Rád by som sa dozvedel kde sa dajú kúpiť tieto steaky.
Tento rez v tvare T-kosti som ešte nezohnal.
Ak môže niekto poradiť, Vaše radi budú vítané.
Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 361 najnovší komentár dnes 14:08
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 361 najnovší komentár dnes 14:08
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 249 najnovší komentár dnes 14:08
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
- Budú vítané: Syrové, tvarohové, bryndzové aj lacné. 11x slané drobné pečivo na vianočné sviatky
- 15 najlepších novembrových videí: Rebríčku kraľuje obľúbený koláč, ktorý pečieme aj na Vianoce. Tento je však urobený naopak!
Možná ak zaplatím dva krát toľko, budú steaky aj na marináde ?
varecha.pravda.sk/recepty/popularny-steak-t-bone/9530-pou...
varecha.pravda.sk/recepty/t-bone-steak-rukolovym-salatom-...
Ak sa vam ho podari zohnat, tak si zistite ze to je steak z masoveho plemena - cize angus, simental, charolais, limousine...
Ak by to bolo maso z mliekoveho alebo kombinovaneho plemena, tak si radsej pockajte. Ak bude z vhodneho plemena, potom musite zistit ako dlho bolo maso odlezane. Musi to byt minimalne 30-40 dni. Ak menej, tak maso bude tuhe. Dobre si steak prezrite - ak nema moc tuku ( mramorovania) tak nebude chutit bohvieako.
T-bone je fajn steak ale 99% kucharov ( vratane mna ) da prednost rib-eye steaku (entrecôte, vysoka rostenka)
Ma v sebe vela tuku a v pripade steaku plati - vela tuku=vela chuti.
Takze, davajte si pozor, ak vam masiar chce predat neodlezany t-bone steak z plemena, ktore na to nie je urcene, nechajte to tak. Zbytocne si pokazite zazitok.
Wagyu Kobe. Syn ma narodeniny, tak budem robit koncom januara , pridam.
Osobne dávam prednosť troche Soy sauce a poďme na gril.
A kde sa tie rib-eye steaky dajú kúpiť ?
1.tesco - sirlion steak odlezany 3 tyzdne, vacsinou baleni po 2 kuskov cca 500g, cena 19E/kg. Celkom kvalitne maso z irskeho angusa
2.metro - mrazene argentinske hovadzie - nekupil by som, kedze predavaju ako mrazene a to znacne zdegraduje chut masa, aj ked argentinske je fakt chutne. ale kym neni len chladene tak to povazujem za zbytocne vyhodene peniaze
obchod maju v prahe, a maju kvalitne odlezane hovadzie maso.
4. najdes dobreho masiara alebo pojdes za chovatelom rovno. dohodnes sa s nim ze odkupis celu vysoku rostenku alebo svieckovu atd. ziskas cerstve maso za rozumnu cenu/KG. nasledne ale to maso treba nechat odlezat - vakuovo zabalit a nechat odlezat 3 tyzdne pri konstatnej teplote 0 az 1 stupen.