Rôzne

Veľkonočné zákusky

monda - bez fotkymonda, 31. marca 2013

Zákusky , napečené veľkonočné - vajíčka, guľky, mesiačiky, oriešky, rafaelo-guľky, margotky, srdiečka z lineckého cesta atd.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Téééda, ja mám 4 druhy (šamrole, ananásové rezy, kakový závin a pagáčiky) a myslím si aká som dobrá stará mať. Asi čakáš veľa kúpačov!
Počuj, veď ty máš môj podstavec pod tortu, čo som zdedila po mojej mame ......
2010
Aj sibacov treba ponuknut siskami


evanaaa
Drobné pečivko je neiekdy lepšie ako krémové rezy.....a dala by som si aj tú šišku od @2010 , tiež dobre vyzerá.
monda
@hubata aj ja mám tiež tento podstaec pod tortu po mame, aká náhoda,,že?
sovka62
Cicenky, ten podstavec nie je na tortu, je to miska nohe, mám presne takú istú a kúpila som ju pred sto rokmi (dobre, tak pred vyše štyridsiatimi), keď som na hody vypekala 15-18 druhov koláčikov a potrebovala som miesto na stole a teda niečo, kam by sa vošlo čo najviac druhov. Podstavec na tortu mám tiež, ten má ale navrchu namiesto misy rovnú plochu, na ktorú sa vojde aj veľká tortisko. A mimochodom, pamätáte si, čo to kedysi stálo? Ak si dobre pamätám, tak nejakých 9 Kčs.
zdenka1009
@sovka62 aj my sme mali túto sklenenú misku na drobné pečivo a neviem kde zmizla, teraz by som ju brala zo všetkými desiatimi. Podstavec na tortu som si kúpila asi pred 5rokmi v Trnave tam na rohu Sklo-porcelán teraz je tam také miš maš za 35O.-Sk.
evanaaa
@sovka , ja mám tú istú misku rovno pred sebou - mám v nej ovocie, ale neviem už, odkiaľ ju mám. A ešte jednu mám, je úzka, nie guľatá, skôr oválna ale nie na nohe, bola jednou z prvých vecí kúpených v DP, kde som rada chodila nakupovať vždy, keď som dostala výplatu. Aj si pamätám cenu - stála 20 Kčs.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
aj ja mam tu misku po mojej babke :)
monda
Ten podnos nie je na tortu ,ako už bolo spomínané, ale je na zákusky ,pretože má hlboké dno.
hubata
@monda a ostatné dievčatá: tak som potom zle kukla, lebo ja mám rovné dno t.j. na tortu, ale teraz tam dávam aj zákusky, aby bolo viac miesta na stole. Takú delenú misu som mala tiež po mame, ale obrala ma o ňu dcéra. Myslím že ten materiál sa volá "fúkané sklo" (krištáľ to nie je).

A ktorá máte ešte súpravu "cibuláku" ako mám ja? Minule som si našla na internete tradičného českého výrobcu Dubí a bola som prekvapená, aký mám doma poklad, lebo je dosť drahý.