Foto: 2010
Je to tradicna Japonska priprava masa -marinovanie a grilovanie v preklade " teri -lesk a yaki grilovanie. Omacka na pripravu sa Zobraziť celý popisJe to tradicna Japonska priprava masa -marinovanie a grilovanie v preklade " teri -lesk a yaki grilovanie. Omacka na pripravu sa da kupit v azijskych obchodoch ale este jednoduchsie sa da vyrobit doma. http://en.wikipedia.org/wiki/Teriyaki
príprava
tepelná úprava
Suroviny
teriyaki 1: | |
75 ml |
|
25 ml |
|
1 lyzica |
|
teriaki 2: | |
50 ml |
|
25 ml |
|
25 ml |
|
1 lyzica |
|
1.5 cm cerstvy nastruhany |
|
1 na drobno nakrajana |
|
Postup
-
1
Je ich viacej druhov od uplne jednoduchej az po komplikovanejsie. Jednoducha Teriyaki 1: Na malej panvici zmiesame sojovu omacku , mirin a cukor.dame zohriat pokial sa cukor nerospusti a dame ochladit.
- 2
Zlozitejsia Teriaki 2: Tak isto na malej panvici zmiesame sojovu omacku , mirin a vino sake pridame nastruhany cerstvy zazvor a na drobno nakrajanu jarnu cibulku , hnedy cukor (melasa dava lepsie chut ) a rozpustime. Ked chceme hustejsiu omacku tak varime zredukujeme az nam nezhustne.
- 3
Dame ochladit a pouzivame ako marinadu na ryby pre tych ktorym ryby "nevonaju". Je tak isto vyborna marinada na kurcata alebo bravcove. Maso poriadne ponatierame aspon na pol hodinu ( lepsie na viac) a odlozime do ladnicky .Vyberiem a dame na grill alebo nalahko naolejovanu platnu. Potrieme marinadou pocas grilovania. Pozor na teplotu lebo cukor ma tendenciu prihoriet. Jedna z najlepsich marinad -omaciek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
bejgi, je tolko druhov tejto marinady , cukor podla chuti videl som aj s medom a jasne ze aj cesnak a chilli.
Inac je tiez super na zeleninu ja som pouzil zmes mrkva , cukina , redkva daikon a biele a cierne sezamove semiacka,