Zajtra navarím tukožrútsku polievku. Dúfam že aspoň do Troch kráľov vydržím na nej. Kto sa pridá ?
@zareagujDiskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár včera 12:22
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 79 najnovší komentár včera 17:44
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 79 najnovší komentár včera 17:44
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár včera 12:22
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 79 najnovší komentár včera 17:44
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 63 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár včera 12:22
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Prívarok zo špenátu bez zápražky
-
Mrkvové hranolky s parmezánom +video
-
Rybacie filé na zemiakoch +fotopostup
-
Zemiaky s kyslými uhorkami +fotopostup
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Kefírový koláč pečený vo forme na srnčí chrbát
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Čerešňová štrúdľa
-
Bezlepkový granatiersky pochod - granadír od Liany +video
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Jednoduché a predsa výborné: 10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
Malý trik s veľkým efektom: Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec
jA NIE
ja ti poviem, ako sa mne po sviatkoch uľavilo.Nášmu psovi ochorel "pániček", just na konci roka dostal môj syn silnú angínu. No a čo so psom? Ráno venčiť, na obed venčiť, poobede aspoň dve hodiny prechádzka za mestom za každého počasia. Ešte že máme toť kúsok od nás Karpaty a pod nimi vinohrady. A telocvik začal, než sa v tej tuhej zime oblečieš, to trvá. A to naše psíča - 52 kg "rídžbek", potrebuje denne pobehať aspoň tri kiláče. A tak som chodila zhadzovať kilečká medzi riadky do vinohradu, pekne prešľapávala sneh, a než som prišla na koniec jedného radu, bola som už spotená.Psisko behal ako šialený, ceril od radosti zuby a na moje zapískanie sa šťastný vracal k mojej "nohe". Prvotná nechuť vôbec vyliezť von ma hneď prešla, príroda okolo bola kúzelná, ani som nevedela ako prešli dve hodiny a niekedy i viac, než sme sa dostali vyluftovaní domov. A do večera som si naťahovala zimné oblečenie ešte niekoľkokrát...
Frezia 68, je to pravda, čo píšeš, mojím vzorom je moja mama, tá mi hovorí, že "každé sústo v hube mosíš požuť tolkokrát, kolko máš rokú" a "nakládaj si na tanýrek pre malé dzeci, hi hi hi - si prectaf , že chodzíš do škólky..." .
A namôjdušu, pomáha to.
A tie moje výlety sú ešte na jednu vec výborné: proti boju s gonatrózou najvyššieho stupňa - bolesť kolien sa mi znížila, chôdza zlepšila a nesmejte sa mi, i napriek tomu, že nie som ešte takáááá staráááá, ale už druhý rok sa vďaka môjmu psovi učím v prírode utekať.A to je veru ťažká disciplína, ak máte operované koleno a problémy neutíchajú. Darmo, tý moje jabúčka jakosi frišči dozráli!
Kapustnica vianočná a majonézový šalát sa u nás just robí len na Vianoce...a k tomu pohoda, sledovanie televízii, nikto nejde do práce... proste pohoda,klídek, a u nieko homožno aj ten tabáček.Tri dni takéhoto života, keď človek tzv. vypne, a telo sa poddáva, a veď že prečo nie, keď vonku fičí vietor, robia sa záveje a doma svieti stromček, voní to tam vanilkou, klobáskami,šalátmi, medovníkmi, popoluškou, mrázikom.... hi hi a tiež aj ten Kevin je sám doma, pyšná princezná a celá vesničko má česká....NO NEZHREŠ!
Ja , preto ze som pazravec , tak sa snazim eliminovat potraviny ktore nemusim , aby som mohol jest tie ktore "musim".
Takze nedavam cukor do kavy ani caju, na chleba nedavam maslo, nejem sladkosti.Zemiaky, ryzu, pastu len polovicnu porciu druhu polku nahradim zeleninou a to preto aby som sa mohol napchavat masom a vinom.
Clovek žije z toho, čo zje: prestaňte jesť a vaše dni sú spočítané. Už dávno je tiež známe, že tak, ako rastlina zasadená do zlej pôdy živorí, živorí aj človek, ktorý sa stravuje zle ... Clovek totiž nielen žije z toho, čo zje. Clovek je z toho, čo zje: molekuly každého sústa sa stávajú molekulami nášho tela. A tieto molekuly si musia medzi sebou aj dobre rozumieť. Clovek totiž nielen je z toho, čo zje. Clovek sa dokonca má tak, ako a čo zje. Výživa sa preto stáva čoraz dôležitejším nástrojom prevencie a liečby širokej škály ochorení.
Tak dvakrát do roka si túto polievku robím, nie z kapusty, ale z kelu a k tomu všetku možnú zeleninu, vlejem do nej aj svoju vlastnú paradajkovú šťavu a ochutím pálivou paprikou, tak ako všetky polievky. Ale prečo to niektorí berú tak vážne ?
Zdravi Vas Magda
varecha.pravda.sk/recepty/diety/delena-strava/...