Objavte jedinečnosť ázijských rezancov
INZERCIA - Ako ich pripraviť a ktoré si vybrať zo Shan’shi kuchyne, kde sa varí celá Ázia celkom jednoducho.
7 minút čítania
Ku káve aj na raňajky:
11x kysnutý pletenec rôznych chutí. Vyskúšajte si malý grif s veľkým efektom
To, že tieto koláče vyzerajú tak zaujímavo má na svedomí jednoduchý trik....
4 minúty čítania
Posol jari:
Ako si vychutnať smrčok jedlý? Základom je nepomýliť si ho s inou nebezpečnou hubou
Túto jarnú hubu považujú za delikatesu aj francúzski šéfkuchári....
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 13/2025:
Čaro medvedieho cesnaku
Varecha s receptami na výborné jedlá s medvedím cesnakom z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 28. marca...
3 minúty čítania
Kráľovná jarnej zeleniny:
10 skvelých receptov na slaný koláč so špargľou
Či už preferujete klasický quiche alebo chrumkavé lístkové cesto, každý si tu nájde niečo pre seba....
4 minúty čítania
Takto to bude fungovať:
Minuli sa vám vajíčka? Budete prekvapení, ktoré suroviny ich v recepte dokážu nahradiť
Ak do cesta potrebujete len jedno-dve vajíčka, nemusíte pečenie vzdať ani keď žiadne nemáte....
5 minút čítania
Vyskúšajte všetky:
12 tipov, čo navariť z kuracích pŕs. Chutné a rýchle jedlá, ktoré vás nikdy nesklamú
Kuracie prsia sú jedným z najobľúbenejších druhov mäsa. A predsa si častokrát lámeme hlavu, ako ich pripraviť....
5 minút čítania
Dostaňte koláč do formy:
Málo alebo priveľa cesta? Praktické rady, ako sa vynájsť, keď nemáte správnu formu na pečenie
Nie vždy máme doma formu rovnakých rozmerov akú udáva recept. Ako si v takýchto prípadoch poradiť?
3 minúty čítania
Inšpirácia:
Cottage cheese je nová múka
INZERCIA - Vyskúšajte hit generácie Z a vymeňte múku za cottage cheese. Vo svete to už nie je žiadna novinka!
4 minúty čítania
Nakombinujte si ju:
S vajíčkami, kyslými uhorkami, chrenom alebo so syrom. 11x šunková nátierka na každý deň
Pozrite sa do chladničky a skamaráťte šunku s tým, čo v nej nájdete....
5 minút čítania
Chutné výsledky aj bez grilu:
Kým príde leto, spravte si grilovačku v kuchyni. Čo na to potrebujete?
S trochou kreativity a bežnými kuchynskými nástrojmi si môžete na grilovaných dobrotách pochutnať aj vo vnútri.
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Banánová žemľovka
Žijeme zvláštnu dobu, dobu globálneho otepľovania. Zima je takmer bez snehu, sucho, priehrady sú bez vody a jar je už vo februári, marci...
3 minúty čítania
Najlepšie je variť zo sezónnych surovín:
Je čas medvedieho cesnaku. Nenechajte si ho ujsť, v týchto jedlách perfektne vynikne
Polievka, mäso, cestoviny aj slané chuťovky, všade tam nájde uplatnenie táto zdravá jarná bylinka....
5 minút čítania
Keď je času málo:
9 spôsobov, ako urýchliť kysnutie cesta
Či robíte domáci chlieb, vianočku, buchty alebo pizzu, kysnutie cesta je jednou z najzdĺhavejších fáz prípravy....
5 minút čítania
Pre každého jedna:
10 receptov na minibábovky. Malé krásky, pri ktorých vám žiadne krájanie nehrozí
Nedeľná bábovka trocha inak. Upečte každému maškrtníkovi jeho vlastnú!
4 minúty čítania
Múka, vajce, strúhanka:
Chýba vám niečo na trojobal? Žiadny problém, toto sú najlepšie náhrady tejto svätej trojice
Ani chýbajúca surovina z klasickej zostavy na obaľovanie vám nemusí prekaziť radosť z vyprážaných rezňov, syra či zeleniny.
4 minúty čítania
Tradícia inak:
Chuť na halušky, ale doma ani jeden zemiak? 11 receptov, ako ich uvariť aj bez nich
Vyskúšajte namiesto zemiakovej klasiky niečo iné....
5 minút čítania
Nová úroda:
Konečne čerstvé jarné reďkovky! Ako ich skladovať, aby zostali chrumkavé čo najdlhšie
Ak sa o reďkovky správne nepostaráte, čoskoro budú gumené, a také veru nikomu nechutia...
5 minút čítania
Lákavé chute:
Poznáte tureckú pizzu? Volá sa pide a s týmito receptami ju zvládne upiecť každý
Plochý chlieb v tvare loďky plnený mäsom, syrom alebo zeleninou ste určite ochutnali na dovolenke v Turecku....
4 minúty čítania
Uplatnia sa:
5 spôsobov, ako zužitkovať zvyšné bielky. A nie iba v kuchyni...
Do koláča ste potrebovali len žĺtky a neviete, čo s bielkami? Dajú sa perfektne dlhodobo uskladniť a neskôr použiť nielen pri varení a pečení....
8 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 12/2025:
Sladké pokušenie z banánov
Varecha s receptami na skvelé dezerty s banánmi z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 21. marca.
3 minúty čítania
Sladký prvý jarný deň:
9x makrónky rôznych príchutí. Nechýbajú ani punčové, jahodové a dubajské!
Dnes oslavujú všetci, ktorí sa tešia na jar a aj tí, čo milujú makrónky! Prvý jarný deň je totiž aj Dňom makrónok....
4 minúty čítania
Intuitívne stravovanie:
Dopomôže k štíhlej postave alebo je neúčinné, či dokonca zdraviu škodlivé?
Tento prístup k jedlu sa v posledných rokoch stal populárnou alternatívou k diétam a rátaniu kalórií....
5 minút čítania
Ryba na tanieri:
V diétnej úprave, ale aj vyprážané či pečené v majonéze. Super recepty na prípravu filiet z tresky
Čo sa týka rýb končí vaša kulinárska fantázia pri vyprážaní? Pozrite si tieto tipy, ako tresku pripraviť aj inak.
5 minút čítania
Na krájanie i pre bylinky:
8 nápadov ako využiť čínske paličky aj bez jedla
Hromadia sa vám v kuchyni ešte zabalené drevené čínske paličky? Aj keď s nimi jesť neviete, nevyhadzujte ich, dajú sa použiť nielen pri...
4 minúty čítania