Zajtra navarím tukožrútsku polievku. Dúfam že aspoň do Troch kráľov vydržím na nej. Kto sa pridá ?
@zareagujDiskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár 16. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 146 najnovší komentár dnes 09:47
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 146 najnovší komentár dnes 09:47
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár 16. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 115 najnovší komentár dnes 09:47
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár 16. novembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Bravčové mäso so syrom na mexický spôsob +fotopostup
- Domáce rožky a pletenky
- Veľmi chutné záviny +fotopostup
- Cestoviny s pečenou tekvicou +fotopostup
- Makovo-citrónový veniec bez lepku
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Pečené aj nepečené: 7x viedenské rezy, výnimočný zákusok na každú príležitosť
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
- Prázdne regály: Aj vo vašom obchode chýbajú vajíčka? 10 koláčov, na ktoré žiadne nepotrebujete
jA NIE
ja ti poviem, ako sa mne po sviatkoch uľavilo.Nášmu psovi ochorel "pániček", just na konci roka dostal môj syn silnú angínu. No a čo so psom? Ráno venčiť, na obed venčiť, poobede aspoň dve hodiny prechádzka za mestom za každého počasia. Ešte že máme toť kúsok od nás Karpaty a pod nimi vinohrady. A telocvik začal, než sa v tej tuhej zime oblečieš, to trvá. A to naše psíča - 52 kg "rídžbek", potrebuje denne pobehať aspoň tri kiláče. A tak som chodila zhadzovať kilečká medzi riadky do vinohradu, pekne prešľapávala sneh, a než som prišla na koniec jedného radu, bola som už spotená.Psisko behal ako šialený, ceril od radosti zuby a na moje zapískanie sa šťastný vracal k mojej "nohe". Prvotná nechuť vôbec vyliezť von ma hneď prešla, príroda okolo bola kúzelná, ani som nevedela ako prešli dve hodiny a niekedy i viac, než sme sa dostali vyluftovaní domov. A do večera som si naťahovala zimné oblečenie ešte niekoľkokrát...
Frezia 68, je to pravda, čo píšeš, mojím vzorom je moja mama, tá mi hovorí, že "každé sústo v hube mosíš požuť tolkokrát, kolko máš rokú" a "nakládaj si na tanýrek pre malé dzeci, hi hi hi - si prectaf , že chodzíš do škólky..." .
A namôjdušu, pomáha to.
A tie moje výlety sú ešte na jednu vec výborné: proti boju s gonatrózou najvyššieho stupňa - bolesť kolien sa mi znížila, chôdza zlepšila a nesmejte sa mi, i napriek tomu, že nie som ešte takáááá staráááá, ale už druhý rok sa vďaka môjmu psovi učím v prírode utekať.A to je veru ťažká disciplína, ak máte operované koleno a problémy neutíchajú. Darmo, tý moje jabúčka jakosi frišči dozráli!
Kapustnica vianočná a majonézový šalát sa u nás just robí len na Vianoce...a k tomu pohoda, sledovanie televízii, nikto nejde do práce... proste pohoda,klídek, a u nieko homožno aj ten tabáček.Tri dni takéhoto života, keď človek tzv. vypne, a telo sa poddáva, a veď že prečo nie, keď vonku fičí vietor, robia sa záveje a doma svieti stromček, voní to tam vanilkou, klobáskami,šalátmi, medovníkmi, popoluškou, mrázikom.... hi hi a tiež aj ten Kevin je sám doma, pyšná princezná a celá vesničko má česká....NO NEZHREŠ!
Ja , preto ze som pazravec , tak sa snazim eliminovat potraviny ktore nemusim , aby som mohol jest tie ktore "musim".
Takze nedavam cukor do kavy ani caju, na chleba nedavam maslo, nejem sladkosti.Zemiaky, ryzu, pastu len polovicnu porciu druhu polku nahradim zeleninou a to preto aby som sa mohol napchavat masom a vinom.
Clovek žije z toho, čo zje: prestaňte jesť a vaše dni sú spočítané. Už dávno je tiež známe, že tak, ako rastlina zasadená do zlej pôdy živorí, živorí aj človek, ktorý sa stravuje zle ... Clovek totiž nielen žije z toho, čo zje. Clovek je z toho, čo zje: molekuly každého sústa sa stávajú molekulami nášho tela. A tieto molekuly si musia medzi sebou aj dobre rozumieť. Clovek totiž nielen je z toho, čo zje. Clovek sa dokonca má tak, ako a čo zje. Výživa sa preto stáva čoraz dôležitejším nástrojom prevencie a liečby širokej škály ochorení.
Tak dvakrát do roka si túto polievku robím, nie z kapusty, ale z kelu a k tomu všetku možnú zeleninu, vlejem do nej aj svoju vlastnú paradajkovú šťavu a ochutím pálivou paprikou, tak ako všetky polievky. Ale prečo to niektorí berú tak vážne ?
Zdravi Vas Magda
varecha.pravda.sk/recepty/diety/delena-strava/...