Zdravá výživa

Užitočná žihľava

sjuz - fotkasjuz, 13. júna 2012

Pridávam pre všetkých na pozretie:)






@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
nuz , vychodnare sa nezapru aj keby akokolvek dlho zili v BB:-)
Ale zihlava je naozaj zazracna rastlinka ! Kazdu jar si naordinujeme po zime ocistnu kuru z cerstvej zihlavy - caj , jarne zihlavove jedla .Najlepsia je ta prva , jarna . Uz cele roky svoju hydinu krmim takmer vylucne posekanou cerstvou zihlavou a cerstvo namletym psenicno-kukuricnym srotom a aj vajicka od sliepok aj maso z brojlerov a moriek ma uzasnu chut .
sjuz
babidka, presne:), aj v Zázrivej kŕmia kuriatka posekanou žihľavou...:), len sa akosi na ňu zabúda...tak som chcela pripomenúť, že existuje:)
frezia68
My skúsenejší nezabúdame a niekedy dávno sme tiež tým kŕmili kuriatka.A tiež dávnejšie sme zbierali prvé mladé popri Toryse,ale to ešte neboli toľkí psíčkari( aj my sme tam venčili ),teraz sa nedá a záhrada chýba.Takže tento rok mladá žihľava v spomienkach :-).Ale máme lesný med od dobrého včelára a dobrú 100% bryndzu a tak si myslíme,že aspoň niečo :-)))))))
marcy
nosím z lesa aspoň susede čerstvú žihľavu pre sliepočky,keď už nechováme prasiatka :-( tým sme dokonca sušili nasekanú na pozdejšie obdobie a veru mäsko,slanina a masť boli výborné :o)
sjuz
žihľava je nielen pre zvieratká, ale aj pre nás:)
julica
Zihlava je super, len ked to s nou prehanate (zihlavovy caj viackrat denne niekolko dni), moze vas zmohnut slabost. Inac taky tip, ako zbierat zihlavu: zbierame rastlinky, ktore rastu osamote, ni ev takych ohromnych trsoch. Takto hromadne sa zihlave dari na priesakoch kanalizacii a pod., cize moze mat privela dusika. Do zzihlavenia :)
kuchticka
Zihlava - je pre mna poklad "zakopany", ktory nemozem najst. U nas nerastie a ked som si ju priniesla z byvaleho miesta kde sme byvali pred niekolkymi rokmi a zasadila u nas v podhorskej oblasti, tak mi vyhynula. Nemam nic, nedari sa jej u nas. Varievala som z nej velmi jemny "spenat", susila som na caj, ba som si davala pokrajane mlade listky i do horucej polievky. Vzacna a velmi lieciva!!!
nadia56
@kuchticka , som na tom podobne, ziadna zihlava tu nie je a chyba mi, tak kupujem v polskom obchode aspon susenu v cajovych sackoch, co uz:-)
henrieta37
Moja svokra si celý život umýva hlavu žíhlavou a nemá ani jeden šedivý vlas a to má 70-rokov.Jej súrodenci majú úplne biele vlasy...
kikili
..tiež pijem čaj-žihlava+máta, ale dočítala som sa, že bráni ukladaniu Ca -vápnika, tak opatrne. Pred 2rokmi som na jar som vypila 7dc.žihl.čaju /deň, asi týždeň, v rámci očistnej kúry, kvôli žlčníkovým kameňom,a bolo mi lepšie..