Varenie

Vďaka Božulke vznikol nápad

verka1 - fotkaverka1, 5. septembra 2010

Milá Božulka, ďakujem za ocenenie receptu na vysmážané bravčové paprčky a veľmi sa teším, že ti chutili. Vari sa teraz odváži viac Vareškárov tento netradičný recept vyskúšať.

V súvislosti s tým, ma napadlo, či by ste všetci nezalovili v pamäti a nepodelili sa s nami o recepty, v ktorých hrá hlavnú úlohu potravina, ktorá sa nezvykne používať inak, ako sme roky zvyknutí a vy ste to zmenili.

Ďakujem za inšpirácie.

@zareaguj


Diskusia k téme

janger
@verka1 , a ja som si zase vdaka tomuto popozerala vsetky tvoje recepty. Vies, vacsinou recepty bez fotiek len tak prebehnem...Ale vlastne je to skoda (pre mna). Mas zaujimave recepty!
1x radost
evasik
Božulka, kde nájdem recept na vysmážané paprčky? To som ešte ani nepočula. Ja paprčky milujem. Myslím tým bravčové. Ale robím ich na spôsob mďarského guláša alebo v kapuste. Sú výborné. A na počudovanie zdravé. Je v nich kolagén tak prepotrebný pre naše kosti a kĺby.
evanaaa
Aj mňa by to zaujímalo. A vôbec, ako sa vyhľadávajú recepty, už som sa síce na to pýtala ale neviem, pri akej príležitosti. A najmä tie, čo si sem uložím, ako mám hľadať určitrý recept medzi tým množstvom? Bola by som rada , vďaka za odpoveď.
1x wiwi
verka1
V kolonke " Hľadaj v texte" si napíšete vysmážané paprčky a klik na zelenú šípku vedľa. Objavía sa všetky príspevky v ktorých sa nachádzajú použité slová. No a klik na ten s receptom a máte ho.
1x haji
bozulka
@verka už vysvetlila kde,niektorí varecháči vedia dať číslo receptu do komentárov,ja to ešte neviem a teraz na skúšanie nemám čas,ale tiež by som to rada vedela.Ten recept som si uložila do mojej súkromnej zbierky v Mojich dokumentoch,tak nemám problém vyhľadať.PC je pre mňa ešte stále veľký???Ešte stále sa učím.Keď mi syn niečo vysvetlí ja si napíšem polopate,ale keď to potrebujem tak to nemôžem nájsť lebo blok mám poísaný až hrúza....Ale paprčky boli vynikajúce aspoň pre mňa.
bozulka
Keď som volakedy dávno pracovala v Prahe,v polotovaroch na vtedajšom Gorkého nám.predávali býčie žlazy/tak sa to tuším oficiálne volá/,.Raz som dostala odvahu a kúpila som si hneď 4ks,krásne obalené,len vysmažiť.Bola som príjemne prekvapenáTiež mi chutili uvarené a potom vysmažené držky.Neviem či ste to niekto skúšali,ale nám "držkárom " by to určite chutilo.Určite je veľa jedál,ktoré sú chutné a nevieme o nich.Ešte som si spomenula-tiež mi chutili "cigánske húrky",ale to mnohí určite poznáte.Toho som sa nevedela najesť a často som ich robila.Neviem,ale myslím,že sa tu tiež ešte neobjavili.
verka1
Milá Bozulka, s býčimi žľazami máš pravdu. Ako mladá deva som na ne chodila v Ba k Obuvníkovi vináreň, na Hviezdoslavovom námestí. Tam sa to volalo Tes-tes. No a aj teraz ich mám v mrazáku a chystám sa ich vysmažiť, keď príde dcéra. Vysmážané držky som ešte nejedla, ale vyskúšam. V Žiline pred rokmi v lete nebolo dostať masko a babka ma vyhnala, aby som skúsila šťastie. No a v jednom mäsiarstve som objavila na pulte niečo krásne ružové a hladké. Bolo to kravské vemeno. A aké bolo lacné, no nekúp to.Prišla som domov, nakrájala na plátky, obalila v 3-obale a vysmažila, tak ako mi kázali v obchode. Tešili sme sa veľmi. Zemiačiky už boli na tanieri a my s babkou sme sa pustili do vemena. No a tu nastal problém. Rezeň sa nedal odrezať, odtrhnúť, ani odhryznúť. Takže boli len zemiaky na obed. No a potom som sa dozvedela, že som ho mala najprv uvariť a až potom vysmažiť. No a po rokoch som to tak urobila a bola to lahôdka. A tie húrky, to je plnené črevo zemiakmi? Ak ano, tak som to dávno jedla a veľmi mi to chutilo.
bozulka
@Verka , prepáč,že sa ozývam až teraz.Máš pravdu sú to hurky plenené zemiakovým cestom ako na placky zo surových na jemno strúhaných zemiakov,ochutené ako keď sa robia mäsové hurky.Len treba dávať pozor a neplniť naplno lebo by pri varení praskli.Potom sa ešte pečú do červena.Nám to vždy veľmi chutilo.
1x radost