O Varecha.sk

Vylepšená varecha

martinis - fotkamartinis, 26. augusta 2013

Pekný večer všetkým prajem,

píšem len poďakovanie pre administrátorov, že opäť vylepšili našu
obľúbenú Varechu a skomfortnili novou hlavnou stránkou jej
používanie nám i náhodným okoloidúcim, respektíve klikajúcim :))
myslím, že je veľmi dobrý nápad takto rozdeliť recepty a už sa teším
na ďalšie zlepšenia a hlavne mnou netrpezlivo očakávané foodblogy
:))

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
ja nechcem byť rypák, hoci to tak vyzerá, mne sa to vôbec nepáči, stránka je strašne preplnená, pre mňa úplne neprehľadná.
tinca
pripájam sa k názoru @alena45 ako som rolovala už som len čakala kedy to skončí, dokonca sa niektoré rcp opakajú až v dvoch zadaniach
alena45
zasa ďalšia novinka, len to, čo sme už dávno chceli, to sa akosi nedeje... a to prosím požiadavky varecháčov boli aj na podnet redakcie.
sovka62
Ani ja nie som nadšená. Načo recepty rozdeľovať už na úvodnej stránke? Na to sú predsa tagy. Predtým boli v úvode nové recepty, keď som ich prešla, mala som istotu, že som nič neprehliadla. Tu sú tie isté už tretí deň, neviem pokiaľ mám rolovať a už vôbec nemám čas ani chuť prechádzať toľko skupín. Zaujímave, že dať jeden do dvoch skupín sa dá, ale naša požiadavka aby sme jedlo jedlo v KK mohli mať v dvoch skupinách je nesplniteľná. Ach jaj.............
modrykamen
Sto ľudí, sto chutí, tisíc ľudí, tisíc názorov. Mne sa to páči. Ráno ťuknem na VARECHU a o chvíľu viem čo budem variť.
evusik
a mne sa to páči... a páči sa mi práve to, že je viac receptov zviditeľnených, čiže budú na hlavnej stránke viac dní... aj keď chodím na Varechu takmer každý deň a niekedy sa recepty striedajú tak rýchlo, že som ich jednoducho nezaregistrovala a ušli mi ozaj dobré recepty... a takáto "vizáž" je asi atraktívnejšia pre ľudí zvonku, takí čo sú tu prvý krát...
a vždy je tu možnosť, že kliknem na Recepty hore v lište a tam sú zoradené podľa toho ako boli pridané....
martinis
ako spomenul @modrykamen , koľko ľudí, toľko chutí. súhlasím s názorom @evusik , pretože úvodná stránka na mňa pôsobí atraktívnejšie a nemám pocit, žeby tam vládol chaos. a presne tak, recepty majú väčšiu príležitosť zviditeľniť sa, dá sa rovno kliknúť na kategóriu, z ktorej si chcem recept vybrať a stále je tu možnosť si pozrieť všetky recepty v poradí, akom boli pridané. ale na druhú stranu, tiež si myslím, že pokiaľ je možné zaradiť jeden recept do viacrerých kategórií tu, malo by sa to dať aj v KK a tiež pri vyhľadávaní, keď by som si chcel skombinovať viacero kritérií, napr. cestoviny + bezmäsité + syry.
tomas
1. Recept (s výnimkou redakčných z predchádzajúceho Časopisu a Videoreceptu - taký prípad v tejto chvíli nie je) sa nachádza v ľavej časti práve jeden krát. Neopakujú sa. Nezobrazí sa do dvoch skupín.

2. Prerobiť Kuchárske knihy je trochu komplikovanejšie. Tam sa pri pôvodnej verzií nikdy neuvažovalo, že by jeden recept bol na viac miestach. Touto vizuálnou zmenu (ktorá nastala) len testujeme aký to bude mať klikavosť na hlavnej stránke. Je možné, že sa vrátime k pôvodnej hlavnej stránke.

Podľa nášho testovania sme dospeli k záveru, že "skúsenejší internetový používateľ" kliká väčšinou hore na položku "Recepty" alebo používa vyhľadávač (rubrika Recepty a vyhľadávač sa vôbec nezmenil), naopak "menej skúsený internetový používateľ" (čiže má internet kratšie) má občas problém nájsť recept, ktorý videl pred pár hodinami na stránke (a nevie sa k nemu vrátiť).

