Rôzne

Závinové cesto

brmbolka - bez fotkybrmbolka, 29. mája 2012

Ahojte varecháči,
hľadám recept na jednoduché závinové cesto, na rôzne štrúdle. Viem, že sa robilo z 0,5kg hladkej múky, Hery a kyslej smotany. Neviem presný pomer surovín, ale viem, že vajíčko tam nešlo. Ďakujem Vám

@zareaguj


Diskusia k téme

aankaa
ahoj....no ja som jeden recept na závinové cesto našla na nete,ale ešte som ho neskúšala.....ide tam 300g hladkej múky,250g rastlinného tuku(palmarin),soľ na hrot noža,4-5 lyžíc kyslého mlieka(smotany)....všetko treba vymiesiť na vláčne cesto,dať na ho na 2-3 hod. odpočívať do chladničky,potom rozvaľkať,naplniť podľa chuti,upiecť a papkať...:-).....môžeš vyskúšať a aj dať vedieť,či sa ti podarilo a ako chutilo....:-)))
onika
Ak ti to pomoze ja mam tento: 280g muky, 80g masla roztopeneho, stipka soli a biely jogurt 125g. Robievam z neho jablkovu strudlu a je perfektna.
brmbolka
ďakujem Vám veľmi pekne, oba recepty sa mi páčia, takúto štrúdlu som papala na grilovačke a to cestíčko bolo mňam, ďakujem veľa
onika
Nemas za co.
Som zabudla z tohto mnozstva robim dve strudle.
evanaaa
@brmbolka , daj si hore do vyhladávača nahprv Záviny, je ich tam síce viac z kysnutého cetsa, ale nájdu sa aj iné, potom skús Štrudle a tam nájdeš pár dobrých receptov, len treba mať trpezlivosť pri hladaní.
brmbolka
srdečne Vám ďakujem, ste veľmi ochotné zlatíčka varecháčske
enss
Ja som robila minulý týždeň odľa receptu, uverejneného pred časom vo Vareche ako recepty s pivom. 600 g hladkej múky, 1 hera, asi 30 lyžíc svetlého piva. Spracovať na bochník, po 24 hodinách v chaldničke rozdeliť na 8 bochníčkov, naplniť, potrieť vajcom a upiecť. Veľmi dobre sa s tým cestom pracuje.
kuchticka
@brmbolka , predvcerom sem dala @sovka perfektny recept na zavin aky len chces, pod nazvom: makovniky, orechovniky zo zabaraneho cesta. Recept je snadny a hodi sa skutocne na akykolvek zavin. Najdes ho tu pod nazvom ako som napisala. Daj do vyhladavaca.
ewag
Pridávam svoj recept: 350g hladkej múky, 1 vajce, 1 kyslá smotana, trocha soli, trocha cukru - spracujeme na hladké cesto a rozvaľkáme.
Rozvaľkané cesto potrieme zmesou 1 lyžice masti zmiešanej s trochou múky. Natreté cesto stočíme do závinu a dáme oddýchnuť do chladničky. Z cesta vyjdú 4 štrúdle.