Rôzne

Vitaminy

ivori - fotkaivori, 15. januára 2011

Ahojte chcela by som sa spytat a poradit. Ake vitaminove doplnky by ste mi odporucili na vlasy{vypadavanie, lamanie, suche vlasy} na nechty a kozu. Dakujem za kazdu radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Žiadne vitamínové doplnky moja. Zdravo sa stravovať ale prirodzenou formou nie chemikáliami. Z toho máš vypadávanie vlasov, lámavé nechty a nepeknú kožu. Takže: zájdi si ty pekne na maďarské dediny, nakúp si od nich domácej zeleniny čo majú uloženú v pivniciach: mrkva, červená repa, zeler a petržlen pýtaj hlavne s vňaťou a pekne si ju daj do pomazánok a polievočky. Možno budú mať aj chren, topinambury, kyslú kapustu, tekvicu na pečenie a tekvicové semiačka,..... kúp to čo ti budú chcieť predať. Nekupuješ náhodou celý život zeleninu v obchodných centrách, lebo tam teda vitamínov nie je - je to samá chemikália.
A keď už na tej dedine budeš tak sa popýtaj či nechovajú kozičku, kúp si mlieko, syr. Ak chovajú teliatko alebo prasiatko, tak či by ti nepredali mäska, krvavničky z ich mrazničky. To čo dáš za umelé vitamíny a doplnky, tak radšej daj za zdravé výrobky bez chémie, prímesí a umelej vône. A v lete: zájdi na trhovisko k najskromnejšej babke, urob si z nej kamarátku a dohodni sa že budeš pravidelne u nej nakupovať. Tá ktorá má najškaredšiu zeleninu a ovocie plné červíkov - tak to je tá pravá trhovníčka pre teba!
marianne69
...mne sa vlasy aj nechty spravili po ovsenych vlockach...jest castejsie aspon mesiac...
frezia68
Pri vypadávaní a lámavosti vlasov priaznivo pôsobí fazuľa,ktorá obsahuje kyselinu pantoténovú-O,73 mg/1OOg,teda 2x viac,ako mäso.Jej nedostatok spôsobuje lámavosť vlasov a problémy s pokožkou.Dobrá výživa je základom zdravých vlasov a vypadávanie je mnohokrát spôsobené hormonálnymi faktormi.Konzumuj fazuľu,kokos,uhorky,vitamím A,vitamíny skupiny B-najlepšie v strave.
majku
vlasy vyzivuju nielen vitaminy a minerály, ale hlavne aminokyseliny, ktoré sú častejšie pritomne v keratíne, proteíne, ktorý je základnou zložkou vlasu. Ak je vlas skutočne poškodený potrebuje estra výživu zvnutra. Skus Forcapil - mne to fajn zabralo - viditeľný rozdiel po mesiaci, hoci na krabičke deklaruju efekt až po 3 mesiacoch :)
babi
@iviri tento problém som riešila aj ja, nie je to tak dávno a tak ti napíšem moje skúsnosti, ktoré zdá sa že pomohli. Ako výživový doplnok som si kúpila GS Eladen. je to produkt na prírodnej báze. Nie som moc na rôzne reklamy, ale zaujala ma v novinách reklama na šampón proti vypadávaniu vlasov no a ako sa hovorí topiaci sa aj slámky chytá, -objednala som si ho a čuduj sa svete funguje to , odvtedy už iný ani nepoužívam. Volá sa TEXTURES.
teodora
Ja som užívala výrobok Revalid,ale pravdu má hubata,lebo je dôležité upraviť hlavne stravu. Máme svoju záhradku, na ktorej sa snažíme dopestovať zdravú zeleninu. Ďalšia vec je prílišný stres,ak nevieš relaxovať,je to nanič,lebo si škodíš sama sebe. A pripojiť pohyb a pobyt na čestvom vzduchu.
babi
ešte som chcela dodať, že som sa naučila pri domácich prácach používať rukavice, aj keď zo začiatku to bolo ťažké, ale aj to mi na nechty pomáha
alena45
sestra má večne tieto problémy, no problém ešte neporiešila, je totiž vo večnom strese, zavretá v kancelárii od rána do večera, na strave reštauračnej a pod. Proste všetko zle. Okrem toho, čo Ti všetci radili je na suchú kožu dobrý aj pitný režim, a vraj veľmi dobrý krém je v DM, Balea s ureou. Chce to aj trpezlivosť, lebo výsledok sa tak skoro nedostaví.
hexxic
@hubata nádherne si to vystihla, nemám čo dodať 100% pravda ! ešte by som doplnil že treba aj zeleninové a ovocné šťavy miesto farmaceutík. keď si dáte do googla meno norman walker dozviete sa viac.
