Milé dámy prosím Vás o Vaše názory a skúsenosti pri zamrazovaní zákuskov a aj potom ako ich správne odmrazovať.A ešte či sú potom vôbec ešte jedlé. :-)Zatial som to ešte neskúšala,ale vraj to tak robia žienky.
Dá sa to úplne v pohode, len si daj zákusky do vhodnej nádoby, aby nenapáchli, najlepšie sú tie umelohmotné s vrchnákom. Potom stačí vybrať, dať do chladničky, rozmrazenie netrvá dlho. Ja mrazím aj rôzne cukrovinky, keď ich robím a keď príde nečakaná návšteva, vyberiem a mám napečené. Na kvalite nestratia, práve naopak.♥
@danda3...juj ďakujem za radu..tak to spravým podľa teba..vieš chcem pár zamraziť,lebo syn dojde až na ďalší víkend ma kuknúť a týždeň by to len v chladničke nevydržalo :-)
Súhlasím s danda3 ,ja som mrazila aj celé torty(nie so šľahačkou)po veľkých oslavách.Na chuti nestratia vôbec nič.Urob si mix koláčov do nádoby a vyber po mesiaci a porovnaj ich chute.
@tati2008 dobre aj toto niekedy vyskúšam,keď viac popečiem..teraz iba dva druhy som robila a nie sú šlahačkové,čiže skludom môžem mix vložiť do krabičiek...ďakujem :-)
Pečivo daj čerstvé do mrazničky,a rozmrazuj v MR na 700-1000W pár sekúnd a záleží koľko kusov idete jesť.U mňa napr.2ks -20s.,a to sú horúce.Ale dá sa teraz aj na horúcom slnku zabalené v sáčku.Som rada,že som Ti trocha poradila.
ja vždy dávam do mrazničky hlavne po vianociach a vtedy ked pečiem viac druhov...koláčiky potom len vyberiem a sú úplne v pohode,ale nerozmrazujem v mikrovlnke ale len tak,...najviac mi chutia také zamrznuté,sú ako zmrzlinky
@horalka66 ak môžem poradiť,pečivo by som v mikrovlnke nerozmrazovala,zostane také gumové.V sáčku za rozmrazí za 5-10 minút.Zákusky a koláče zamrazujem tiež a v pohode :-)
v mikrovlnke by som rozhodne nerozmrazovala. kolace a torty mrazim nakrajane na rezy /porcie/, lahsie sa to potom odmrazuje a hlavne-mozes si odobrat tolko kuskov kolko chces a zvysok nechat zmrazeny. tak to robim aj s chlebikom, ak kupim cely bochnik, tak naklajam na krajicky a sup do mrazaku....chuti ako cerstvy
aj ja mrazim celkom bezne takmer vsetky zakusky.Okrem slahackovych , so zelatinou a so snehom . Aj tie vsak boli celkom dobre - akurat sneh pri rozmrazovani klesol a trosku zvodnatel . kamaratka sla robit krstiny a kedze sa na poslednu chvilu musel krst odlozit a vsetko uz bolo napecene- jednoducho si vsetko co mala v pultovom mrazaku preniesla ku susedkam a dala tam vsetko co mala pripravene : asi 300 zakuskov , 2 torty aj s tackami a 4 velke zemplinske kolace :-) O 2 tyzdne to rano v den krstin vybrala a nikto nic nepostrehol ...
Mrazila som raz dve velke svadobne torty+svadobne kolace.Nic ine neostavalo,presne pred rokom,horuci letny den.Kupila som papierove tacky,nalozila naporciovanou tortou alebo zakuskami a vlozila do mikrotenovy sackov.A zmrazovala.Po rozmrazeni ako cerstve.
pečivo a zákusky rozmrazujem pri izbovej teplote až potom do ľadničky, najlepšie pečivo ráno ked je všetko zavreté, pri odchode do práce vyberiem z mrazáku pečivo šup s ním do kabely aa než do práce je ako čerstvo upečené, cestujem pol hodiny električkou
ja som zakusky ešte tiež neskúšala, hoci u susedky som zmrazené už jedla a boli super☺☺, ale zmrazujem buchty parené aj pečené a do zásoby napr. robím mojim rodičom aj langoše - vypražené, vychladené naukladám po 4 do mikr. sáčkov, cesnak pretlačený v oleji a soli im prichystám tiež do pohárika a odložím do chladničky, takže v prípade "núdze" majú jedlo po ruke. Langoše večer vyložia z mraziaka do chladničky a na druhý deň majú hotový obed - langoše si prihrejú v mikrovlnke.
Tiež kľudne mrazím, nič sa na chuti nezmení. Raz som z Vianoc odložila vanilkové rožky a iné suché pečivo, zabudla som na ne a našla som ich na Veľkú noc. To bolo radosti, len akurát tá vôňa pečenia chýbala.
Aj ja mrazím pečivo a aj chlieb, mám s tým dobré skúsenosti. Zákusky tiež občas zamrazím, väčšinou už niet čo, lebo ked sa mi zíde rodinka, tak im nabalím.
Diskusia k téme