Kuchyňa a vybavenie

Vhodná misa na pečenie dezertov

valus99 - fotkavalus99, 31. augusta 2012

Dobrý deň, som menší začiatočník v pečení. Pečiem skoro každý deň
už dva mesiace a stále sa zdokonaľujem na vlastných chybách, ako
inak. Snažím sa piecť stále iné dezertíky a chcela by som sa spýtať
ktorá misa je vhodnejšia na pečenie porcenálová alebo sklenná :)
vopred dakujem za rady :)

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
ja si myslím, že obe sú vhodné... ja mám sklenenú nízku, priemer asi 28cm, v tej pečiem všetky nekysnuté koláčiky a porcelánovú s vysokým okrajom používam na kysnuté koláče, obe sú výborné, nemusím ich vymazávať, výborne sa umývajú a dúfam, že mi dlho vydržia :-)
afataga
ja velky kolac peciem na plechu a ked chcem mensi, tak v sklenenej mise a davam na spodok papier na pecenie, bez neho som neskusala, ale ak @evusik radi, ze netreba vymazavat, ver jej
elian44
Ja mám v rámci šetrenia umývania riadu väčšinou silikónové:)Pravda na taký väčší koláč mám klasiku plech s antiadhéznym povrchom.
evusik
ja mám dve keramické misy, jedno hlbokú okrúhlu a druhú obdĺžnikovú veľkú tú mám na mäso a zeleninu... tá okrúhla je Tescoma, vyhrala som ju tu na Vareche a je výborná, nikdy sa mi nič neprichytilo a umývanie ako v reklame, stačí hubkou utrieť a je čistučká.... tá druhá obdĺžniková, neviem aká značka a nebola lacná, je tiež dobrá ale umývanie je horor.... je biela a po každom použití ju "drhnem" 20 minút.... takže určite záleží aj na značke.
valus99
:D Dakujem za rady. Určite ste my všetky pomohly. "Dobrá rada nad zlato " ako sa vraví. Skúsenosť je predsa lepšia :)
medulienka122
milá Valika, je to chválihodné, že každý deň už dva mesiace pečieš, ale "co takhle dát si-diktát?" nič v zlom, si šikulka , palec hore!
siskam
Možno "sklenená" a " opýtať", ale toto by som neriešila.