Moderátorka Katka Brychtová:
Pri pečení cítim šťastie a radosť
Obľúbená herečka a moderátorka nám porozprávala o dôležitých novinkách vo svojom živote, kulinárskych vychytávkach aj ženských témach.
15 minút čítania
Sobotný obed:
Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
Keď máte doma balík obľúbených cestovín, vychutnajte si ich s mäsom, rybou či šampiňónmi.
5 minút čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí Tenerife
Ostrov večnej jari, aj takto poeticky turisti často nazývajú najväčší kanársky ostrov Tenerife.
10 minút čítania
Toto oceníte:
12 praktických rád skúsenej cukrárky, ako urobiť perfektný piškótový korpus na roládu
Vďaka týmto tipom od profesionálky Petry Hübler sa vám biskvit určite podarí.
5 minút čítania
Na večeru aj k telke:
12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné
Chcelo by to niečo pod zub? Ak nemáte náladu púšťať sa do zložitého varenia, tieto sýte chuťovky vás uspokoja....
5 minút čítania
Stuhne, nestuhne:
Je pre vás práca so želatínou lotériou? Vyhnite sa týmto chybám a pôjde to ako po masle
Na osviežujúcu želé vrstvu na zákusok či na spevnenie krému do torty želatína dobre poslúži....
5 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 21/2025:
Lahodná ryba na tanieri
Varecha s receptami na lahodné ryby z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 23. mája
3 minúty čítania
Univerzálne arašidové maslo:
Návod, ako si ho spraviť doma a 14 jedál a dezertov, kde ho s úspechom využijete
Že arašidové maslo vašej kuchyni nič nehovorí? To je celkom škoda....
9 minút čítania
Kuchynskí upíri:
Tieto spotrebiče by ste mali po použití odpojiť od siete. Kvôli bezpečnosti aj peňaženke
Ušetríte elektrinu, predĺžite ich životnosť a vyhnete sa zbytočným nepríjemnostiam....
3 minúty čítania
Šťavnaté a osviežujúce:
Jej sezóna je krátka, tak ju nepremeškajte. 11 receptov na koláče s rebarborou
Aj keď jej stonky chutia kyslo, v sladkom koláči perfektne zahrajú....
5 minút čítania
Náhradníci:
Minul sa vám kukuričný škrob? 5 skvelých alternatív pre varenie aj pečenie
Zahusťuje omáčky, spevňuje plnky aj sneh, dodáva chrumkavosť vyprážaným jedlám....
4 minúty čítania
Upečte si chrumkavú pohodu
INZERCIA - Aj vy radi vítate a hostíte vašich priateľov u vás doma? Vyhľadávate nové nápady a chutné zážitky? Tak máme pre vás tip!...
3 minúty čítania
Dá sa to aj inak:
Segedín, sviečková aj koložvárska... 11 receptov, ako uvariť klasiku zdravšie či bez mäsa
Chuť by bola, ale niekedy buď chýbajú tie pravé suroviny, dodržiavame delenú stravu, alebo chceme jesť kvalitnejšie....
5 minút čítania
Agátové kvety:
Vyzerajú ako biele strapce hrozna, sú sladké a jedlé. A toto s nimi robili už naše babky
Ako deti sme agátové kvety trhali rovno z kríkov a vychutnávali ich sladkú chuť....
5 minút čítania
Fedor Malík:
Čerešňové clafoutis
Je máj, národ sa usmieva a mnohí z nás opäť listujú v poézii Karla Hynka Máchu. Je lásky a porozumenia čas.
3 minúty čítania
Koláč, torta aj ovocné knedličky:
Má vaše pečivo to najlepšie za sebou? 12 receptov na sladké dobroty, v ktorých ho môžete zužitkovať
Rožky, bagetky či žemle chutia najlepšie čerstvé, ale ani tie postaršie ešte nemusia byť odsúdené na vyhadzov....
5 minút čítania
Bambusové výhonky:
Nie je jedno, či ich použijete surové alebo nakladané. Omyl vás môže stáť zdravie
Sú obľúbenou prísadou do ázijských jedál a ak by ste ich chceli niekedy vyskúšať, pozor si dajte na jednu zásadnú vec.
3 minúty čítania
Nebude to nuda:
12 receptov na mäsové závitky. A nechýbajú ani obľúbené španielske vtáčiky
Dusené plátky mäsa v šťave, to môže byť celkom nezáživné......
6 minút čítania
Na presso zabudnite:
V káve sa veľmi nevyznáte a tak váhate, akú si objednať? Naša príručka vám napovie
Espresso, doppio, lungo, americano, macchiato, cappucino, flat white, caffé latte... Nápojový lístok v kaviarni nemá konca....
6 minút čítania
S čokoládou, kokosom aj mandľami:
12x úžasné banánové zákusky. Ideálne na akúkoľvek príležitosť!
Do týchto dobrôt použite banány v najlepšej kondícii, teda skôr než prezrejú a nikto ich už nechce jesť....
5 minút čítania
Dobre vedieť:
Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?
Majonéza patrí k potravinám, pri ktorých treba byť ostražitý, pretože je citlivá na pokazenie....
3 minúty čítania
Jedlo ako zážitok:
Toto sú podľa odborníkov najlepšie slovenské reštaurácie
Stane sa vám občas, že ste po návšteve reštaurácie sklamaní?...
4 minúty čítania
Rôzne chute:
11x vyprážaná ryba v cestíčku, aj to však môže byť zakaždým iné
Ak potrebujete rýchly a chutný obed, toto je dobrá voľba....
5 minút čítania
Tajný trik cukrárov:
Pridajte túto nečakanú prísadu do čokoládového koláča. Spraví s ním naozajstné divy!
Ingrediencia, ktorú zvyčajne používame do slaných jedál dokáže vylepšiť aj sladké dezerty....
3 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 20/2025:
Sladký čas čerešní
Varecha s receptami na pochúťky z čerešní z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 16. mája.
3 minúty čítania