6 otázok a odpovedí:
Všetko, čo potrebujete vedieť o šampiňónoch, vrátane vychytávky, ako ich nakrájať na rovnaké plátky

Jana Klimanová, 26. októbra 2023     3 minúty čítania

Ak máte pochybnosti, ako so šampiňónmi v kuchyni správne narábať, náš manuál vám všetko objasní.



Foto: Shutterstock

2. Ako šampiňóny doma skladovať?

Najlepšie im bude v chladničke, kde v dobrom stave vydržia 3–5 dní. Pri dlhšom skladovaní strácajú pevnú konzistenciu. Huby môžete nechať v miske, v ktorej ste ich kúpili, ale mali by ste odstrániť plastovú fóliu a misku umiestniť len voľne, aby sa k hubám dostal vzduch.

Huby ľahko preberajú vôňu a chuť iných potravín, preto ich neskladujte vedľa silne aromatických potravín, ako je cibuľa alebo cesnak. Ani jablká či banány nie sú vhodné ako sused, pretože plyny, ktoré vylučujú, spôsobujú rýchlejšie starnutie húb a ich vysychanie.




ANKETA: Sú šampiňóny najpoužívanejším druhom húb vo vašej kuchyni?

75,0%



25,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist