorce cesta postupne vložte do rozohriateho sendvičovača, zatvorte ho a minútku - dve podľa intenzity pečte. Šatôčky môžete v polovici pečenia pootočiť o 90 stupňov, pripravíte tak namiesto dvoch väčších štyri menšie. Po upečení ihneď podávajte, avšak pozor, džem vo vnútri je veľmi horúci!

Šatôčky môžete podľa chuti naplniť aj naslano (šunka, syr, pesto, paradajka, mozzarella...), fantázii sa medze nekladú.





ANKETA: Používate doma sendvičovač?

82,2%



17,8%







Diskusia k článku







 



TOPlist