Magazín

Keď si nazbierate: 9x hubové fašírky, voňavé, chutné a len za pár drobných

Keď si nazbierate:
9x hubové fašírky, voňavé, chutné a len za pár drobných

Už je u vás húb ako po daždi? Spravte si z nich fašírky, na ich prípravu nepotrebujete nič svetoborné....
4 minúty čítania

To je otázka: Treba zeleninu z konzervy premývať, alebo môže ísť rovno do hrnca?

To je otázka:
Treba zeleninu z konzervy premývať, alebo môže ísť rovno do hrnca?

Ak vás pravidelne máta táto dilema, dnes vám ju pomôžeme rozlúsknuť.
2 minúty čítania

Kuskus s pečenou zeleninou

Fedor Malík:
Kuskus s pečenou zeleninou

Takmer do päťdesiatky boli pre mňa bulgur a kuskus dve začarované slová. Prišla však Nežná a rozcestovali sme sa....
3 minúty čítania

Do kuchyne aj pre vtáčiky: 6 kreatívnych nápadov, čo vyrobiť z krabice od mlieka

Do kuchyne aj pre vtáčiky:
6 kreatívnych nápadov, čo vyrobiť z krabice od mlieka

Recyklovať obaly je in. Tie od mlieka sa môžu stať základom pre výrobky, ktoré potešia drobizg, zvieratá či gazdinky.
3 minúty čítania

Narodeninový prehľad: 15 najčítanejších článkov s kuchynskými radami a tipmi

Narodeninový prehľad:
15 najčítanejších článkov s kuchynskými radami a tipmi

Na našej Vareche vám okrem inšpiratívnych receptov pravidelne prinášame aj množstvo užitočných článkov s praktickými radami do kuchyne....
9 minút čítania

Pečú sa aj doma: Podplamenníky, fánky, trdelníky. S týmito receptami by ste dnešné televízne výzvy hravo zvládli aj vy!

Pečú sa aj doma:
Podplamenníky, fánky, trdelníky. S týmito receptami by ste dnešné televízne výzvy hravo zvládli aj vy!

Druhé kolo cukrárskej šou Pečie celé Slovensko ovládne vôňa hodov a jarmokov....
9 minút čítania

15 rokov Varecha.sk: Tento rebríček najukladanejších receptov, to je záruka kvality. Jeden pokrm je v ňom až trikrát!

15 rokov Varecha.sk:
Tento rebríček najukladanejších receptov, to je záruka kvality. Jeden pokrm je v ňom až trikrát!

Kliknúť na recept, ktorý prilákala peknou fotografiou či pútavým názvom, je jedna vec. Vec druhá je, si recept po prečítaní aj uložiť do kuchárskej knihy....
7 minút čítania

Karin Haydu: Nie som veľmi na rýchlovky, mám rada klasické a poctivo varené jedlá

Karin Haydu:
Nie som veľmi na rýchlovky, mám rada klasické a poctivo varené jedlá

Ako desaťročná ušla zo školskej družiny, aby doma upiekla svoju prvú bábovku a mohla už v rodičovskej kuchyni variť, čo sa jej zachcelo....
13 minút čítania

Pozerajte, ako iní varia: 15 najsledovanejších videí za celú históriu Televízie Varecha

Pozerajte, ako iní varia:
15 najsledovanejších videí za celú históriu Televízie Varecha

Už takmer 6 rokov je súčasťou nášho kulinárskeho portálu aj televízia Varecha. Za ten čas sme v štúdiu nakrútili viac než 1250 videí....
10 minút čítania

Recept z Pečie celé Slovensko: Záhada vyriešená! Kam sa podela malina z torty Bake off?

Recept z Pečie celé Slovensko:
Záhada vyriešená! Kam sa podela malina z torty Bake off?

Torta známa zo znelky cukrárskej šou dala súťažiacim naozaj zabrať a navyše sa v nej ukrýval chyták v podobe chýbajúcej maliny navrchu. Vieme, ...
7 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 40/2024: Tie najúspešnejšie recepty z Varecha.sk

PRÍLOHA VARECHA 40/2024:
Tie najúspešnejšie recepty z Varecha.sk

Varecha s najúspešnejšimi receptami v 15-ročnej histórii portálu Varecha. sk vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 4. októbra.
3 minúty čítania

Toto máte najradšej: 15 najúspešnejších receptových výberov v histórii Varecha.sk

Toto máte najradšej:
15 najúspešnejších receptových výberov v histórii Varecha.sk

Už od počiatkov Varecha.sk pre vás pravidelne pripravujeme receptové výbery na rôzne témy. Nájdete v nich tipy na osvedčené a obľúbené recepty na ten-ktorý druh jedla či dezertov....
7 minút čítania

