Foto: dorisa
Toto tajomstvo spočíva vo vypraženom údenom mäsku v haruľovom ceste. nemala som dnes žiadny nápad na obed, tak som využila chladničku a tam Zobraziť celý popisToto tajomstvo spočíva vo vypraženom údenom mäsku v haruľovom ceste. nemala som dnes žiadny nápad na obed, tak som využila chladničku a tam som našla údené mäso a kyslú kapustu a v komore zemiaky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na varenie.
-
2
Ošúpeme zemiaky, cibuľu a cesnak a nastruhame na haruľové cesto.
-
3
V miske dokončíme cesto pridaním korenín( majoránka, rasca, soľ, čierne ml.korenie) vajca a múky. Premiešame na hladkú hmotu.
-
4
Nakrájané údené mäso (asi na hr. 1-1,5 cm) obaľujeme v tomto haruľovom ceste, úplne jednoduch len namočíme mäso do cesta a potom po prevátení ešte navrstvíme na druhú stranu haruľové cesto. Ak nám zvýši cesto, narobíme malé haruľky a pridáme ku mäsku.
- 5
Ako prílohu som použila čistú kyslú kapustu neupravovanú. Dobrú chuť.
- 6
Po takom obedíku si možete dať aj takéhoto zlatého moku na trávenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
ako od profíka) My sme toto jedlo jedávali v jedálni, keď som ešte do práce chodila a mal takýto názov:)