Magazín

Rozprávkový magazín Čertík

Rozprávkový magazín Čertík

Predáva sa v kníhkupectvách Panta Rhei, novinových stánkoch, na poštách a na internete
1 minúta čítania

Fazuľové pyré

Fedor Malík:
Fazuľové pyré

Strukoviny (čelaď Leguminoseae) patria medzi najstaršie bôbovité kultúrne rastliny na svete.
2 minúty čítania

Súťaž: Najlepšie veľkonočné recepty

Súťaž:
Najlepšie veľkonočné recepty

VYHODNOTENIE Veľkonočnej súťaže o 2-krát letný tábor pre deti, knihu Jamieho Oliviera a veľa ďalších cien. [Aktualizácia 8. 4. 2010]
12 minút čítania

Moonlight Camp - zážitkový letný tábor vo Vysokých Tatrách

Moonlight Camp - zážitkový letný tábor vo Vysokých Tatrách

Máte deti vo veku od 6 do 16 rokov, prípadne poznáte niekoho, kto také deti má? ...
4 minúty čítania

Najdrahšie kávové zrná sa vyberajú z trusu cibetiek

Trendy:
Najdrahšie kávové zrná sa vyberajú z trusu cibetiek

Pozvanie na kávu sa stalo synonymom pre rande aj pracovný rozhovor. Žijeme v dobe kávovej...
7 minút čítania

Kura na kapuste

Fedor Malík:
Kura na kapuste

Ten gastronomický nápad vyklíčil vo mne v Břeclavi. Chodím tam za povinnosťami dosť často a dosť často navštevujem i tamojšie supermarkety.
2 minúty čítania

Špalda vás zahreje a posilní

Trendy:
Špalda vás zahreje a posilní

Pri prechode ročných období, v čase, keď telo potrebuje zásoby vitamínov a energie, sa odporúča jesť špalda. Táto obilnina je na...
6 minút čítania

Ekumenické frkacúle

Fedor Malík:
Ekumenické frkacúle

Drevené vínne debničky nezahadzujem, neštiepam, nepálim v kozube. Zbieram ich a využívam.
2 minúty čítania

Prešporský šniceľ

Fedor Malík:
Prešporský šniceľ

Doktora Petra Ševčoviča som spoznal na sklonku jeho života. Chodil už o palici, ale hlavu mal čistú a gastronomické nápady obdivuhodné...
2 minúty čítania

Biela ako... mozzarella (Video)

Trendy:
Biela ako... mozzarella (Video)

Taliani sú majstrami vo futbale, v sieste, v počte rôznorodých káv, prehýrených nocí, ale aj vo výbornom jedle...
4 minúty čítania

Vaječné fliačky

Fedor Malík:
Vaječné fliačky

Ťažko je písať o vajciach. Bez nich sa nezaobíde takmer žiadne jedlo, kuchyňa bez nich je chudobná a „krváca".
2 minúty čítania

Kozmonaut Ivan Bella: „Kuchyňa je moje druhé ja!“ (Video)

Kozmonaut Ivan Bella:
„Kuchyňa je moje druhé ja!“ (Video)

V týchto dňoch si pripomíname 11. výročie letu prvého slovenského kozmonauta Ivana Bellu do vesmíru...
4 minúty čítania

Vajce a my

Trendy:
Vajce a my

Jedna z prvých rozprávok, ku ktorým sa kedysi deti v knižnej forme dostávali, bola Ako išlo vajce na vandrovku.
2 minúty čítania

Sladiť sa dá aj zdravo

Trendy:
Sladiť sa dá aj zdravo

Vianoce aj Fašiangy už máme „našťastie“ za sebou. Na rade je pôst, ktorý dá naše zhýralé žalúdky po toľkom rozmaznávaní trochu do poriadku....
9 minút čítania

Sladkosti z Malých Karpát

Fedor Malík:
Sladkosti z Malých Karpát

Originálnou malokarpatskou sladkosťou sú zemiakové lokše namočené v mlieku, plnené domácim slivkovým lekvárom a posypané makom. Toho maku tam musí byť hodne.
2 minúty čítania

Spomienky s vôňou maminho koláča

Trendy:
Spomienky s vôňou maminho koláča

... ako od mamičky! Aj takúto podobu môže mať niekedy chvála jedla, aj takto občas dokážeme oznámkovať jeho chuť.
2 minúty čítania

Zázrak menom zázvor

Trendy:
Zázrak menom zázvor

Zima sa tento rok akosi nechce pobrať preč. A žiaľ, pribúda aj nešťastníkov s červeným nosom, boľavým hrdlom a kašľom....
7 minút čítania

Kompletné menu

Trendy:
Kompletné menu

Gastronomické top výstavy v budapeštianskom výstavnom centre HUNGEXPO.
4 minúty čítania

Chrenová omáčka

Fedor Malík:
Chrenová omáčka

Som rusofil a aspoň čohosi, čo má ruský pôvod, sa musím zastať.
2 minúty čítania

Omáčka prezradí o kuchárovi všetko

Trendy:
Omáčka prezradí o kuchárovi všetko

Znalci tvrdia, že kvalitu kuchára určuje to, ako vie pripraviť omáčku.
2 minúty čítania

František Janata: Najprv jedia oči! (Video)

František Janata:
Najprv jedia oči! (Video)

Varil pre švédskeho kráľa, talianskeho a brazílskeho prezidenta, ale aj pre mnohých svetoznámych hercov....
4 minúty čítania

Švábske rezance špécle

Fedor Malík:
Švábske rezance špécle

Kedysi pred rokmi som navštívil v podhorí nemeckých Álp pivovar a reštauráciu benediktínov.
2 minúty čítania

Kolkas s kuraťom

Fedor Malík:
Kolkas s kuraťom

Karim je zrelý tridsiatnik. Statný a pekný chlap, s ktorým som sa zoznámil nedávno v Káhire.
2 minúty čítania

Gastronomický Oscar na Slovensku (Video)

Trendy:
Gastronomický Oscar na Slovensku (Video)

Na tohtoročnom veľtrhu Danubius Gastro v Inchebe sa uskutočnila najslávnejšia súťaž kuchárskeho umenia na svete - Bocuse d'Or.
6 minút čítania

Virtuózky s vareškou

Trendy:
Virtuózky s vareškou

Náruč starej mamy bola vždy bezpečným prístavom, pri ktorom sme mali dojem, že je večný, nezničiteľný.
2 minúty čítania