Nemáme problém umožniť, aby si ľudia prepínali (po prihlásení prezývkou) na staršiu verziu, ak je o to záujem.
martinis
ak bude takáto možnosť, myslím, že problém je vyriešený :)
tomas
@martinis kuchárska kniha prejde do podoby "tagov", aby si ľudia mohli zaradiť recept do viac kategórií. Len obávam sa, že to bude ešte radikálnejšia zmena a zatiaľ testujeme (tajne) verziu, ktorá sa nám zdá komplikovanejšia oproti súčasnej. Takže zatiaľ hľadáme ako ju zjednodušiť. Možno budeme musieť nakoniec mať dva typy kuchárskych kníh...
alena45
@tomas , fakt by som bola rada, keby som si mohla prepnúť na staršiu verziu. Toto je pre mňa príliš hrrr a toľko informácii na jeden pohľad vôbec nepotrebujem. Sama si chcem vyhľadať čo potrebujem.
rea1
@alena , @tinca , @sovka - sme asi "staré štruktúry", lebo ja sa pridávam k vám, ani mne sa táto nová forma nepáči. dúfam, že sa bude dať prepnúť na starú verziu - doslova súhlasím s príspevkom @alenky toť, hľa, nadomnou. ja sa chcem rozhodnúť, čo si pozriem a nie byť ohlušená a zavalená hŕbou informáciív v ktorej sa motám ako ... no, u nás sa hovorí ako prd v gatiach. chute a facky sú rôzne ale mne táto chuť nesedí.
tiginko
ja teda nevidím žiadny problem kliknúť sa hneď pri otvorení stránky na Recepty a už sa vyrolujú najnovšie recepty a komentáre pod nimi. Ale najčastejšie si otváram stránku z histórie a tam sa mi otvorí hneď na receptoch. Ja zase zopakujem staršiu požiadavku: mohlo by sa konečne upraviť tlačenie receptov tak, aby bola možnosť voľby tlačenia bez obrázkov. Takáto ponuka je úplne bežná na iných a dokonca menej kvalitných portáloch o varení a je hanba, že tu sa to stále nerieši. Ja si našťastie málokedy tlačím recepty, ale ľutujem tých, ktorí tak robia pravidelne.
sara8
Som stará štruktúra, ale nová Varecha sa mi veĺmi páči. Ďakujem
irenaw
mne sa veru páči, že si môžem pozrieť najnovšie iba mäso, alebo iba bez mäsa, teraz som sa pokochala po tých s peknými fotkami :-)
bulky
Pekná úprava .. jediné čo by som zmenila je nepodčiarknuť pri skupinách receptov ich názvy, pretože sú zvýraznené už Bold-om
evusik
a mne sa ešte páči, že ste pridali Naj recepty pred 3 rokmi, aspoň si popripomíname mnohé možno už zabudnuté recepty :-)
zdenkas
Som veľmi rada,že sa pripomínajú staršie recepty,mne sa to páči,určite neprepnem na starú verziu.Za mňa ďakujem..:-)))))
izabella929
Veľmi sa mi páči nová podoba Varechy...) super, krásne a zaujímavé...som veľmi milo prekvapená...) Ďakujem pekne ....
zvoncek
vítam možnosť zvyknúť si na novú verziu, alebo ostať pri starej, ak by táto nová verzia pomohla ukladať rcp do viacerých oddileov v mojej kk, tak by som to uvítala, pretože, ak sa neviem rozhodnúť, kam mám rcp zaradiť nechávam to ako neroztriedené a tam je to už dosť neprehľadné, veľmi som sa potešila k oddeleniu bylinky a nápady, to sme už dlho od Tomáša požadovali, tak za to mu vďaka, inak mu prajem, aby sa s nápadmi nevyčerpal, ale aby to až veľmi neprešekuloval, mnohí z nás starších nemáme také skúsenosti s prácou
s počítačom, hlavne ako ja bezdetná nemám nikoho, kto by mi pomáhal s novými aplikáciami
zdenkadanaova
Dnes som objavila čaro Varechy, jej ukladanie do kuchárskej knihy. Chválim admina za perfektne zvládnutú prácu. Teším sa na ďaľšie recepty.
afataga
ja sice nemam 16 :-(, ale celkom sa mi pozdava, je to len sily zvyku
babidka
Aj mne sa paci :-)kedze na Varechu chodievam zvycajne iba cez novinky co mi pridu e-mailom , tak som tie novoty zaregistrovala az teraz. Myslim si , ze je to iba naozaj sila zvyku ...ved si zvyknete :-)
tinca
@tomas a veru sú niektoré v dvoch skupinách napr. dnes 29.8. je rcp Mrvenicové lievance s lieskovcami a medovým jogurtom v zopár ďalších s peknými fotkami aj v letných dezertoch. No a našim milým oponentom čo sa im nový vzhľad stránky páči, tak pochopte aj tých čo sa im nepáči, ani by som nepovedala,že nepáči, ale nevyhovuje. Kvitujem a vítam nápad @tomas , že bude možnosť prepínať a každý nech si vyberie,veď recepty pridávajú aj tí čo nie sú spkojní. @tomas ďakujeme!:)
salinka
Mne sa páči aj nová verzia. Chcela by som len poprosiť (ako píše @tiginko ) aby sa recepty dali tlačiť bez obrázkov. A ešte vyriešiť jeden chronický problém: aby sme mohli upravovať svoje recepty. Mám naukladané fotky v skrytých receptoch, lebo som nemala čas to dokončiť a teraz sa k tomu nemôžem vrátiť:-(
Napriek tomu chcem znova vyjadriť svoj obdiv a vďaku všetkým členom tímu Varechy, lebo ulahodiť takmer 44 000 ľuďom, ktorí sú registrovaní na Vareche, je asi veľmi obtiažne.