Magazín

Moderátorka Katka Brychtová: Pri pečení cítim šťastie a radosť

Moderátorka Katka Brychtová:
Pri pečení cítim šťastie a radosť

Obľúbená herečka a moderátorka nám porozprávala o dôležitých novinkách vo svojom živote, kulinárskych vychytávkach aj ženských témach.
15 minút čítania

Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú

Sobotný obed:
Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú

Keď máte doma balík obľúbených cestovín, vychutnajte si ich s mäsom, rybou či šampiňónmi.
5 minút čítania

Gurmánske cesty: Ako chutí Tenerife

Gurmánske cesty:
Ako chutí Tenerife

Ostrov večnej jari, aj takto poeticky turisti často nazývajú najväčší kanársky ostrov Tenerife.
10 minút čítania

Toto oceníte: 12 praktických rád skúsenej cukrárky, ako urobiť perfektný piškótový korpus na roládu

Toto oceníte:
12 praktických rád skúsenej cukrárky, ako urobiť perfektný piškótový korpus na roládu

Vďaka týmto tipom od profesionálky Petry Hübler sa vám biskvit určite podarí.
5 minút čítania

Na večeru aj k telke: 12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné

Na večeru aj k telke:
12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné

Chcelo by to niečo pod zub? Ak nemáte náladu púšťať sa do zložitého varenia, tieto sýte chuťovky vás uspokoja....
5 minút čítania

Stuhne, nestuhne: Je pre vás práca so želatínou lotériou? Vyhnite sa týmto chybám a pôjde to ako po masle

Stuhne, nestuhne:
Je pre vás práca so želatínou lotériou? Vyhnite sa týmto chybám a pôjde to ako po masle

Na osviežujúcu želé vrstvu na zákusok či na spevnenie krému do torty želatína dobre poslúži....
5 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 21/2025: Lahodná ryba na tanieri

PRÍLOHA VARECHA 21/2025:
Lahodná ryba na tanieri

Varecha s receptami na lahodné ryby z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 23. mája
3 minúty čítania

Univerzálne arašidové maslo: Návod, ako si ho spraviť doma a 14 jedál a dezertov, kde ho s úspechom využijete

Univerzálne arašidové maslo:
Návod, ako si ho spraviť doma a 14 jedál a dezertov, kde ho s úspechom využijete

Že arašidové maslo vašej kuchyni nič nehovorí? To je celkom škoda....
9 minút čítania

Kuchynskí upíri: Tieto spotrebiče by ste mali po použití odpojiť od siete. Kvôli bezpečnosti aj peňaženke

Kuchynskí upíri:
Tieto spotrebiče by ste mali po použití odpojiť od siete. Kvôli bezpečnosti aj peňaženke

Ušetríte elektrinu, predĺžite ich životnosť a vyhnete sa zbytočným nepríjemnostiam....
3 minúty čítania

Šťavnaté a osviežujúce: Jej sezóna je krátka, tak ju nepremeškajte. 11 receptov na koláče s rebarborou

Šťavnaté a osviežujúce:
Jej sezóna je krátka, tak ju nepremeškajte. 11 receptov na koláče s rebarborou

Aj keď jej stonky chutia kyslo, v sladkom koláči perfektne zahrajú....
5 minút čítania

Náhradníci: Minul sa vám kukuričný škrob? 5 skvelých alternatív pre varenie aj pečenie

Náhradníci:
Minul sa vám kukuričný škrob? 5 skvelých alternatív pre varenie aj pečenie

Zahusťuje omáčky, spevňuje plnky aj sneh, dodáva chrumkavosť vyprážaným jedlám....
4 minúty čítania

Upečte si chrumkavú pohodu

Upečte si chrumkavú pohodu

INZERCIA - Aj vy radi vítate a hostíte vašich priateľov u vás doma? Vyhľadávate nové nápady a chutné zážitky? Tak máme pre vás tip!...
3 minúty čítania

Dá sa to aj inak: Segedín, sviečková aj koložvárska... 11 receptov, ako uvariť klasiku zdravšie či bez mäsa

Dá sa to aj inak:
Segedín, sviečková aj koložvárska... 11 receptov, ako uvariť klasiku zdravšie či bez mäsa

Chuť by bola, ale niekedy buď chýbajú tie pravé suroviny, dodržiavame delenú stravu, alebo chceme jesť kvalitnejšie....
5 minút čítania

