Zajtra navarím tukožrútsku polievku. Dúfam že aspoň do Troch kráľov vydržím na nej. Kto sa pridá ?
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 541 najnovší komentár včera 22:09
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 541 najnovší komentár včera 22:09
- Petra5: Dusenie mäsa 7 najnovší komentár 17. júla 2025
- Lopka1313: Pľúcka z ovce 12 najnovší komentár 15. júla 2025
- Mariena1: Candida albitas-protikvasinkova dieta. 28 najnovší komentár 9. júla 2025
- Tinca: Kustovnica čínska - GOJI 31 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 437 najnovší komentár včera 22:09
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 1 najnovší komentár 9. júla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Syrové trojuholníky
-
Mleté hovädzie mäso s ananásom a jazmínovou ryžou v sladko-pikantnej omáčke
-
Najlepšia mramorová bábovka
-
Viničkový (červenoríbezľový) koláč s mrveničkou +fotopostup
-
Šalát z nových zemiakov s paradajkami a mozzarellou
-
Pečené paprikové kolieska so syrovou plnkou +video
-
Ovsená kaša so semienkami a zázvorom
-
Cuketový koláč s marhuľami a mrveničkou +fotopostup
-
Lístkové trubičky so snehovou plnkou
-
Syrové trojuholníky
-
Cmarový koláč s ríbezľami a posýpkou
-
Mleté hovädzie mäso s ananásom a jazmínovou ryžou v sladko-pikantnej omáčke
-
Viničkový (červenoríbezľový) koláč s mrveničkou +fotopostup
-
Kuracie rezančeky s pestrou zeleninou +video
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Na párty aj ku gulášu: 11 receptov na slané chuťovky zo zemiakového cesta
-
Chutný jedálniček: 14 tipov, čo variť tento týždeň. Fašírky, prívarok, placky, pizza rezne aj sezónna zelenina
-
Overené časom: 10 najklikanejších receptov na ovocnú bublaninu v histórii Varecha.sk
-
Strúhaný syr, mleté korenie, čaj vo vrecúšku: Toto sú dôvody, prečo by ste ich mali nechať radšej v obchode
-
Vďačné občerstvenie: 13x kysnuté koláče do ruky. Chutné na raňajky, praktické na výlet aj na cestu na dovolenku
-
13x guláš na nedeľu: Krčmársky, pivný, maďarský, segedínsky... A pre pohodlných aj recept na guláš robený v rúre
-
13 slaných aj sladkých receptov: A zase tá cuketa! Nebojte sa bohatej úrody, toto sa z nej na Vareche varilo a pieklo minulú sezónu
jA NIE
ja ti poviem, ako sa mne po sviatkoch uľavilo.Nášmu psovi ochorel "pániček", just na konci roka dostal môj syn silnú angínu. No a čo so psom? Ráno venčiť, na obed venčiť, poobede aspoň dve hodiny prechádzka za mestom za každého počasia. Ešte že máme toť kúsok od nás Karpaty a pod nimi vinohrady. A telocvik začal, než sa v tej tuhej zime oblečieš, to trvá. A to naše psíča - 52 kg "rídžbek", potrebuje denne pobehať aspoň tri kiláče. A tak som chodila zhadzovať kilečká medzi riadky do vinohradu, pekne prešľapávala sneh, a než som prišla na koniec jedného radu, bola som už spotená.Psisko behal ako šialený, ceril od radosti zuby a na moje zapískanie sa šťastný vracal k mojej "nohe". Prvotná nechuť vôbec vyliezť von ma hneď prešla, príroda okolo bola kúzelná, ani som nevedela ako prešli dve hodiny a niekedy i viac, než sme sa dostali vyluftovaní domov. A do večera som si naťahovala zimné oblečenie ešte niekoľkokrát...
Frezia 68, je to pravda, čo píšeš, mojím vzorom je moja mama, tá mi hovorí, že "každé sústo v hube mosíš požuť tolkokrát, kolko máš rokú" a "nakládaj si na tanýrek pre malé dzeci, hi hi hi - si prectaf , že chodzíš do škólky..." .
A namôjdušu, pomáha to.
A tie moje výlety sú ešte na jednu vec výborné: proti boju s gonatrózou najvyššieho stupňa - bolesť kolien sa mi znížila, chôdza zlepšila a nesmejte sa mi, i napriek tomu, že nie som ešte takáááá staráááá, ale už druhý rok sa vďaka môjmu psovi učím v prírode utekať.A to je veru ťažká disciplína, ak máte operované koleno a problémy neutíchajú. Darmo, tý moje jabúčka jakosi frišči dozráli!
Kapustnica vianočná a majonézový šalát sa u nás just robí len na Vianoce...a k tomu pohoda, sledovanie televízii, nikto nejde do práce... proste pohoda,klídek, a u nieko homožno aj ten tabáček.Tri dni takéhoto života, keď človek tzv. vypne, a telo sa poddáva, a veď že prečo nie, keď vonku fičí vietor, robia sa záveje a doma svieti stromček, voní to tam vanilkou, klobáskami,šalátmi, medovníkmi, popoluškou, mrázikom.... hi hi a tiež aj ten Kevin je sám doma, pyšná princezná a celá vesničko má česká....NO NEZHREŠ!
Ja , preto ze som pazravec , tak sa snazim eliminovat potraviny ktore nemusim , aby som mohol jest tie ktore "musim".
Takze nedavam cukor do kavy ani caju, na chleba nedavam maslo, nejem sladkosti.Zemiaky, ryzu, pastu len polovicnu porciu druhu polku nahradim zeleninou a to preto aby som sa mohol napchavat masom a vinom.
Clovek žije z toho, čo zje: prestaňte jesť a vaše dni sú spočítané. Už dávno je tiež známe, že tak, ako rastlina zasadená do zlej pôdy živorí, živorí aj človek, ktorý sa stravuje zle ... Clovek totiž nielen žije z toho, čo zje. Clovek je z toho, čo zje: molekuly každého sústa sa stávajú molekulami nášho tela. A tieto molekuly si musia medzi sebou aj dobre rozumieť. Clovek totiž nielen je z toho, čo zje. Clovek sa dokonca má tak, ako a čo zje. Výživa sa preto stáva čoraz dôležitejším nástrojom prevencie a liečby širokej škály ochorení.
Tak dvakrát do roka si túto polievku robím, nie z kapusty, ale z kelu a k tomu všetku možnú zeleninu, vlejem do nej aj svoju vlastnú paradajkovú šťavu a ochutím pálivou paprikou, tak ako všetky polievky. Ale prečo to niektorí berú tak vážne ?
Zdravi Vas Magda
varecha.pravda.sk/recepty/diety/delena-strava/...