Magazín

Vaječné fliačky

Fedor Malík:
Vaječné fliačky

Ťažko je písať o vajciach. Bez nich sa nezaobíde takmer žiadne jedlo, kuchyňa bez nich je chudobná a „krváca".
2 minúty čítania

Kozmonaut Ivan Bella: „Kuchyňa je moje druhé ja!“ (Video)

Kozmonaut Ivan Bella:
„Kuchyňa je moje druhé ja!“ (Video)

V týchto dňoch si pripomíname 11. výročie letu prvého slovenského kozmonauta Ivana Bellu do vesmíru...
4 minúty čítania

Vajce a my

Trendy:
Vajce a my

Jedna z prvých rozprávok, ku ktorým sa kedysi deti v knižnej forme dostávali, bola Ako išlo vajce na vandrovku.
2 minúty čítania

Sladiť sa dá aj zdravo

Trendy:
Sladiť sa dá aj zdravo

Vianoce aj Fašiangy už máme „našťastie“ za sebou. Na rade je pôst, ktorý dá naše zhýralé žalúdky po toľkom rozmaznávaní trochu do poriadku....
9 minút čítania

Sladkosti z Malých Karpát

Fedor Malík:
Sladkosti z Malých Karpát

Originálnou malokarpatskou sladkosťou sú zemiakové lokše namočené v mlieku, plnené domácim slivkovým lekvárom a posypané makom. Toho maku tam musí byť hodne.
2 minúty čítania

Spomienky s vôňou maminho koláča

Trendy:
Spomienky s vôňou maminho koláča

... ako od mamičky! Aj takúto podobu môže mať niekedy chvála jedla, aj takto občas dokážeme oznámkovať jeho chuť.
2 minúty čítania

Zázrak menom zázvor

Trendy:
Zázrak menom zázvor

Zima sa tento rok akosi nechce pobrať preč. A žiaľ, pribúda aj nešťastníkov s červeným nosom, boľavým hrdlom a kašľom....
7 minút čítania

Kompletné menu

Trendy:
Kompletné menu

Gastronomické top výstavy v budapeštianskom výstavnom centre HUNGEXPO.
4 minúty čítania

Chrenová omáčka

Fedor Malík:
Chrenová omáčka

Som rusofil a aspoň čohosi, čo má ruský pôvod, sa musím zastať.
2 minúty čítania

Omáčka prezradí o kuchárovi všetko

Trendy:
Omáčka prezradí o kuchárovi všetko

Znalci tvrdia, že kvalitu kuchára určuje to, ako vie pripraviť omáčku.
2 minúty čítania

František Janata: Najprv jedia oči! (Video)

František Janata:
Najprv jedia oči! (Video)

Varil pre švédskeho kráľa, talianskeho a brazílskeho prezidenta, ale aj pre mnohých svetoznámych hercov....
4 minúty čítania

Švábske rezance špécle

Fedor Malík:
Švábske rezance špécle

Kedysi pred rokmi som navštívil v podhorí nemeckých Álp pivovar a reštauráciu benediktínov.
2 minúty čítania

Kolkas s kuraťom

Fedor Malík:
Kolkas s kuraťom

Karim je zrelý tridsiatnik. Statný a pekný chlap, s ktorým som sa zoznámil nedávno v Káhire.
2 minúty čítania

Gastronomický Oscar na Slovensku (Video)

Trendy:
Gastronomický Oscar na Slovensku (Video)

Na tohtoročnom veľtrhu Danubius Gastro v Inchebe sa uskutočnila najslávnejšia súťaž kuchárskeho umenia na svete - Bocuse d'Or.
6 minút čítania

Virtuózky s vareškou

Trendy:
Virtuózky s vareškou

Náruč starej mamy bola vždy bezpečným prístavom, pri ktorom sme mali dojem, že je večný, nezničiteľný.
2 minúty čítania

Príďte pšenu na chuť

Trendy:
Príďte pšenu na chuť

Možno názov tejto obilniny neznie práve najlepšie, chutí však výborne. V jej prospech svedčí aj množstvo zdraviu prospešných látok, ktoré v sebe...
5 minút čítania

Kvapalné maškrty

Fedor Malík:
Kvapalné maškrty

Z hľadiska fyzikálneho by maškrta teoreticky mohla mať plynné, kvapalné i tuhé skupenstvo.
2 minúty čítania

Sladký život, sladké mámenia

Trendy:
Sladký život, sladké mámenia

Sotva sa nájde niekto, koho by z času na čas neprepadla neodolateľná chuť na sladkú maškrtu.
2 minúty čítania

Košari

Fedor Malík:
Košari

Je po sviatkoch, sviatkoch mieru a pokoja. Začal sa nám nový kalendárny rok a mali by sme byť silní a zdraví.
2 minúty čítania

Cícer nie je len hummus

Trendy:
Cícer nie je len hummus

Po pohánke, o ktorej sme písali nedávno, je ďalšou z radu tak trochu nespravodlivo zabudnutých surovín cícer, inak nazývaný aj rímsky hrach....
6 minút čítania

Enem Omar, enem Sahral

Fedor Malík:
Enem Omar, enem Sahral

Na predvianočnú degustáciu slovenských vín v Káhire sa bolo treba náležite pripraviť.
3 minúty čítania

Pohánka – kúsok zdravia na tanieri

Trendy:
Pohánka – kúsok zdravia na tanieri

Variť by sa malo nielen chutne ale aj zdravo...
5 minút čítania

Hašé z Charitasu

Fedor Malík:
Hašé z Charitasu

Sme dvadsať rokov po nežnej a stále porovnávame.
2 minúty čítania

Dobrú chuť aj v roku 2010

Trendy:
Dobrú chuť aj v roku 2010

Tak sme sa prechrumkali ďalším rokom.
2 minúty čítania

Príprava čaju nie je veda

Trendy:
Príprava čaju nie je veda

Venujte sa správnej príprave čaju. Ide skutočne len o pár minút. Čaj vám ich potom niekoľkonásobne vráti s jeho najkrajšími vôňami a chuťami....
3 minúty čítania