Varecha 18/2015:
Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?
2 minúty čítania
Trendy:
Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)
Poznáte zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách...
22 minút čítania
Varecha 17/2015:
Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu...
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých...
2 minúty čítania
Varecha 16/2015:
Voňavá kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 17. apríla v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Súťaž:
Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda. sk.
8 minút čítania
Fedor Malík:
Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo.
Prichádzajú veľkonočné sviatky.
Zelený štvrtok, Veľký piatok,
Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.
2 minúty čítania
Jemná Jacobs Crema Gold pre pohodové chvíle
- Inzercia -
Chvíle pohody si môžete užívať s jemnou kávou Jacobs Crema Gold a teraz dokonca i pri sledovaní filmov ZADARMO. *
2 minúty čítania
SÚŤAŽ:
S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr. Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia...
6 minút čítania
Etnografka Rastislava Stoličná:
Sme vajíčkovým národom
Pokračujeme v rozprávaní o veľkonočných zvykoch na Slovensku s pani profesorkou Rastislavou Stoličnou, ktorá sa špecializuje najmä na kulinárnu kultúru Slovákov.
15 minút čítania
Etnografka Rastislava Stoličná:
Veľká noc je symbiózou kresťanských a pohanských tradícií
S etnografkou, profesorkou Rastislavou Stoličnou, ktorá sa špecializuje najmä na kulinárnu kultúru Slovákov, sme sa rozprávali o zvykoch a tradíciách spojených s...
12 minút čítania
Varecha 15/2015:
Dobroty z morčaciny
Časopis Varecha v piatok 10. apríla v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Súťaž:
TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.
5 minút čítania
Súťaž:
TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.
11 minút čítania
Súťaž:
Súťaž na apríl o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Pridajte sa do súťaže o najlepší recept aj v apríli. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie...
7 minút čítania
Súťaž:
Súťaž na apríl o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj v apríli pokračujeme v súťaži o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.
8 minút čítania
Fedor Malík:
Igorove prsia
Odborná degustácia vín
k 20. ročníku Vínnych trhov
Pezinok je za nami. Päť komisií
prehodnotilo takmer päťsto vín
za dva dni.
2 minúty čítania
Varecha 14/2015:
Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Marjeta Kosec:
Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte...
7 minút čítania
Fedor Malík:
Drienkové mafiny
V anglicko-českom slovníku
A. Osičku a J. Poldaufa
(Academia Praha 1970) je
„muffin“ preložený ako „horúca,
maslom potretá dolka“.
2 minúty čítania
Vitajte medzi cukrárskou elitou (Tipy a triky od cukrára)
S našimi tipmi bude upiecť a vyparádiť vaše cupcaky úplná hračka!...
3 minúty čítania