Varenie

Varná Doska

rodiciahupkovci - bez fotkyrodiciahupkovci, 17. januára 2011

My použivame keramickú varnú dosku už 4 roky a sme sňou spokojný. Je triedy A a môžem povedať,že na keramickéj doske navaríme skôr ako na plyne. Ma len jednu chybu že su na 380V.

@zareaguj


Diskusia k téme

tatty
Celý život som varila na plyne. Asi pred rokom sme sa sťahovali do nového bytu a tu máme obývačku prepojenú s kuchyňou, preto sa mi plynová doska zdala najmä neestetická. Kúpili sme keramickú a už by som nemenila. Varenie je rýchle, vyzerá to dobre, ľahko sa udržiava.
2010
Ja nemam nic proti varnym doskam ,okrem nevyhod varenia ciny , jedna isla nedavno do smeti, lebo ked mate v domacnosti pubertakov ktory radi varia , a vy idete na dovolenku a vratite sa po dvoch tyzdnoch tak ani kefa na zelezo nevycisti to zapecene sklo.
tati2008
Treba brat do uvahy aj mesacne naklady za spotrebu energii.Myslim,ze plyn je najlacnejsi(zatial).Ked nie je el.prud varit sa neda,ale na plyne ano.Ja mam sporak,,Mora"rura elektricka 8 funkcii a hore plyn.Mam usporne hrnce a male naklady a to denne varim,peciem.Som spokojna.
evanaaa
Ja by som mala strach z keraických a vôbec, sklených varných dosiek, čo, keby sa mi hrniec vyšmykol z rúk a rozbila by som ju? Apotom - jedni chvália, druhí zatracujú, nakoniec som sa rozhodla pre kombináciu. Len šporák som nevybrala najlepšie, čo ma mrzí.
cinkla
A ja som to kombinovala (pre strycka prihodu ), mam dva plynove horaky a zvysok je keramicka plocha. Takto mi to vyhovuje.
sjuz
ako som už písala v predošlej diskusii, tak som si zvykla na indukciu, že na ňu nedám dopustiť. Platňu aj pri varení priebežne utieram, keď niečo prská či kvapká, ľahúčko sa udržiava, časovač na nej je super vec, a kto má deti, aj zámok nie je na zahodenie...
Aj keď je elektrina drahša ako plyn, práve pri indukcii sa dá pekne ušetriť, keďže je zohriate či uvarené raz-dva...