Foto: archív Coolinári
Slovo „tartelette“ pochádza z francúzštiny a je zdrobneninou slova „tarte“, čiže „koláč“. Tartaletky sú teda malé koláčiky z lineckého cesta plnené krémom, pudingom či inou plnkou a zdobené ovocím alebo snehom z bielkov. Tartaletky môžete pripraviť aj na slano, v tom prípade sa plnia syrom a zeleninou, prípadne mäsovou plnkou.
My si ich teraz upečieme s populárnymi foodblogermi Coolinármi. Na samotné tartaletky budete potrebovať hladkú múku, práškový cukor, štipku soli, studené maslo a vajcia, na náplň smotanu na šľahanie, bielu čokoládu a čučoriedky a na husté ovocné pyré, čiže coulis, kryštálový cukor, citrónovú šťavu, kukuričný škrob a samozrejme čučoriedky. Viac skvelých receptov nájdete aj na FB Sencor SK.
Váhu SENCOR farebne skombinujete aj s ďalšími spotrebičmi tejto značky.
Foto: Sencor
Tip: Všetky ingrediencie hravo odvážite na novej kuchynskej váhe SENCOR, ktorá dokáže okrem obyčajného váženia aj počítať kalórie. A to dokonca aj počas pridávania jednotlivých ingrediencií.