Zajtra navarím tukožrútsku polievku. Dúfam že aspoň do Troch kráľov vydržím na nej. Kto sa pridá ?
@zareagujDiskusie
- Daniela15: Prívarok - rednutie 11 najnovší komentár dnes 10:25
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Rasto147: Šípkové víno 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 987 najnovší komentár dnes 13:39
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár 3. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 987 najnovší komentár dnes 13:39
- Daniela15: Prívarok - rednutie 11 najnovší komentár dnes 10:25
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 10 najnovší komentár 14. novembra 2025
- Ocko: konfirmacia 26 najnovší komentár 13. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 541 najnovší komentár dnes 13:39
- Daniela15: Prívarok - rednutie 11 najnovší komentár dnes 10:25
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Malakoff - nepečená mandľová torta +fotopostup -
Pomaly pečený bravčový bôčik -
Krehké koláčiky v tvare hríbov +video -
Mandarínková marmeláda so škoricou a s vanilkou. Bude úžasná nielen na vianočku +video -
Bôbovo-zemiakové placky s kyslou kapustou +fotopostup -
Oreo cheesecake -
Bezlepkové moravské koláče s tvarohom a čučoriedkami +video
-
Orechový krémeš +fotopostup -
Vianočné pečivo - rumové guľky a šuhajdy z ľadových gaštanov -
Vianočné pečivo - plnené trubičky -
Vianočné pečivo - zvončeky a srdiečka +video -
Vianočné pečivo - medvedie labky -
Malakoff - nepečená mandľová torta +fotopostup -
Orechovo-kávový rez s karamelovou plnkou +fotopostup
-
Zabudnite na hubky a kefky. S týmto trikom bude ponorný mixér čistý za pár sekúnd VIDEO -
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník VIDEO -
Jednoduché zemiakové placky VIDEO -
Parmezán pre vegánov? Áno, takto jednoducho si ho urobíte VIDEO -
Rýchly segedín s mletým mäsom VIDEO -
Tvarohovo-makový koláč s mandarínkami VIDEO -
„Pošťastilo“ sa vám pripáliť omáčku? Takto ju ešte môžete zachrániť VIDEO
-
Fastfood za totality: Na toto sme pred revolúciou chodili do mliečnych barov a lahôdok. Starší si pamätajú, mladší neuveria -
Bez škrupinky: 13 receptov na orechové koláče. Tradičné, aj o akých ste ešte nepočuli -
Mesiac do Vianoc: 15 najklikanejších sladkých receptov minulých sviatkov -
Niečo na nakopnutie: 11 receptov na kávové koláče, ideálne sladké povzbudenie -
Čo variť tento týždeň: 14 inšpirácií na obedy a večere počas pracovných dní aj na prvý adventný víkend -
Tajomné hurmikaki: Ako trpký plod premeniť na šťavnatú sladkú explóziu chuti -
11 hrnčekových receptov: Bábovka, muffiny, buchty, medovníky aj krémové zákusky, ktoré upečiete aj bez váhy
jA NIE
ja ti poviem, ako sa mne po sviatkoch uľavilo.Nášmu psovi ochorel "pániček", just na konci roka dostal môj syn silnú angínu. No a čo so psom? Ráno venčiť, na obed venčiť, poobede aspoň dve hodiny prechádzka za mestom za každého počasia. Ešte že máme toť kúsok od nás Karpaty a pod nimi vinohrady. A telocvik začal, než sa v tej tuhej zime oblečieš, to trvá. A to naše psíča - 52 kg "rídžbek", potrebuje denne pobehať aspoň tri kiláče. A tak som chodila zhadzovať kilečká medzi riadky do vinohradu, pekne prešľapávala sneh, a než som prišla na koniec jedného radu, bola som už spotená.Psisko behal ako šialený, ceril od radosti zuby a na moje zapískanie sa šťastný vracal k mojej "nohe". Prvotná nechuť vôbec vyliezť von ma hneď prešla, príroda okolo bola kúzelná, ani som nevedela ako prešli dve hodiny a niekedy i viac, než sme sa dostali vyluftovaní domov. A do večera som si naťahovala zimné oblečenie ešte niekoľkokrát...
Frezia 68, je to pravda, čo píšeš, mojím vzorom je moja mama, tá mi hovorí, že "každé sústo v hube mosíš požuť tolkokrát, kolko máš rokú" a "nakládaj si na tanýrek pre malé dzeci, hi hi hi - si prectaf , že chodzíš do škólky..." .
A namôjdušu, pomáha to.
A tie moje výlety sú ešte na jednu vec výborné: proti boju s gonatrózou najvyššieho stupňa - bolesť kolien sa mi znížila, chôdza zlepšila a nesmejte sa mi, i napriek tomu, že nie som ešte takáááá staráááá, ale už druhý rok sa vďaka môjmu psovi učím v prírode utekať.A to je veru ťažká disciplína, ak máte operované koleno a problémy neutíchajú. Darmo, tý moje jabúčka jakosi frišči dozráli!
Kapustnica vianočná a majonézový šalát sa u nás just robí len na Vianoce...a k tomu pohoda, sledovanie televízii, nikto nejde do práce... proste pohoda,klídek, a u nieko homožno aj ten tabáček.Tri dni takéhoto života, keď človek tzv. vypne, a telo sa poddáva, a veď že prečo nie, keď vonku fičí vietor, robia sa záveje a doma svieti stromček, voní to tam vanilkou, klobáskami,šalátmi, medovníkmi, popoluškou, mrázikom.... hi hi a tiež aj ten Kevin je sám doma, pyšná princezná a celá vesničko má česká....NO NEZHREŠ!
Ja , preto ze som pazravec , tak sa snazim eliminovat potraviny ktore nemusim , aby som mohol jest tie ktore "musim".
Takze nedavam cukor do kavy ani caju, na chleba nedavam maslo, nejem sladkosti.Zemiaky, ryzu, pastu len polovicnu porciu druhu polku nahradim zeleninou a to preto aby som sa mohol napchavat masom a vinom.
Clovek žije z toho, čo zje: prestaňte jesť a vaše dni sú spočítané. Už dávno je tiež známe, že tak, ako rastlina zasadená do zlej pôdy živorí, živorí aj človek, ktorý sa stravuje zle ... Clovek totiž nielen žije z toho, čo zje. Clovek je z toho, čo zje: molekuly každého sústa sa stávajú molekulami nášho tela. A tieto molekuly si musia medzi sebou aj dobre rozumieť. Clovek totiž nielen je z toho, čo zje. Clovek sa dokonca má tak, ako a čo zje. Výživa sa preto stáva čoraz dôležitejším nástrojom prevencie a liečby širokej škály ochorení.
Tak dvakrát do roka si túto polievku robím, nie z kapusty, ale z kelu a k tomu všetku možnú zeleninu, vlejem do nej aj svoju vlastnú paradajkovú šťavu a ochutím pálivou paprikou, tak ako všetky polievky. Ale prečo to niektorí berú tak vážne ?
Zdravi Vas Magda
varecha.pravda.sk/recepty/diety/delena-strava/...