Zajtra navarím tukožrútsku polievku. Dúfam že aspoň do Troch kráľov vydržím na nej. Kto sa pridá ?
@zareagujDiskusie
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 274 najnovší komentár včera 22:36
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 274 najnovší komentár včera 22:36
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 8 najnovší komentár 17. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 178 najnovší komentár včera 22:36
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 14 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 4 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 1 najnovší komentár 17. januára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Krehký jablčník bez vaľkania
- Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom +fotopostup
- Halušky s tvarohom z roku 1989 +video
- Jednoduchý banánový koláč bez lepku +video
- Slané syrové hviezdičky +fotopostup
- Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce
- Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989 +video
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Rýchla cukrovinka na poslednú chvíľu? Skúste túto len z 3 surovín! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- Úžasný receptár: Jednoduché koláče na plech, nestarnúca klasika, rýchlovky aj sviatočné rezy. Toto sú najlepšie koláče roka 2024
- TOP rebríčky: Najlepšie decembrové recepty, to sú Vianoce v skratke. Ktoré dva koláčiky sa vám páčili najviac?
- Pochúťka i liek: 8 receptov na domácu huspeninu plus návod, ako ju zasterilizovať
- Odnaučte sa to: Ak nechcete pokaziť jedlo, či nebodaj riskovať zdravie, toto s varechou nikdy nerobte
- Nemalo by vám ujsť: 15 najsledovanejších videoreceptov uplynulého roka
- Bohaté jedlo: Mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku a hustá omáčka k tomu, to je ragú. 11 receptov, ako si ho doma uvariť
- Zbierka receptov na jablkové zákusky: Upečte si aj sladkú bombu od Ďoďa z Pečie celé Slovensko
jA NIE
ja ti poviem, ako sa mne po sviatkoch uľavilo.Nášmu psovi ochorel "pániček", just na konci roka dostal môj syn silnú angínu. No a čo so psom? Ráno venčiť, na obed venčiť, poobede aspoň dve hodiny prechádzka za mestom za každého počasia. Ešte že máme toť kúsok od nás Karpaty a pod nimi vinohrady. A telocvik začal, než sa v tej tuhej zime oblečieš, to trvá. A to naše psíča - 52 kg "rídžbek", potrebuje denne pobehať aspoň tri kiláče. A tak som chodila zhadzovať kilečká medzi riadky do vinohradu, pekne prešľapávala sneh, a než som prišla na koniec jedného radu, bola som už spotená.Psisko behal ako šialený, ceril od radosti zuby a na moje zapískanie sa šťastný vracal k mojej "nohe". Prvotná nechuť vôbec vyliezť von ma hneď prešla, príroda okolo bola kúzelná, ani som nevedela ako prešli dve hodiny a niekedy i viac, než sme sa dostali vyluftovaní domov. A do večera som si naťahovala zimné oblečenie ešte niekoľkokrát...
Frezia 68, je to pravda, čo píšeš, mojím vzorom je moja mama, tá mi hovorí, že "každé sústo v hube mosíš požuť tolkokrát, kolko máš rokú" a "nakládaj si na tanýrek pre malé dzeci, hi hi hi - si prectaf , že chodzíš do škólky..." .
A namôjdušu, pomáha to.
A tie moje výlety sú ešte na jednu vec výborné: proti boju s gonatrózou najvyššieho stupňa - bolesť kolien sa mi znížila, chôdza zlepšila a nesmejte sa mi, i napriek tomu, že nie som ešte takáááá staráááá, ale už druhý rok sa vďaka môjmu psovi učím v prírode utekať.A to je veru ťažká disciplína, ak máte operované koleno a problémy neutíchajú. Darmo, tý moje jabúčka jakosi frišči dozráli!
Kapustnica vianočná a majonézový šalát sa u nás just robí len na Vianoce...a k tomu pohoda, sledovanie televízii, nikto nejde do práce... proste pohoda,klídek, a u nieko homožno aj ten tabáček.Tri dni takéhoto života, keď človek tzv. vypne, a telo sa poddáva, a veď že prečo nie, keď vonku fičí vietor, robia sa záveje a doma svieti stromček, voní to tam vanilkou, klobáskami,šalátmi, medovníkmi, popoluškou, mrázikom.... hi hi a tiež aj ten Kevin je sám doma, pyšná princezná a celá vesničko má česká....NO NEZHREŠ!
Ja , preto ze som pazravec , tak sa snazim eliminovat potraviny ktore nemusim , aby som mohol jest tie ktore "musim".
Takze nedavam cukor do kavy ani caju, na chleba nedavam maslo, nejem sladkosti.Zemiaky, ryzu, pastu len polovicnu porciu druhu polku nahradim zeleninou a to preto aby som sa mohol napchavat masom a vinom.
Clovek žije z toho, čo zje: prestaňte jesť a vaše dni sú spočítané. Už dávno je tiež známe, že tak, ako rastlina zasadená do zlej pôdy živorí, živorí aj človek, ktorý sa stravuje zle ... Clovek totiž nielen žije z toho, čo zje. Clovek je z toho, čo zje: molekuly každého sústa sa stávajú molekulami nášho tela. A tieto molekuly si musia medzi sebou aj dobre rozumieť. Clovek totiž nielen je z toho, čo zje. Clovek sa dokonca má tak, ako a čo zje. Výživa sa preto stáva čoraz dôležitejším nástrojom prevencie a liečby širokej škály ochorení.
Tak dvakrát do roka si túto polievku robím, nie z kapusty, ale z kelu a k tomu všetku možnú zeleninu, vlejem do nej aj svoju vlastnú paradajkovú šťavu a ochutím pálivou paprikou, tak ako všetky polievky. Ale prečo to niektorí berú tak vážne ?
Zdravi Vas Magda
varecha.pravda.sk/recepty/diety/delena-strava/...