Chcela by som zavariť chren ako prílohu napr. k údenému......Mám predstavu,ale ešte som nezavárala.Máte niekto recept,či skúsenosti?Záhradku nemám,že by som si vyrýľovala,tak som kúpila na trhu a chcem dať do fľašiek od výživy.Ďakujem!
@zareagujChcela by som zavariť chren ako prílohu napr. k údenému......Mám predstavu,ale ešte som nezavárala.Máte niekto recept,či skúsenosti?Záhradku nemám,že by som si vyrýľovala,tak som kúpila na trhu a chcem dať do fľašiek od výživy.Ďakujem!
@zareaguj
Po precitnutí z tohto šoku som však zistila, že pomletý robotom stále nie je taký jemný ako postrúhaný, takže som vyhrnula rukávy a dala sa do pomalšieho utrpenia.
Zasterka, ja som ten chren vôbec nesterilizovala, len som flaše poriadne vyčistila a "dezinfikovala" v mikrovlnke. Chren sa vôbec nekazí, ak by nebol zaliaty, asi by splesnel, ale zaliaty si pekne hovie a veru štípe. Varením to stráca, takže preto tento môj postup. Ak sa mi niektorá z fliaš v budúcnosti pokazí, dám vedieť, zatiaľ sú v absolútnom poriadku.
Ja som zvyknutá ho zalievať mäsovým vývarov, plus ocot. Tak to robili moji rodičia a tak to robím aj ja:)
kyseliny citrónovej, premiešam dám do pohárov a odložím do chladničky. Skúšala som aj sterilizovať, ale nebolo to také dobré ako surové. Vydrží aj niekoľko týždňov. Najradšej to jedia k párkom alebo k údenému mäsu.
Ja ho mám aj 3-4 mesiace a nestráca na chuti. Zrovna som ochutnala, aby som neklamala a je dobrý. Nemám dobrú skúsenosť len s čístým chrenom . Ten mi časom zhnedol a zdrevenel nebol chutný, tak ho viac nerobím. A kupovaný
sa mi tiež nepáči, kúpila som extra silný a mohlo to jesť aj dieťa.
Tak zostávam pri svojom recepte.
Mimochodom @mmiro Ja som z chrenu mal len malinke korienky hrubky mozno pol centi co vyrastaju z hlavneho korena, a navyse som ich nechal 3 dni len tak(ani do vody som ich nedal). Potom som ich rovno nastrkal do zeme a dobre zalial vodou, nech zacnu klicit. so 7 korenov mi asi 5 vyslo bez problemov. Tie 2 asi koli tomu nevysli, ze boli dlho bez vody. Sadil som ich na jar a teraz na jesen mam uz prvu urodu. Staci potom vzdy nechat zopar malych korienkov v zemi a vyzenie ti nove. S niekym sa dohodni, podla mna ked ti posle viac korenov, jeden ti urcite prezije aj cestu(napr. postou) a ujme sa ti. potom si ho rozmnozis uz sam.