Tom Kha, ramen, pho aj ostrokyslá: Tipy, ako sa dajú obľúbené ázijské polievky chutne uvariť aj doma

Tom Kha, ramen, pho aj ostrokyslá:
Tipy, ako sa dajú obľúbené ázijské polievky chutne uvariť aj doma

V obľúbenej reštaurácii sú výborné, ale ak investujete do kvalitných základných surovín a ázijských dochucovadiel, možno ich budete variť už len vo vlastnej...
7 minút čítania

Nielen na 15. narodeniny: Akú tortu upiecť oslávencovi? Tieto si na Vareche pozrelo najviac ľudí, určite niektorá padne do oka aj vám

Nielen na 15. narodeniny:
Akú tortu upiecť oslávencovi? Tieto si na Vareche pozrelo najviac ľudí, určite niektorá padne do oka aj vám

K narodeninám, aj k tým našim 15. varechovým, patrí poriadna torta....
6 minút čítania

Mrazená aj zaváraná: 7 spôsobov, ako spracovať tekvicu do zásoby

Mrazená aj zaváraná:
7 spôsobov, ako spracovať tekvicu do zásoby

Správne skladovaná tekvica síce vydrží aj niekoľko mesiacov, no niektoré odrody sa kazia pomerne rýchlo....
5 minút čítania

To naj z Varecha.sk: 15 najčítanejších receptov v celej histórii nášho portálu

To naj z Varecha.sk:
15 najčítanejších receptov v celej histórii nášho portálu

Ktoré z viac ako 65 500 receptov, zverejnených počas 15 rokov na našom webe, zaznamenali najväčší úspech?...
6 minút čítania

Narodeninová SÚŤAŽ: Hodnotnými cenami odmeníme až 12 z vás! Stačí pridať recept a ste v hre

Narodeninová SÚŤAŽ:
Hodnotnými cenami odmeníme až 12 z vás! Stačí pridať recept a ste v hre

Zapojte sa do našej veľkej súťaže pri príležitosti 15. narodenín portálu Varecha.sk....
6 minút čítania

Oslavujeme: Dnes má Varecha.sk 15 rokov!

Oslavujeme:
Dnes má Varecha.sk 15 rokov!

Máme narodeniny! Všetko to začalo presne pred 15 rokmi, keď 1. októbra 2009 náš kulinársky portál Varecha.sk oficiálne uzrel svetlo sveta....
7 minút čítania

Šabatova varecha

Fedor Malík:
Šabatova varecha

Už je tomu takmer štvrťstoročie. Spomienky sa mi vracajú do okamihov doznievajúceho leta roku Pána 2002....
2 minúty čítania

Už rastú: Vyprážané, plnené, aj ako nátierka či tatarák. 9 spôsobov, ako si vychutnať bedle

Už rastú:
Vyprážané, plnené, aj ako nátierka či tatarák. 9 spôsobov, ako si vychutnať bedle

Niektoré časti Slovenska sú už "zabedlené", je najlepší čas pripomenúť si výborné jedlá, ktoré sa z nich dajú pripraviť.
4 minúty čítania

V niečom sa líšia: Ovsené vločky jete bežne, ale rozhliadnite sa aj po otrubách. Prečo?

V niečom sa líšia:
Ovsené vločky jete bežne, ale rozhliadnite sa aj po otrubách. Prečo?

Obidvoje sú zdravé, ale otruby majú v niečom navrch....
5 minút čítania

Pečie celé Slovensko: Ako prvé budú súťažiaci piecť hrnčekové koláče. Čo ich môže pri ich príprave zradiť?

Pečie celé Slovensko:
Ako prvé budú súťažiaci piecť hrnčekové koláče. Čo ich môže pri ich príprave zradiť?

Koláče, do ktorých sa suroviny jednoducho odmeriavajú hrnčekom, sú obľúbené aj u začínajúcich pekárov. Bude ale táto výzva pre finalistov televíznej šou skutočne taká nenáročná?...
7 minút čítania

Príbehy jedál: Pridlhé varenie, zábudlivosť, chýbajúca smotana. Náhody, ktorým vďačíme za slávne omáčky

Príbehy jedál:
Pridlhé varenie, zábudlivosť, chýbajúca smotana. Náhody, ktorým vďačíme za slávne omáčky

Niekedy sú aj tie najlepšie veci dielom obyčajnej náhody či zhody okolností....
3 minúty čítania

Kuchárske manévre: Falošný segedín, treska, fašírky aj pagáče. 12 receptov, keď nemáte tie pravé suroviny

Kuchárske manévre:
Falošný segedín, treska, fašírky aj pagáče. 12 receptov, keď nemáte tie pravé suroviny

V kuchyni sa cení, keď viete umne nahradiť chýbajúce ingrediencie alebo si skrátka len uľahčiť prácu....
5 minút čítania