Rôzne

Vianočné pečenie

micho - fotkamicho, 19. decembra 2012

a je napečené :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

kika1212
Tak nás ponúkni. Ale z toho nás asi brucho bolieť nebude.
micho
no ja mám už napečené, neviem ako vy priatelia :-)
micho
vianočnú štólu, cantuccini, linecké zlepované, linecké šľahané, vínové pečivo, včelie úle, rafaelo, rumové gulľky, oplatkové bonbóny.
kika1212
Tak Ty si skutočne šikovný. To som Ťa nechcela podceniť.
radost
...aa...môj muž má z pečeného najradšej -pečené zemiaky...pečené kura...pečený bôčik...:-)aj také máš?
tiginko
aj u nás hlásim hotovo: tvarohová štóla, makovníky a orechovníky, linecké zlepované, vanilkové rožky, mandľovo-datlové lodičky, kokosové guľky, cappuccino rožky, pistáciové nugátky
aroooo
a mne stačia napečené medovníčky zdobené orechom a tuto autorove princezky,ktoré budem plniť dnes
anina6
zatiaľ mám len suché pečivko t.j. linecké, kokosové koliieska, keksíky z ovsených vločiek. ešte ma čaká štedrák, žltkové rezy a asi aj nutelové. No a beliše, ale to až tesne pred štedrým dňom. prajem všetkým krásne a pokojné prežitie Vianočných sviatkov.
hahaias
veru,veru aj ja už mám napečené suché /trvanlivé/ a ešte jeden,dva rezy a bude. Všetkých varecháčom láskyplné a spokojné sviatky, bez stresu a hlavne s ľuďmi ktorých máme radi /a oni nás/......
evusik
tak ja mám napečené tri druhy slané pečivo, tri druhov suché sladké a tiež som piekla princezky podľa @micho ... momentálne sú to ešte polotovary, plniť budem asi až v sobotu.... v sobotu budem piecť medové, štedrák, vianočku a moju vianočnú roládu...a ešte som robila čokoládové bombóny a medvedie labky a snehové gule... a to sa vždy zastrájam, že upečiem celkom málo, že sa nebudeme prejedať :-)
keď boli deti malé tak som sa naháňala, piekla po nociach, teraz keď sme s dedkom len my dvaja mám more času, dedko navarí a ja vypekám bez stresov a naháňačiek....
morenajea
tiež mám hotové: marhuľové kolieska, pupáky, vanilkové hviezdičky, žĺtkové koláčiky, cappucinové rohlíčky, medovníčky, vanilkové rohlíčky
celeblith
a mne este chybaju kremove- citronovy zakusok, opity izidor a este nemam grilazky, ale to az na poslednu chvilu, inak tiez uz hotovo- linecke, medovniky, kokosove rozky, medvedie labky, vinove, skoricove hviezdicky, vanilkove rozteky, bratislavske rozky, plnene orechy, mincepies, bielkovy chlebik, zltkove rezy :) z toho rozdavame rodine a priatelom, aby ste si nemysleli :)))
dorisa
...sa nezdáš @micho , mne už polovicu pojedli, ale nevadí, som rada, že chutilo. Ešte niečo pripravím, mám medvedie labky, šuhajdy, linecké zlepované, datľové markónky, urobím ešte grilážky, bielkový chlebík a nejake nepečené guľky,alebo salámu a uvažujem o vínovom kekse, na slano.Prajem pekné prežitie vianočných sviatkov.
evusik
jémine, na grilážky som celkom zabudla :-) díky za pripomenutie :-)
ela77
@micho , píšeš o oplátkových bonbónoch. Nemôžeš hodiť recept? Pamätám sa , že tam idú tortové oplátky, keks MARINA, piškóty, BB puding, len neviem čím to spojiť. Vďaka ak bude odpovedať aj niekto iný, kto to pozná.
Všetkým pekné Vianoce.
sovka62
U nás je napečených sedem druhov suchších (vanilkové rožky, lekvárové kolieska, medvedie labky, medovníky, zázvorníky, mandľové sucháriky, medový závin) a plnené kokosky. Ešte ma čakajú Mozartové gule, nepečené, tak si ch nechávam nakoniec, štedrák- ten budem piecť až 24. decembra a ešte sa rozhodnem či budem piecť aj vianočku. 25.12. prídu dcéry s rodinami, čo sa nepoje, to zabalím, len trošku nechám na Silvestra.
ela77
@micho , vďaka za odpoveď, musím teda ešte hľadať, je to starý recept. Viem, že kombinácie sa môžu robiť podľa chuti a zásob, len v tomto čo hľadám sa všetko rozláme a rozdrobí (nemelie sa) , dnu by mala ísť višňa. Možno to spojím kompótovým ovocím. Ešte skúsim oprášiť moju zbierku kuchárskych kníh.
anna321
Aj ja už mám napečené,ale len suché šesť druhov(vanilkové rožky,medvedie labky,linecké hviezdičky,išlerky,medovníčky,orechovékolieska ).Zajtra budem piecť snehové rožky a kokosové ježe.Okrem toho ešte medové rezy a makovník.Sme doma síce len dvaja s manželom ale máme deti a vnúčatá a majú radi sladké.To je výhoda ,že sa to nepokazí .
janger
No tak to ti teda blahozelam k tolkym dobrotam :-). Ja az tolko toho nemam, (na holandske pomery je toho ale strasne moc, tu sa tak nevypeka). Robila som medovnicky, orechove tycinky, fukane kokosove pecivo, krehke kolaciky na sposob lineckych (plnene dzemom a nugatom), kosicky plnene orechovou plnkou, no a bratislavske kolace- makove a orechove (aj do mraznicky na neskor). No ale vsetko mam napecene v mensom mnozstve...Tento rok som vynechala niektore moje tradicne pecenie, ako vyborny srnci chrbat, medovu roladu....Ale mozno este nieco spravim, uvidim. Stolu mame kupenu a je vzdy vyborna - byva plnena mandlovou plnkou, takouto:
: varecha.pravda.sk/recepty/mandlova-plnka-z-holandska-foto...

No prajem krasne Vianoce pri tych vsetkych dobrotkach :-)
lubka272
My máme napečene linecké zlepované, čokoládové tortičky, vanilkové rožteky, medovníky, klárky- orechovú,makovú a zajtra sa idem piecť bratislavský koláč a ešte jeden len sa musí rozhodnúť aky :D Deň pred Štedrým dňom samozrejme jednohubky (banan, piskot, cokolada)
lubka272
A ešte babke sme upiekli celiatický krémeš podľa môjho receptu na vareche :)
2010
A uz je tiez napecene , Merry Christmas :-)