Agátové kvety: Vyzerajú ako biele strapce hrozna, sú sladké a jedlé. A toto s nimi robili už naše babky

Agátové kvety:
Vyzerajú ako biele strapce hrozna, sú sladké a jedlé. A toto s nimi robili už naše babky

Ako deti sme agátové kvety trhali rovno z kríkov a vychutnávali ich sladkú chuť....
5 minút čítania

Čerešňové clafoutis

Fedor Malík:
Čerešňové clafoutis

Je máj, národ sa usmieva a mnohí z nás opäť listujú v poézii Karla Hynka Máchu. Je lásky a porozumenia čas.
3 minúty čítania

Koláč, torta aj ovocné knedličky: Má vaše pečivo to najlepšie za sebou? 12 receptov na sladké dobroty, v ktorých ho môžete zužitkovať

Koláč, torta aj ovocné knedličky:
Má vaše pečivo to najlepšie za sebou? 12 receptov na sladké dobroty, v ktorých ho môžete zužitkovať

Rožky, bagetky či žemle chutia najlepšie čerstvé, ale ani tie postaršie ešte nemusia byť odsúdené na vyhadzov....
5 minút čítania

Bambusové výhonky: Nie je jedno, či ich použijete surové alebo nakladané. Omyl vás môže stáť zdravie

Bambusové výhonky:
Nie je jedno, či ich použijete surové alebo nakladané. Omyl vás môže stáť zdravie

Sú obľúbenou prísadou do ázijských jedál a ak by ste ich chceli niekedy vyskúšať, pozor si dajte na jednu zásadnú vec.
3 minúty čítania

Nebude to nuda: 12 receptov na mäsové závitky. A nechýbajú ani obľúbené španielske vtáčiky

Nebude to nuda:
12 receptov na mäsové závitky. A nechýbajú ani obľúbené španielske vtáčiky

Dusené plátky mäsa v šťave, to môže byť celkom nezáživné......
6 minút čítania

Na presso zabudnite: V káve sa veľmi nevyznáte a tak váhate, akú si objednať? Naša príručka vám napovie

Na presso zabudnite:
V káve sa veľmi nevyznáte a tak váhate, akú si objednať? Naša príručka vám napovie

Espresso, doppio, lungo, americano, macchiato, cappucino, flat white, caffé latte... Nápojový lístok v kaviarni nemá konca....
6 minút čítania

S čokoládou, kokosom aj mandľami: 12x úžasné banánové zákusky. Ideálne na akúkoľvek príležitosť!

S čokoládou, kokosom aj mandľami:
12x úžasné banánové zákusky. Ideálne na akúkoľvek príležitosť!

Do týchto dobrôt použite banány v najlepšej kondícii, teda skôr než prezrejú a nikto ich už nechce jesť....
5 minút čítania

Dobre vedieť: Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?

Dobre vedieť:
Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?

Majonéza patrí k potravinám, pri ktorých treba byť ostražitý, pretože je citlivá na pokazenie....
3 minúty čítania

Jedlo ako zážitok: Toto sú podľa odborníkov najlepšie slovenské reštaurácie

Jedlo ako zážitok:
Toto sú podľa odborníkov najlepšie slovenské reštaurácie

Stane sa vám občas, že ste po návšteve reštaurácie sklamaní?...
4 minúty čítania

Rôzne chute: 11x vyprážaná ryba v cestíčku, aj to však môže byť zakaždým iné

Rôzne chute:
11x vyprážaná ryba v cestíčku, aj to však môže byť zakaždým iné

Ak potrebujete rýchly a chutný obed, toto je dobrá voľba....
5 minút čítania

Tajný trik cukrárov: Pridajte túto nečakanú prísadu do čokoládového koláča. Spraví s ním naozajstné divy!

Tajný trik cukrárov:
Pridajte túto nečakanú prísadu do čokoládového koláča. Spraví s ním naozajstné divy!

Ingrediencia, ktorú zvyčajne používame do slaných jedál dokáže vylepšiť aj sladké dezerty....
3 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 20/2025: Sladký čas čerešní

PRÍLOHA VARECHA 20/2025:
Sladký čas čerešní

Varecha s receptami na pochúťky z čerešní z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 16. mája.
3 minúty čítania