P - Ponzu
Foto: Shutterstock
Citrusová omáčka používaná v japonskej kuchyni. Ponzu sa tradične podáva k tataki (krátko opečenému mäsu alebo rybám, ktoré sú vnútri ešte surové) či sashimi, ako omáčka na namáčanie. Omáčka sa vyrába zo šťavy citrusových plodov, mirinu (ryžového vína) a daši, rybieho vývaru.
R - Ramen
Foto: Shutterstock
Japonská rezancová polievka. Toto jedlo má korene v Číne, ale v 19. storočí ho prevzala, prispôsobila a ďalej rozvinula japonská kuchyňa. V Japonsku sa ramen podáva v špeciálnych reštauráciách a krčmách, ktoré sa špecializujú na predaj týchto polievok. Používajú sa do nej štyri druhy rezancov a rôzne druhy vývarov. Obohacuje sa širokou škálou mäsa a rýb, zeleniny či vyprážanými vajcami.
Diskusia k článku