Bobule na neskôr:
7 spôsobov, ako z hrozna spraviť zásoby na zimu

Jana Klimanová, 27. októbra 2023     5 minút čítania

Máte viac hrozna, než dokážete zjesť? Ak ho neplánujete dať do koláčov, tu je niekoľko tipov, ako mať z neho úžitok ešte zopár mesiacov.



Foto: Shutterstock

2. Hroznový sirup

Potrebujeme:
  • 1 kg hrozna
  • 150 g kryštálového cukru
  • 200 ml vody

  • Vodu s cukrom povaríme, kým sa cukor nerozpustí. Umyté a očistené hrozno dáme do odšťavovača alebo mixéra a šťavu precedíme cez sito. Šťavu zmiešame s cukrovým sirupom a necháme vychladnúť. Skladujeme v chlade.




    ANKETA: Robili ste už niekedy hroznový džem?

    50,9%



    49,1%







    Diskusia k článku







     



    TOPlist