Delená strava

Základom je nemiešať potraviny s rozdielnym časom trávenia a s rozdielnymi požiadavkami na kyslosť či zásaditosť tráviacich štiav. Diéta zakazuje kombinovanie potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu, teda bielkovín a sacharidov. Preto je treba od začiatku rešpektovať, ktoré potraviny patria do ktorej skupiny, a ktoré sa v rámci tejto diéty považujú za neutrálne.


Recepty delená strava:

«1 2 ...31 »
Cviklový šalát s čerstvým kozím syrom, orechami a dressingom z malinového octa a javorového sirupu Cviklový šalát s čerstvým kozím syrom, orechami a dressingom z malinového octa a javorového sirupu Vaše

Vylepšený opraženými kúskami slaninky:) Kto chce, môže vynechať.

Cviklový šalát Cviklový šalát Vaše

Chutný šalát, ktorý sa dá využiť ako predjedlo, alebo príloha k hlavnému jedlu.

Tofu yassa (fotorecept) Tofu yassa (fotorecept) Vaše

Toto pikantné africké jedlo som prvýkrát ochutnala asi pred tromi rokmi na Deň susedov. Senegalci tvrdia, že je ich a najčastejšie ho pripravujú s kuracím mäsom. Mäso som vynechala a ubrala som polovicu korenia.

Mrkvový šalát s jablkom a pomarančom Mrkvový šalát s jablkom a pomarančom Vaše

Chutovo sviezi jesenno-zimny salat, ktory je vdacnou prilohou k mäsu, k rybe, k syrom, natierkam, alebo ako lahky obed do prace. Da sa pripravit vopred. Pripraveny v uzavretej doze vydrzi 24 hodin bez zmeny chuti a vzhladu. Na nasej stranke som ziaden podobny nenasla, tak Vam ho ako inspiraciu predkladam. Je moznych niekolko obmien. Mozte pridat rozne orechy, susene marhule, datle, alebo figy. Mozte obmienat oleje. Aj lanovy, tekvicovy alebo orechovy olej je v tomto salate velmi chutny.

Bravčové medailóniky s kaparami (fotorecept) Bravčové medailóniky s kaparami (fotorecept) Vaše

Za par minut mame na stole vyborne lahke jedlo. Kyslaste kapary daju tomuto jedlu ten spravny "smrnc". Mozeme pouzit aj ine mäso vhodne na minutky.

Lahôdková paprika (fotorecept) Lahôdková paprika (fotorecept) Vaše

Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.

Karamelizovaná cibuľka Karamelizovaná cibuľka Vaše

Jednoduche jedlo, vhodne ako predjedlo, alebo priloha. Varil moj manzel Franco.

Baklažánové vežičky (fotorecept) Baklažánové vežičky (fotorecept) Vaše

Moj manzel ma velku fantaziu, staci mu otvorit chladnicku, vyberie par potravin a za chvilu je nieco dobre na stole. Tentoraz spravil tieto chutne vezicky.

Špaldový chlieb bez kvásku Špaldový chlieb bez kvásku Vaše

Tento chlieb je vhodný pre všetkých čo sa chcú zdravšie stravovať. Je veľmi chutný a ľahký. Pečiem ho každý týždeň.

Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept Balíčky z červenej kapusty, plnené teplým šalátom z červenej šošovice, hríbov a bizalmov (fotorecept Vaše

Je to zaujimave jedlo z vegetarianskej kuchyne, vhodne aj ako priloha k roznym mäsam.

Paleo chilli con carne Paleo chilli con carne Vaše

Tento recept je v podstate akoby chilli cone ale bez strukovyn ale zato s paradnym chorizom.

Karfiol vo svetri Karfiol vo svetri Vaše

Cícerová domáca múka? Skúsila som a moja trpezlivosť nebola nekonečná. Naskytla sa otázka čo so vzniknutým produktom, niečo medzi hrubou múkou a prezlami. Ešteže pri recepte bol typ- Hrubý odpad využite ako prezle. Bolo rozhodnuté. Moja neláska ku prezlom z pečiva je vyriešená. ... a tá oriešková chuť cícera, proste mňam!

Raňajkové smoothie à la mrkvový koláč Raňajkové smoothie à la mrkvový koláč Vaše

Idú sem všetky chutné ingrediencie ako do mrkvového koláču.

Sladký tekvicový džem Sladký tekvicový džem Vaše

Jesenný džem ktorý sa hodí skôr do raňajkového muesly ako na chleba.

Karfiol so sezamovou omáčkou (fotorecept) Karfiol so sezamovou omáčkou (fotorecept) Vaše

Veľmi zaujímavá inšpirácia z arabskej kuchyne na ľahký obed alebo večeru. Keď nepočítam upečenie pita chleba, hotový je raz-dva.

Recept bez obrázku Cícerové noky Vaše

Kedže milujem makové šúlance a skušala som ich robiť už aj zo zemiakov,tvarohu alebo tekvice, rozhodla som sa vyskúšat ich aj z ciceru. Keď môže byť koláč z fazule alebo brownies z avokáda, prečo by nemohli byť šúlance/noky z cíceru :)

Kapustový šalát s kuracím mäsom Kapustový šalát s kuracím mäsom Vaše

Kúpila som si v Rakúsku jednu kuchársku knihu a v nej bol tento recept. Tak sa s ním chcem podeliť lebo je skutočne chutný.

Recept bez obrázku Paleo pizza Vaše

Už mesiac sa s rodinkou stravujeme podľa zásad Paleo a za ten čas som vyskúšala množstvo nových receptov. Čo sa týka pizzových, toto je tretí a ďaleko najlepší! Verím, že ním poteším nielen priaznivcov palea alebo ľudí s bezlepkovou diėtou, ale aj ostatných vareškových gurmánov! Odporúčam, nám veľmi chutila ;)

Rýchla brokolicová polievka Rýchla brokolicová polievka Vaše

Postup úplne prostý, každému zrejme jasný už po prečítaní surovín :) Na masle restujeme cibuľu a pridáme pár plátkov slaniny. Slaninu neskôr vyberieme a pridáme ružičky brokolice. Zalejeme vodou nie veľmi, povaríme. Pridáme ostatné suroviny, rozmixujeme. Gramáž je trošku orientačná, brokolica môže byť iste aj mrazená.

«1 2 ...31 »
Aktuálne súťaže

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca december 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci december.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca december 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci december starého roku.

Súťaž na január o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj v tomto roku súťažíme o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.

Súťaž na január o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Súťaž o najlepší recept pokračuje aj v tomto roku. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« December
Január 2015
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 31

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist