Varenie

Zmrzlina

zuzula2 - fotkazuzula2, 23. septembra 2010

Ahojte vsetci varechaci.. Par krat sme boli v cinskej restauracii a tam maju ako dezert vyprazanu zmrzlinu... ja by som chcela vediet ci nahodou nema niekto recept ako sa taka zmrzlina robi... je to totiz uplne fantasticke.. Velmi pekne dakujem za pomoc

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
ja to mam tiez rad, a Sandra ma pravdu daco som vyhrabal take najednoduchsie.( neviem ci je to presne ta ista lebo je ich viac druhov).V podstate bielko a akykolvek obal , ked chces mat chrumkavejsie obaluj 2X a davaj to mrazaku 2X.
PS: Co ma ale zaujalo co som nevedel lebo prave dnes som vyprazal ze ked sa prida sol tak olej neprska , zuzula2 , dik daco som sa zase naucil




janger
No to je krasna zmrzlinka, nikdy som to este nejedla. A priprava nie je moc narocna. Ja poznam len ""zapekanu zmrzlinu""-Omelet siberienne alebo Baked Alaska. Ak by aj to niekoho zaujalo, tak tu je tiez video na to (od Gordona Ramseyho)


sandratamer
Videjká sú super, teraz trochu od témy, ale k vareniu. Milujem tento film a špeciálne túto scénku :-)



babav
Krasne ,jednoduche,zrozumutelne! @janger ,G .Ramsay je
z mojich oblubenych,aj ked to obcas prehana (Hell"s kitchen) ;-)
michsamant
Ja chcem taky mixer ako ma Gordon R. v tom videu :)) Inak on ked rozprava stale tak hopka :))) ale je sikovny. Zaujimava vec, ze vyprazana zmrzlina. Priznam sa, ze o tom pocujem prvykrat. Fakt sa to neroztapa ked sa to vypraza?
evanaaa
Pred rokmi dávala STV1 tiež reláciu o varení, už neviem, ako sa to volalo, a tam bola zmrzlina zapečená v niečom, myslím že v nejakom ceste normálne v rúre, už vtedy som sa divila, že je niečo také možné.Možno tie vajcia alebo niečo v jej zložení zabráni roztopeniu.A akú chuť to má, môžeme si len domýšľať.
janger
@babav , aj ja ho (Gordona) pozeravam, sem-tam to prehana s tym jeho vyjadrovanim... @michsamant , mas pravdu, on stale poskakuje, ale vari dobre :-). @evanaaa , to s tym snehom, ako robi Gordon Ramsay, tak to sa dava aj do horucej rury zapiect. Robieva sa to na take slavnostne prilezitosti, ako narodeniny a pod., niekedy daju do toho este aj prskavky. Ta zmrzlina musi byt velmi dobre zmrazena a zapeka sa to uz len chvilu. Ja uz som to parkrat jedla. Chut je podla toho, aka je zmrzlina, aky kolac sa pouzije na to oblozenie....Niekedy to este upravuju aj flambovanim, obleju to zapalenym alkoholom.


@zuzula2 , prepac, ze som tak odbocila od tej vyprazanej cinskej zmrzlinky :-).
violetacamorova
Na dovolenke v Tunisku sme na večeru mali taký super dezert vzzeral ako roláda v strede bola zmrzlina, na vrchu normálne bielka s cukrom zapečené v rúre, neviem ako sa to volalo ale muselo sa to hneď jesť, lebo sa to roztápalo a bolo to perfektné.