kuchticka
@hubata , @hexxic - suhlasim s vami, ze spravna vyziva je najdolezitesia v udrzovani nasho psychickeho i fyzickeho stavu v dobrej kondiciii. Lenze niekedy sa stane, ze nasa telesna schranka si nevie z niecim poradit- niecoho mame viacej ako nase telo potrebuje, alebo naopak - niecoho nedostatok. V pripade suchej pokozky a riednutie vlasov by si mala nechat urobit kontrolu funkcie stitnej zlazy. Lebo toto su priznaky tej hormonalnej poruchy.
kuchticka
@ivori , vsetky priznaky ktore si opisala sa prejavuju pri nedostatocnej funkcii stitnej zlazy. Nechaj si urobit vysetrenie a ked bude vysledok dobry, potom uz len ta spravna zivotosprava. Tiez bych nevyhadzovala peniaze za rozne kosmeticke vyrobky, ktore tiez niekedy uskodia namiesto aby pomohli. Tak prajem dobry vysledok.
ivori
Dakujem vsetkym za Vase rady. @trencanka tie kapsle sa daju objednat u teba? A kolko stoja?
trencanka
Kapsule sa daju u mna objednat, posielam postou. Jedno balenie 72 kapsul stoji 22eur. Uzivaju sa 3krat denne jedna kapsla. Odporucam zvycajne a ja som tak brala, prve balenie 3krat denne jedna, ak sa zlepsi stav po prvom baleni, tak dalsie 2 balenia 2krat denne jedna kapsula.
Viem, nie je to lacny spas, ale ked mi vlasy padali, chytila ma panika. Tekute ampule na vtieranie do vlasovej pokozky s obsahom vytazkov z olivovnika, extrakty citrusov, vitaminmi, levandulovy extrakt...stoja 24eur desat ampul.
Dobre info je na www.just.sk
marianna76
dobré sú vitamíny aj od walmarku, vápnik-horčík-zinok
+ vhodná strava, trochu orechov, trochu ovsených vločiek... tak ako je spomýnané. ale nepreháňať... a tekutiny vhodné.
asimilovana13
Ak ti môžem poradiť, tak mne pomáhájú gumové medvedíky,mechty a vlasy majú sebe vlastný kreatinín potrebný na pevné vlasy a nechty, ak v tele chýba, tak si ho super doplníš práve nimi, prípadne dobrou huspeninou ;o)) zinok je tiež super, ale skús 2 týždnovú kúru tekvicového oleja- ráno a večer mokka lyžičku,má oveľa lepšie vstrebávanie ako kapsule a hlavne to chce pohodu, podla možnosti nestresovať/ak sa to niekedy dá/;O))))
murgaska
No a ja mam velmi jednoduchu radu-zabal z olivoveho oleja+citronova stava+zltko,hned zabalit do plastikoveho vrecuska
na 20-30 min.Vlasy su leskle a hebke.Magda
ivkaslivka
Ja som na to šla najprv rôznymi maskami, z ktorých mi akurát mastneli vlasy a koniec koncov so´m ľutovala, že som si zo všetkých tých surovín, čo som si nacápala na vlasy radšej nespravila nejaký dobrý koláč. Vlasy však treba vyživiť najmä zvnútra. Dosť mi pomohol Forcapil. Vlasy mi už hádam po mesiaci padali omnoho menej a vyzerali omnoho zdravšie ako po všetkých tých maskách.
slamna84
Ktoré vitamíny na vlasy sú najlepšie? Viem, že vitamíny skupiny B sú dôležité a počula som, že žihľava je tiež dôležitá? Čo ešte môže pomôcť? Chcem začať niečo užívať. Ide mi hlavne o vypadávanie vlasov, ktoré by som chcela trochu znížiť. V ideálnom prípade hľadám komplexnú výživu, kde je všetko pohromade a nemusím užívať niekoľko vitamínov naraz.
laylastastykitchen
@slamna84 (22.11.2022 09:47)

Najdôležitejšie je zdravo jesť! To je prvý krok co treba urobiť. Prírodné vitaminy zo zeleniny a ovocia... ja neberiem žiane vitaminy ale kupila som si tento olej na vlasy. Zevraj pozastaví vypadavanie a pomaha s rastom vlasov. Ja som tento problem nikdy nemala. Prislo to po pôrodoch a bohužial mi to zostalo ale doteraz som s tym velmi nic nerobila no teraz som sa rozhodla vyskusat tento olej. Zatial neviem potvrdit ze to funguje lebo ho pouzivam iba 2 tyzdne ale ja osobne radsej siahnem po takychto veciach ako napchavat sa vitaminmi a liekmi...