Magazín

PRÍLOHA VARECHA 37/2025: Figové inšpirácie

PRÍLOHA VARECHA 37/2025:
Figové inšpirácie

Varecha s receptami na skvelé inšpirácie z fíg z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 12. septembra.
3 minúty čítania

Spojenie, ktoré funguje: 6x slivky pod snehom. Tieto koláče vám nedajú spať, kým si ich neupečiete

Spojenie, ktoré funguje:
6x slivky pod snehom. Tieto koláče vám nedajú spať, kým si ich neupečiete

Šťavnaté slivky zapečené pod sladkým snehom, to je vynikajúca chuťová kombinácia s pekným farebným kontrastom....
3 minúty čítania

Konopné semienka: Zdravé, chutné a legálne! Vyskúšajte recepty, ako ich zakomponovať do jedálnička

Konopné semienka:
Zdravé, chutné a legálne! Vyskúšajte recepty, ako ich zakomponovať do jedálnička

Znie to trochu rebelsky, no konopné semienka sú úplne v poriadku – a dokonca viac než vítané v zdravej kuchyni....
5 minút čítania

Prehliadaná zelenina: Vyprážaný, plnený, prívarok, rizoto či sviečková. 11 chutných receptov z patizóna

Prehliadaná zelenina:
Vyprážaný, plnený, prívarok, rizoto či sviečková. 11 chutných receptov z patizóna

Vďaka svojej neutrálnej chuti a jemnej textúre sa dá patizón pripraviť na mnoho spôsobov. Nájdite si ten svoj...
5 minút čítania

Ako v ázijskom bistre: Mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku? Stačí týchto pár malých trikov

Ako v ázijskom bistre:
Mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku? Stačí týchto pár malých trikov

Úžasne krehké a šťavnaté, také je vždy mäso v ázijskej reštaurácií. Ako to len robia?
4 minúty čítania

11x cuketa za zimu: Zavarte si ju ako omáčku, nátierku, čalamádu alebo aj džem

11x cuketa za zimu:
Zavarte si ju ako omáčku, nátierku, čalamádu alebo aj džem

Cuketa ešte stále nepovedala posledné slovo. Aj keď jej teraz máte nad hlavu, v zime budete tieto zaváraniny velebiť....
5 minút čítania

Ako to funguje: Cheesecake miluje vodný kúpeľ. Toto sa stane, keď mu ho nedoprajete

Ako to funguje:
Cheesecake miluje vodný kúpeľ. Toto sa stane, keď mu ho nedoprajete

V mnohých receptoch na domáci cheesecake nájdete odporúčanie piecť ho vo vodnom kúpeli. Viete, prečo je to také dôležité?...
3 minúty čítania

Zuzkine cukety

Fedor Malík:
Zuzkine cukety

Svet tekvíc je svetom farieb, tvarov a napokon aj chutí.
3 minúty čítania

Čo variť tento týždeň: 14 tipov na chutné jedlá pre celú rodinu. Nebudete si vedieť vybrať!

Čo variť tento týždeň:
14 tipov na chutné jedlá pre celú rodinu. Nebudete si vedieť vybrať!

Sýte obedy, rýchle večere, ale aj nedeľné menu. Inšpirujte sa a naplánujte si varenie s nami.
6 minút čítania

Nechtík lekársky: Žiarivé kvety pre zdravie aj do jedálnička. Nahradí aj drahý šafran

Nechtík lekársky:
Žiarivé kvety pre zdravie aj do jedálnička. Nahradí aj drahý šafran

Či už si pripravíte hojivú masť, šálku čaju, ozdobíte ním dezert alebo si zlepšíte kvalitu pokožky, jeho účinky stoja za vyskúšanie.
8 minút čítania

Kombinácia, ktorú nedáva každý: 11x mäso s ovocím. Tieto recepty vzbudia vášne!

Kombinácia, ktorú nedáva každý:
11x mäso s ovocím. Tieto recepty vzbudia vášne!

Kým jedni kombináciu mäsa s ovocím milujú, iní by ju nedali do úst....
5 minút čítania

Už nikdy viac: Kožka na mlieku, to je strašiak z detstva. Ako zabrániť, aby sa pri varení vytvorila?

Už nikdy viac:
Kožka na mlieku, to je strašiak z detstva. Ako zabrániť, aby sa pri varení vytvorila?

