Magazín

Aké zákusky sú v lete najviac obľúbené? No predsa nepečené!

Sladký Piatok:
Aké zákusky sú v lete najviac obľúbené? No predsa nepečené!

Koniec poteniu pri pečení zákuskov! Tu je 10 skvelých receptov ako stvorených pre gazdinky, ktoré ani v lete nechcú svojim najmilším odoprieť chutný dezert....
7 minút čítania

TOP 30 - Najlepšie recepty mesiaca júl 2018

Súťaž:
TOP 30 - Najlepšie recepty mesiaca júl 2018

V znamení cukety. Tak by sa dal nazvať rebríček najlepších receptov, vytvorený z príspevkov, ktoré ste na Varecha.sk pridali uplynulý mesiac....
13 minút čítania

TOP nápady mesiaca júl 2018

Súťaž:
TOP nápady mesiaca júl 2018

Dobré tipy nielen pre domácnosť sme na našej stránke Nápady.Pravda.sk hľadali aj uplynulý prázdninový mesiac....
4 minúty čítania

Varecha 31/2018: Chute Horného Považia

Varecha 31/2018:
Chute Horného Považia

Časopis Varecha s novými rubrikami a v novom šate nájdete v piatok 3. augusta v denníku Pravda.
3 minúty čítania

8 super tipov, ktoré ocení každá gazdinka

8 super tipov, ktoré ocení každá gazdinka

Dobrých nápadov a tipov do domácnosti nie je nikdy dosť. A čo tieto? Poznáte?
4 minúty čítania

Klasika mojich starých mám

Fedor Malík:
Klasika mojich starých mám

Mám už sedemdesiat a pamäť mám pomerne sviežu. Pamäti majú rôznu podobu....
2 minúty čítania

Zapekaný, marinovaný, dusený či ako nátierka: 10x chutný baklažán

Zapekaný, marinovaný, dusený či ako nátierka:
10x chutný baklažán

Nie je to tak dávno, keď bol baklažán považovaný za akési exotické fialové čudo, vhodné akurát tak na vyprážanie...
7 minút čítania

„Veggie“ je životný štýl

„Veggie“ je životný štýl

Byť vegetariánom, či dokonca vegánom, je v posledných rokoch čoraz populárnejšie. Dôvody, prečo sa stále viac meníme z mäsožravcov na bylinožravcov, ...
5 minút čítania

V znamení fialovej: Černice dozrievajú, a my pre vás máme 10 černicových receptov

V znamení fialovej:
Černice dozrievajú, a my pre vás máme 10 černicových receptov

Černice práve dozrievajú, a to znamená, že na ne treba upriamiť našu pozornosť....
7 minút čítania

Moruša a Modragne

Fedor Malík:
Moruša a Modragne

Našu záhradu pri rodinnom dome som zakladal pred dobrým polstoročím.
2 minúty čítania

Voňavé bazalkové variácie

Slaný Pondelok:
Voňavé bazalkové variácie

Bazalka - nenápadná bylinka s charakteristickou vôňou a jedinečnou chuťou, ktorá miluje teplo a bez ktorej si nevieme predstaviť šalát Caprese či cestoviny s paradajkovým sugom...
7 minút čítania

Varecha 30/2018: Prázdniny u babičky

Varecha 30/2018:
Prázdniny u babičky

Časopis Varecha s novými rubrikami a v novom šate nájdete v piatok 27. júla v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Malinové pokušenie: 10 sladkých dobrôt, v ktorých maliny hrajú hlavnú úlohu

Malinové pokušenie:
10 sladkých dobrôt, v ktorých maliny hrajú hlavnú úlohu

Šťavnaté maliny – to je chuť vrcholiaceho leta! ...
7 minút čítania

Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti

Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti

Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku?
2 minúty čítania

Čierne rizoto

Fedor Malík:
Čierne rizoto

Pred mojou cestou do Číny som u skúsených cestovateľov zisťoval, čo sa tam „oplatí"....
3 minúty čítania

Octov je niekoľko druhov. Viete ich správne používať?

Octov je niekoľko druhov. Viete ich správne používať?

Pri príprave pestrých pokrmov by vo vašej kuchyni nemalo chýbať niekoľko druhov octu. Každý má inú chuť, a preto sa hodia aj do iných receptov....
4 minúty čítania

Etiketa ako tvár vína

O víne:
Etiketa ako tvár vína

Etiketa je tvárou vína, práve ona sprostredkúva prvý kontakt s ľudskými očami a rozhoduje o náklonnosti spotrebiteľa. "Etiketa reprezentuje ľudí a prostredie,...
11 minút čítania

Pripraviť fazuľkové struky, to nie sú žiadne muky! Vyskúšajte ich v týchto skvelých jedlách

Slaný Pondelok:
Pripraviť fazuľkové struky, to nie sú žiadne muky! Vyskúšajte ich v týchto skvelých jedlách

Správne pripravená čerstvá struková fazuľka je vhodným sekundantom k mäsu, či inej zelenine, ale obstojí v jedlách aj ako hlavná surovina. Z...
7 minút čítania

Varecha 29/2018: Čarujeme s ovocím

Varecha 29/2018:
Čarujeme s ovocím

Časopis Varecha s novými rubrikami a v novom šate nájdete v piatok 20. júla v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Prípravou džemu to nekončí: 15 inšpirácií ako z neho spraviť roztomilý darček

Prípravou džemu to nekončí:
15 inšpirácií ako z neho spraviť roztomilý darček

Džemujete ostošesť? Tak keď do pohárikov uzavriete všetky tie sladučké chute a naplníte nimi celú policu v špajzi, urobte radosť aj niekomu inému....
5 minút čítania

Spievajúce víno Petra Matyšáka

O víne:
Spievajúce víno Petra Matyšáka

Slovensko sa oblúkom vracia do nedávnej minulosti a nachádza vo vinohradoch svoju vinársku identitu. Jedným z mužov, ktorý vrhol na slovenské víno...
10 minút čítania

Letná narodeninová oslava: 10 receptov na svieže ovocné torty

Letná narodeninová oslava:
10 receptov na svieže ovocné torty

Narodeniny sa oslavujú aj v lete! V prázdninových horúčavách jubilantom a ich hosťom padne vhod kúsok tortičky so šťavnatým čerstvým ovocím....
7 minút čítania

7 vecí, bez ktorých sa žiadna grilovačka nezaobíde

7 vecí, bez ktorých sa žiadna grilovačka nezaobíde

Leto tento rok prišlo poriadne skoro a tak sa predlžuje aj obdobie grilovačiek. Čo vám na grilpárty nesmie chýbať, aby prebehla hladko a...
6 minút čítania

Rubín, to sú Skaličania aj Slovensko

O víne:
Rubín, to sú Skaličania aj Slovensko

Máloktoré mesto na Slovensku má také široko-ďaleko známe delikatesy ako Skalica. Skalický rubín a skalický trdelník tvoria skvelý gurmánsky pár, ktorý zviditeľňuje slobodné...
14 minút čítania

U Dvoch psíkov

Fedor Malík:
U Dvoch psíkov

Peking je jedno obrovské mesto. Život tu kypí z hrnca a milióny, milióny ľudí sa stále niekam náhlia....
3 minúty čítania