Rôzne

Už 36 rokov hľadám....

fiby - fotkafiby, 30. októbra 2011

Môj manžel bol na vojenčine v Bore u Tachova a kdesi tam jedával bramborák s chodským zelím. Opisoval mi to jedlo, že tam bolo niečo ako zemiaková placka v ktorej bol plátok mäsa... Ja som to doma skúšala nebolo to zlé, a podľa neho to nie je to pravé, preto stále hľadám kde by som sa dočítala postup. Myslím, že hlavne dievčence nad 55 rokov z Čiech by mi mohli pomôcť. Písala som aj Petrovi Novotnému a mnohým ďalším, ale vykašľali sa mi vôbec ozvať. Ja tento recept zháňam 36 rokov. Chcela by som manželovi urobila radosť a márne. Ak by niekto o tomto jedle vedel, poprosím Vás ozvite sa mi! Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

anna70
skúste, našla som to na prvý raz, neviem či je to presne ono, ale aj môj švagor priniesol tento recept z čiech
larisamihalik
anna70 práve som si prečítala recept, je to predsa náš Černohor, ale už som ho dávno nerobila, tak ďakujem zaň a česká rodinka od ktorej ho máš je super! ďakujem
kopretina
Mohla by to být cmunda po kaplicku. Uděláme těsto na bramborák - dáme na pánev, potom plátek vařeného uzeného masa, kysané zelí udušené - dělám sladkokyselé - a navrch zase bramborákové těsto. Je to vlastně bramborák plněný masem a zelím.
bozulka
Tak ako @dorisa robievam ale pod názvom Kaplická cmunda.Poznám to ešte z čias keď sme žili v Juž.Čechách.Kyslú kapustu okorenenú a jemne orestovanú dávam ako prílohu.Mäso nenamáčam ale robím vrstvy ako @kuchti čka.
fiby
Bozulka tvoj recept sa mi najskôr podobá tomu čo rozprával môj manžel, prosím o podrobnejší popis. Díky
fiby
anna70 to je ono! Ja robím to isté, ale nezlievam šťavu zo zemiakov a v tom je ten fígeľ, pretože manžel tvrdí, že to bolo suchšie. Ešte je tam malý rozdiel v tom, že mäso bolo v celku. Ďakujem. Manžel Ti odkazuje, že to bude robiť a pozve ťa na to do RS. Dovidenia.
majo51
slúžil som 2roky na Šumave asi v tom čase a niečo podobné sa volalo Pelhřimovský řízek niečo ako černohor nedávali na vrch strúhaný syr.