Obchody a ceny

Váženie tovaru

rennatte - fotkarennatte, 18. februára 2013

Všímate si stav displeja na váhe v obchodoch? Takto bola
nastavená váha dnes v Bille v MA. Pred samotným vážením na
prázdnej váhe už bolo nastavených 0,018 g. Ľudia veselo vážili a
ani si neuvedomili, že majú navážené viac, ako je skutočná váha
tovaru. Po mojom upozornení , pracovník na oddelení váhu
vyvážil šikovným nacvičeným trikom na váhe bez ospravedlnenia
alebo prípadného hľadania dôvodu. Toto sa mi stalo už viac krát
a preto si pri vážení dávajte pozor a skontrolujte si či je váha
pred vážením vynulovaná.

 sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-...

ash3/525143_4193731532901_633832702_n.jpg

@zareaguj


Diskusia k téme

milad
...a čo tovar už navážený, napr. múka...včera som z 1kg vrecka odsypala vážením 500g, no a čuduj sa svete, vo vrecúšku ostalo 400g, hm?
marcy
nielen s váhou,ale aj s automatom na vrátne fľaše mám zlé skúsenosti.....fľaše v ich predajni zálohované mi neakceptoval stroj,že ani cent....no toto si vyprosím !!!!
elisticka
tak s tou vahou mate pravdu... ja som zas mala v 1 liter mlieka presne merane len 900 ml a to bolo drahe mlieko bezlaktozove... a stou vahou je to zaujimave to by ma nenapadlo sa tam pozriet,,, dakujem za upozornenie:-)
vierkadoktorka
Tak to nekontrolujem,ale je to chrapúnstvo a chamtivost-nestačí že za šmejdy platíme pomaly tolko ako vo vyspelých krajinách za kvalitný tovar,fantazie ako ošmeknút zákazníka sa medze nekladú./keby fungovala dôsledná kontrola a tvrde postihy,asi by sa to zlepšila,ale obchodná inšpekcia je u nás iba na šikanovanie živnostníkov,ktorý nepatria do tej správnej partie/
janara
kam toto všetko speje...? nikde, nikdy a v ničom si už nemôžeme byť istí?
julica
Dámy, upokojte sa, asi bola na váhach nejaká smietka, 18 tisícin kilogramu...
fialka49
Minule hodila staršia pani na váhu len tak - ako že - takmer novú (celú) rolku mikroténových sáčkov a hovorí mi: "Vidíte, váhu týchto vrecúšok zaplatíme vo váhe tovaru, do ktorého tovar vložíme."
Nikdy som nad tým neuvažovala.
Julica píše o osemnástich tisícinách kilogramu, viem, ale babka k babce ... Koniec koncov, dobrý obchodník nikdy neprerobí.
julica
Ej, ale kolko ludi si tovar pri vayeni trosku nadvihne, vidim to neraz. A na margo sackov, tie si beriem len pri vacsich mnozstvach, snazim sa odpad minimalizovat aj takto, ved co mi brani nalepit cenu priamo na zeler ci jablko. inac, ani tie igelitove vrecuska obchodnikovi nepadaju z neba... Nechapte ma zle, s ponukou v obchodoch nie som vonkoncom spokojna, ale uz ma toto stazovanie a hladanie nepriatela mierne povedane otravuje.tak len tolko
gordonko
nič nové pod slnkom ,ale je nato jedna ,,obrana,, k naváženému množstvu si prihodím jeden kúsok naviše ... ved ked ma môžu okrádať oni tak prečo nie ja ich.
.... prečo asi balia salámi na hrubích papieroch ?? ..no predsa aby to viacej vážilo.
Julica sa tuto pohoršuje nad ,,vynaliezavosťou ,, podaktorých zákazníkou ,asi si neuvedomuje ,že kto tu najviac okrádá je prave obchod . Najskvôr okradnú výrobcu ( donútia ho predať za najnižšiu cenu niekedy aj zo stratou ),potom obalacumujú nás niekolkými spôsobmi a nakoniec ked už je tovar na vyhodenie ho prebalia , alebo pomelú a predávajú dalej
... isto ste už videli zlavy 75 - 80 % a teraz si predstavte , že i v takomto prípade obchod netratí ... okolko nás tedy ,,ošmekol,, ????


julica
Tak vidite, gordonkov pristup je infekcny
marika9
S obsahom múky aj cukru v 1 kg baleni, kedy skutočná váha bola 900 g som sa tiež stretla. Bolo to pri vianočnom pečení, tak som to výrobcovi odpustila. Ale budem si to určite všímať.
tothka
@marika9 máš pravdu, tiež občas hodím na váhu múku alebo cukor keď otváram vrecko a idem piecť. Vždy chýba na váhovom displeji viac ako len tých normovaných 5%. A to je vážené aj s obalom - papierovým vreckom.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Ej, veru nesúhlasím s tým, že treba aby sme robili, čo sa nepáči u nás.Je to však veľmi dobré, že na to upozorňujete @rennatte ďakujem, budem viac všímať. Ale v sáčkoch asi nič nemôžeme urobiť, iba sa o tom porozprávať.:-(
enge149
aj ja súhlasím,je to "okrádanie nás zákazníkov,skúste si odvážiť balené pomaranče alebo citrony,nikdy to nie je kilo!ešte sa mi to nestalo"je to pravda,nie sú u nás kontroly.. a každý Vás chce iba "oklamať!
vlasatka
Raz sme odvážili balené osie hniezda- kúpila som dve- na obale uvedená gramáž 90 g- jeden vážil 84g a druhý podržte sa 120g.
Tiež sa mi stalo, že som kupovala syr tehlu a keďže mali koniec, tak mi predavačka odvážila asi 200g tehly s takmer celým obalom zo syra. Namietala som, prečo mi váži aj obal, tak mi ho síce dala dolu, ale sa divno na mňa pozerala.Toto som nechápala, prečo ten, čo berie koniec musí zaplatiť aj za obal z celej tehly. Chápem, že pri príjme tovaru ho vážia aj s obalom, ale ?????
lararuby
mňa také vši na váhe veľmi netrápia,ale ide ma poraziť rozkrádanie vo veľkom,nuž ale ľudia sme rôzni a niektorí nervozní-a práve veľkým zlodejom to tolerujeme
befree
odporucam kupit si do domacnosti kvalitnu vahu. ja som manzelke kupil kvalitnu digitalnu vahu z obchodu  www.digitalne-vahy.eu
(konkretne KD-8000 pre to, ze dokaze vazit aj pomerovo). sice nebola najlacnejsia, ale kvalita nie je zadarmo. casto krat sa naozaj stalo, ze deklarovana hmotnost nesedela, ale ani raz sa nestalo to, co popisala Vlastka (nikdy sme nedostali viacej, ako bolo deklarovane)