Delená strava

Základom je nemiešať potraviny s rozdielnym časom trávenia a s rozdielnymi požiadavkami na kyslosť či zásaditosť tráviacich štiav. Diéta zakazuje kombinovanie potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu, teda bielkovín a sacharidov. Preto je treba od začiatku rešpektovať, ktoré potraviny patria do ktorej skupiny, a ktoré sa v rámci tejto diéty považujú za neutrálne.


Recepty delená strava:

«1 2 ...31 »
Mrkvový šalát s jablkom a pomarančom Mrkvový šalát s jablkom a pomarančom Vaše

Chutovo sviezi jesenno-zimny salat, ktory je vdacnou prilohou k mäsu, k rybe, k syrom, natierkam, alebo ako lahky obed do prace. Da sa pripravit vopred. Pripraveny v uzavretej doze vydrzi 24 hodin bez zmeny chuti a vzhladu. Na nasej stranke som ziaden podobny nenasla, tak Vam ho ako inspiraciu predkladam. Je moznych niekolko obmien. Mozte pridat rozne orechy, susene marhule, datle, alebo figy. Mozte obmienat oleje. Aj lanovy, tekvicovy alebo orechovy olej je v tomto salate velmi chutny.

Bravčové medailóniky s kaparami (fotorecept) Bravčové medailóniky s kaparami (fotorecept) Vaše

Za par minut mame na stole vyborne lahke jedlo. Kyslaste kapary daju tomuto jedlu ten spravny "smrnc". Mozeme pouzit aj ine mäso vhodne na minutky.

Lahôdková paprika (fotorecept) Lahôdková paprika (fotorecept) Vaše

Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.

Karamelizovaná cibuľka Karamelizovaná cibuľka Vaše

Jednoduche jedlo, vhodne ako predjedlo, alebo priloha. Varil moj manzel Franco.

Baklažánové vežičky (fotorecept) Baklažánové vežičky (fotorecept) Vaše

Moj manzel ma velku fantaziu, staci mu otvorit chladnicku, vyberie par potravin a za chvilu je nieco dobre na stole. Tentoraz spravil tieto chutne vezicky.

Špaldový chlieb bez kvásku Špaldový chlieb bez kvásku Vaše

Tento chlieb je vhodný pre všetkých čo sa chcú zdravšie stravovať. Je veľmi chutný a ľahký. Pečiem ho každý týždeň.

Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept Vaše

Je to zaujimave jedlo z vegetarianskej kuchyne, vhodne aj ako priloha k roznym mäsam.

Paleo chilli con carne Paleo chilli con carne Vaše

Tento recept je v podstate akoby chilli cone ale bez strukovyn ale zato s paradnym chorizom.

Karfiol vo svetri Karfiol vo svetri Vaše

Cícerová domáca múka? Skúsila som a moja trpezlivosť nebola nekonečná. Naskytla sa otázka čo so vzniknutým produktom, niečo medzi hrubou múkou a prezlami. Ešteže pri recepte bol typ- Hrubý odpad využite ako prezle. Bolo rozhodnuté. Moja neláska ku prezlom z pečiva je vyriešená. ... a tá oriešková chuť cícera, proste mňam!

Raňajkové smoothie à la mrkvový koláč Raňajkové smoothie à la mrkvový koláč Vaše

Idú sem všetky chutné ingrediencie ako do mrkvového koláču.

Sladký tekvicový džem Sladký tekvicový džem Vaše

Jesenný džem ktorý sa hodí skôr do raňajkového muesly ako na chleba.

Karfiol so sezamovou omáčkou (fotorecept) Karfiol so sezamovou omáčkou (fotorecept) Vaše

Veľmi zaujímavá inšpirácia z arabskej kuchyne na ľahký obed alebo večeru. Keď nepočítam upečenie pita chleba, hotový je raz-dva.

Recept bez obrázku Cícerové noky Vaše

Kedže milujem makové šúlance a skušala som ich robiť už aj zo zemiakov,tvarohu alebo tekvice, rozhodla som sa vyskúšat ich aj z ciceru. Keď môže byť koláč z fazule alebo brownies z avokáda, prečo by nemohli byť šúlance/noky z cíceru :)

Kapustový šalát s kuracím mäsom Kapustový šalát s kuracím mäsom Vaše

Kúpila som si v Rakúsku jednu kuchársku knihu a v nej bol tento recept. Tak sa s ním chcem podeliť lebo je skutočne chutný.

Recept bez obrázku Paleo pizza Vaše

Už mesiac sa s rodinkou stravujeme podľa zásad Paleo a za ten čas som vyskúšala množstvo nových receptov. Čo sa týka pizzových, toto je tretí a ďaleko najlepší! Verím, že ním poteším nielen priaznivcov palea alebo ľudí s bezlepkovou diėtou, ale aj ostatných vareškových gurmánov! Odporúčam, nám veľmi chutila ;)

Rýchla brokolicová polievka Rýchla brokolicová polievka Vaše

Postup úplne prostý, každému zrejme jasný už po prečítaní surovín :) Na masle restujeme cibuľu a pridáme pár plátkov slaniny. Slaninu neskôr vyberieme a pridáme ružičky brokolice. Zalejeme vodou nie veľmi, povaríme. Pridáme ostatné suroviny, rozmixujeme. Gramáž je trošku orientačná, brokolica môže byť iste aj mrazená.

Zemiakovo-tekvicové placky s kukuričným škrobom (fotorecept) Zemiakovo-tekvicové placky s kukuričným škrobom (fotorecept) Vaše

Našla som tu jeden recept od Sandry na zemiakové placky bez vajíčok a namiesto múky škrobovú múčku, ja som však robila placky aj s tekvicou, keďže je jej teraz dostatok.

Cícerové fašírky Cícerové fašírky Vaše

Chcela som jesť na obed niečo ľahké a zeleninové, tak vzniklo toto:)

Zapekaná plnená cuketa Zapekaná plnená cuketa Vaše

Cuketu pozdĺžne prekrojíme, vydlabeme vnútro (to si odložíme), uložíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

«1 2 ...31 »
Aktuálne súťaže

Rebríček TOP 15 nápadov mesiaca november 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca november 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

SÚŤAŽ: Pravý punč zahreje po tele i na duši + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Chladné sychravé počasie nemusí určovať atmosféru zimných dní. Moc nahradiť nedostatok slnka má napríklad láska, ale aj originálne teplé drinky.


Denný súhrn receptov Novinka!

« November
December 2014
1234567
891011121314
1516171819 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist