v japonskej kuchyni sa používa teriyaki omáčka. v reštaurácii ju podávajú zahustenú/a teplú/ ku pečenej kačici /Crispy duck with teriyaki sauce/..kúpila som si kvalitnú , ale tá je riedka/ako sojovka/, nevie niekto, čím to v reštaurácii zahusťujú? predpokladám síce, že Gustinom, ale predsa len, bojím sa ju pokaziť-nebola najlacnejšia..:))...-ak má niekto skúsenosť, nech mi poradí.vdaka
@zareaguj
Či to bude fungovať aj s predpripravenou omáčkou, neviem.
Tak to robia aj v kvalitnych restikach,kde im zalezi aj na vzhlade aj na tom, aby sa chut omacky nezmenia;
ja som si ho zvykla pouzivat vsade aj preto, ze mame priatelov, ktori su citlivi na omacky zahustovane bylinnymi skrobami.
Nech vam chuti.
Nech robis akykolvek druh masa s tymto sauce, je to dobrotka ak sa neprezenie mnozstvo.
Inac ta teriyaki sa da lahko spravit .
varecha.pravda.sk/recepty/marinada-teriyaki-/12955-recept...
sk.shan-shi.com/japan-teriyaki-120-g.html...
Tu sa dá objednať. Iné som na Slovensku nenašla. Nejaký dobrý bioobchod v Bratislave to asi bude mať.
Ešte by sa to dalo nahradiť zahusťovadlom, neviem, ako sa to volá na Slovensku. Je to napr. Multi Thick, alebo Thick and Easy Kúpiš v lekárni, je to na zahustenie tekutín pre ľudí, čo majú problém s prehĺtaním.Je to ale z kukurice, alebo pšenice, tak pozor kto neznáša. Neutrálna chuť, vôbec necítiť po škrobe a nič nie je zakalené, ani vo vyššej koncentrácii.
- Arrowroot je bezvadne zahustovadlo do cohokolvek v kuchyni pri vareni.