Magazín

Vôňa zimy: 10 receptov na perníkový koláč, úplne obyčajný aj vyparádený na vianočný stôl

Vôňa zimy:
10 receptov na perníkový koláč, úplne obyčajný aj vyparádený na vianočný stôl

Domov prevoňaný perníkovým korením, to je jasný signál, že Vianoce sa blížia....
4 minúty čítania

Pečie celé Slovensko: Súťažiaci budú bojovať so zmrzlinovými kornútikmi. S našimi tipmi vám to doma pôjde bez problémov

Pečie celé Slovensko:
Súťažiaci budú bojovať so zmrzlinovými kornútikmi. S našimi tipmi vám to doma pôjde bez problémov

Bude to veselé, hravé a farebné, tak aby všetkým deťom chutilo!...
7 minút čítania

Vďačný eintopf: 12x obed z jedného hrnca. Navarte chutné jedlo, ktoré vystačí pre celú rodinu aj na dva dni

Vďačný eintopf:
12x obed z jedného hrnca. Navarte chutné jedlo, ktoré vystačí pre celú rodinu aj na dva dni

Plný hrniec sýteho jedla, to je v chladných dňoch na nezaplatenie. K týmto eintopfom už nemusíte vymýšľať žiadnu prílohu, niekto si k nim možno zapýta maximálne chlebík....
5 minút čítania

Zabudnuté v špajzi: Vykysne cesto aj s droždím po záruke? Poznáme spôsoby, ako to vopred zistiť

Zabudnuté v špajzi:
Vykysne cesto aj s droždím po záruke? Poznáme spôsoby, ako to vopred zistiť

Aby staršie sušené droždie nezmarilo vaše úsilie pri pečení kysnutého koláča, najskôr si ho otestujte.
4 minúty čítania

Lákavá ponuka: Starodávny, z jednej misy aj ako trdelník na plechu. 11x orechový koláč na víkend

Lákavá ponuka:
Starodávny, z jednej misy aj ako trdelník na plechu. 11x orechový koláč na víkend

Ku káve alebo k čaju, sladká dobrota plná vlašských orechov vždy dobre padne.
4 minúty čítania

Tajomstvá na obale: Menší obsah tuku a stále je to maslo. Ak hľadáte kvalitu, pri kúpe si treba všímať tieto veci

Tajomstvá na obale:
Menší obsah tuku a stále je to maslo. Ak hľadáte kvalitu, pri kúpe si treba všímať tieto veci

Vianočné pečenie je už za dverami a bez masla sa pri ňom len ťažko zaobídeme. Nie je však maslo ako maslo....
3 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 47/2024: Pečieme bez múky

PRÍLOHA VARECHA 47/2024:
Pečieme bez múky

Varecha s receptami na sladké aj slané pochúťky napečené bez múky z portálu Varecha. sk vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 22. novembra....
3 minúty čítania

Chutná príloha aj samostatné jedlo: 11 receptov na šťuchané zemiaky, plus malé triky, aby na tanieri vyzerali krajšie

Chutná príloha aj samostatné jedlo:
11 receptov na šťuchané zemiaky, plus malé triky, aby na tanieri vyzerali krajšie

Niekto s opraženou cibuľou, iný aj so slaninkou a ďalší si ich vylepšuje po svojom... Šťuchané zemiaky sú variabilnou prílohou, ale pokojne obstoja aj samotné ako večera....
5 minút čítania

Pre dobrý výsledok: Aj pri polievke sa dá všeličo pokaziť. Toto sú najčastejšie chyby, ktoré pri varení robíme

Pre dobrý výsledok:
Aj pri polievke sa dá všeličo pokaziť. Toto sú najčastejšie chyby, ktoré pri varení robíme

Akých prešľapov by ste sa pri príprave polievky mali vyvarovať a ako ich vyriešiť, ak si ich neustrážite?
5 minút čítania

Výhercovia 10. kola: Veľká súťaž s Maresi o 555 cien pokračuje. Pošlite jednu fotku a ste v hre

Výhercovia 10. kola:
Veľká súťaž s Maresi o 555 cien pokračuje. Pošlite jednu fotku a ste v hre

Ďalšia várka skvelých darčekov a súťaž stále pokračuje! Zapojte sa aj vy do veľkej hry, v ktorej každý mesiac žrebujeme až 26 súťažiacich!
3 minúty čítania

Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí

Pečenie pre každého:
10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí

Téglik kyslej smotany dokáže divy. Vďaka nej žiadny koláč nezostane suchý.
4 minúty čítania

Nepatrí do výlevky: Prečo by ste nemali vylievať vodu, v ktorej sa namáčali sušené huby?

Nepatrí do výlevky:
Prečo by ste nemali vylievať vodu, v ktorej sa namáčali sušené huby?

V lete ste sa za nimi naháňali, tak sa teraz nenechajte pripraviť ani o trošku ich chute.
2 minúty čítania

10 receptov na cibuľovú polievku: Od poctivej staročeskej až po francúzsku klasiku

10 receptov na cibuľovú polievku:
Od poctivej staročeskej až po francúzsku klasiku

Dobrá cibuľačka zahreje počas chladných dní. A nemusí byť vždy rovnaká. Vyskúšajte zaradom všetky tieto variácie, jeseň a zima budú dlhé.....
4 minúty čítania

Taká malá dilema: Je olej z tuniakovej konzervy zdravý? Rozhodnite sa, či ho chutne zrecyklovať alebo radšej vyhodiť

Taká malá dilema:
Je olej z tuniakovej konzervy zdravý? Rozhodnite sa, či ho chutne zrecyklovať alebo radšej vyhodiť

Na šalát, opraženie vajíčok, namáčanie chleba… Tí, ktorým je ľúto vyliať zvyšky oleja z konzervy tuniaka, poznajú spôsoby, ako ho v kuchyni využiť....
4 minúty čítania

Gala dinner v hoteli Bigio

Fedor Malík:
Gala dinner v hoteli Bigio

Dvadsiaty ročník degustácie svetových kabernetov a merlotov bol za nami. „Emozioni dal Mondo“ v lombardskom San Pellegrino Terme sa opäť vydaril....
2 minúty čítania

Pomíňajte všetko: Zbierka receptov z kategórie Uprac chladničku!

Pomíňajte všetko:
Zbierka receptov z kategórie Uprac chladničku!

Načatý syr, plátok šunky, kúsky zeleniny, posledné vajce, nejaký ten zemiak, v chladničke sa toho nájde. Využite všetky zvyšky a premeňte ich na chutnú večeru....
5 minút čítania

Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu

Boli aj budú:
12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu

Obľúbené klasické zákusky po roku 1989 na čas prevalcoval sortiment dezertov zo Západu. Ale na dobré sa len tak ľahko nezabúda....
5 minút čítania

Pravda alebo mýtus: Bol chlieb za socializmu lepší ako dnes?

Pravda alebo mýtus:
Bol chlieb za socializmu lepší ako dnes?

Voľakedy bolo maslo smotanovejšie, mlieko hustejšie a chlieb? Ten bol mäkší a vydržal dlhšie ako ten dnešný....
4 minúty čítania

Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!

Chutné spomienky:
Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!

Párky s horčicou na tácke, majonézový šalát na váhu, ruské vajce a ako vrchol luxusu mliečny koktail či gofry so šľahačkou....
5 minút čítania

Len drobnosti, ale zásadné: 5 rozdielov medzi muffinom a cupcakom

Len drobnosti, ale zásadné:
5 rozdielov medzi muffinom a cupcakom

Na prvý pohľad sú si tieto malé koláčiky podobné, často sa dokonca zamieňajú....
5 minút čítania

Hit gazdiniek za socíku: Máte radi francúzsku polievku z vrecúška? Doprajte si jej nezameniteľnú chuť podomácky

Hit gazdiniek za socíku:
Máte radi francúzsku polievku z vrecúška? Doprajte si jej nezameniteľnú chuť podomácky

Keď sa pred viac ako 50 rokmi objavila v obchodoch, stala sa senzáciou....
3 minúty čítania

Vynájdite sa: 8 spôsobov, ako spevniť šľahačku bez stužovača

Vynájdite sa:
8 spôsobov, ako spevniť šľahačku bez stužovača

Aby šľahačka na dezerte nejaký čas vydržala, stužovač je obľúbeným pomocníkom na dosiahnutie jej pevnej a stabilnej konzistencie. Čo však keď ho zrovna nemáte?...
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 46/2024: Čaro pomalého pečenia

PRÍLOHA VARECHA 46/2024:
Čaro pomalého pečenia

Varecha s receptami na skvelé pomaly pečené mäsá z portálu Varecha. sk vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 15. novembra.
3 minúty čítania

Pivo, kde by ste ho nečakali: Pridajte ho do štrúdle, bábovky, nátierky, oškvarkov či polievky

Pivo, kde by ste ho nečakali:
Pridajte ho do štrúdle, bábovky, nátierky, oškvarkov či polievky

Mäso na pive, to nie je žiadna novinka. Ale vyskúšajte, čo sa stane, keď ho použijete pri pečení koláčov, pečiva...
5 minút čítania

10 tipov ako na tekvicu: Vyskladajte z nej celé menu vrátane dezertu

10 tipov ako na tekvicu:
Vyskladajte z nej celé menu vrátane dezertu

Ako tekvicu pripravovať a čo všetko sa z nej dá robiť, nám prezradil šéfkuchár Michal Škorec.
5 minút čítania