Existuje pár spôsobov, ktoré s nenávidenou kožou na mlieku skoncujú. Poznáte ich?
3 minúty čítania

TOP augustové rebríčky: Najobľúbenejšie suroviny? Mak, slivky a cuketa. Pozrite si najlepšie recepty nielen z nich

TOP augustové rebríčky:
Najobľúbenejšie suroviny? Mak, slivky a cuketa. Pozrite si najlepšie recepty nielen z nich

Ktoré dobroty minulého mesiaca pritiahli najviac pozornosti? Kraľovali sezónne ingrediencie v sladkom prevedení.
13 minút čítania

Zelenina netradične: 5 dôvodov, prečo by ste mali do koláča pridať cviklu

Zelenina netradične:
5 dôvodov, prečo by ste mali do koláča pridať cviklu

Cvikla je jednou z najviac podceňovaných surovín v sladkej kuchyni. Viete, o čo vaše dezerty bez nej prichádzajú?
3 minúty čítania

Pečené aj vyprážané: 12x slané chuťovky z párkov. Tieto budete musieť brániť vlastným telom!

Pečené aj vyprážané:
12x slané chuťovky z párkov. Tieto budete musieť brániť vlastným telom!

Skvelé zobkanie k telke alebo na posedenie s priateľmi....
5 minút čítania

Buďte trendy: Fermentujte, je to jednoduché, zdravé a perfektne tak zužitkujete posledné kúsky zo záhrady

Buďte trendy:
Fermentujte, je to jednoduché, zdravé a perfektne tak zužitkujete posledné kúsky zo záhrady

Urobte si originálne zásoby na zimu. Na domáce fermentovanie nepotrebujete žiadne špeciálne pomôcky ani skúsenosti.
7 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 36/2025: Cuketové pêle-mêle

PRÍLOHA VARECHA 36/2025:
Cuketové pêle-mêle

Varecha s receptami na výborné jedlá z cukety z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 5. septembra.
3 minúty čítania

Do polhodiny na stole: 11 pohodlných receptov na rýchlu večeru. Kúpte gnocchi a...

Do polhodiny na stole:
11 pohodlných receptov na rýchlu večeru. Kúpte gnocchi a...

Počas pracovného týždňa nie je čas na šúľanie zemiakového cesta. Ale s pomocou polotovaru stíhate spraviť večeru do 30 minút....
5 minút čítania

Vyhodiť či zužitkovať: Prezretý syr zabudnutý v chladničke. Kedy ho radšej vyhodiť a kedy to robiť nemusíte?

Vyhodiť či zužitkovať:
Prezretý syr zabudnutý v chladničke. Kedy ho radšej vyhodiť a kedy to robiť nemusíte?

Patria syry, ktoré majú tie najlepšie časy za sebou do koša, alebo z nich ešte môžete mať osoh? Odpovieme vám.
4 minúty čítania

Najlepšie v auguste: V TOP rebríčku videoreceptov zabodovali finalisti z Pečie celé Slovensko

Najlepšie v auguste:
V TOP rebríčku videoreceptov zabodovali finalisti z Pečie celé Slovensko

Langoše, džatky, paprikáš aj tiramisu....
7 minút čítania

Už nikdy viac: 7 najčastejších prehreškov, ktoré robíte pri hriankovaní

Už nikdy viac:
7 najčastejších prehreškov, ktoré robíte pri hriankovaní

Stlačíte páčku a o chvíľu máte chrumkavý toast. Alebo aj nie....
4 minúty čítania

Šťavnaté koláčiky: 11 tipov, čo upiecť alebo aj neupiecť z černíc

Šťavnaté koláčiky:
11 tipov, čo upiecť alebo aj neupiecť z černíc

Černice sú také zdravé, že či ich už budete konzumovať čerstvé alebo ich dáte do koláča, vaše telo sa vám za to poďakuje....
5 minút čítania

Keď ráno nestíhate: Ovsená kaša bez varenia aj námahy a navyše aj zdravšia! Čo je to za tajomstvo?

Keď ráno nestíhate:
Ovsená kaša bez varenia aj námahy a navyše aj zdravšia! Čo je to za tajomstvo?

Je vám ráno drahá každá minúta? Prichystajte si raňajky z ovsených vločiek už večer a hoci aj na niekoľko dní dopredu....
5 minút čítania

Benátsky rezeň

Fedor Malík:
Benátsky rezeň

Bravčové, hovädzie, hydinové, divinové, kozie, krokodílie, bobrie... To všetko sú mäsá, ktoré som mal v živote na tanieri....
3 minúty čítania

Škola volá: 10x niečo sladké na desiatu. Nie z obchodu, ale z domácej kuchyne

Škola volá:
10x niečo sladké na desiatu. Nie z obchodu, ale z domácej kuchyne

Každého školáka poteší, keď mu do aktovky pribalíte aj sladkú dobrotu....
4 minúty čítania