Kuchyňa a vybavenie

Sušička bielizne, aké máte skúsenosti?

samuelson19 - bez fotkysamuelson19, 19. júla 2011

Mám záujem kúpiť sušičku bielizne ale neviem či je to dobrá vec či naozaj usuší bielizeň naozaj úplne. Každý ma od toho odhovára že je to zbytočná a nepotrebná vec. Prosím poraďte.

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
Zalezi na tom kde zijes, kolko mas za tyzden toho spinaveho pradla na prani3e a susenie atd.
U nas, kazdy kto kupuje pracku rovno kupi i susicku - je to take "dvojca" v rovnakom style, farbe i velkosti. Proste ide to dohromady. Tuna nikto pradlo vonku nesusi, mozna iba ja. Len sa mi casto stava, ze tu susicku musim pouzit. Potrebujem nutne vyprat a vonku tyzden prsi. Vyperiem a ususim v susicke. Susiska je navatsim spotrebitelom el. energie v domacnosti. Ma zasa tu vyhodu, ze pri suseni ten "fukar" vyfuka vsetok textiny prach s pradla, potom je pradlo pekne makucke a vonave, ked pridas taky vonavy obrusek, ktory ma ucel adstranit el. statiku z pradla. Ked susim vonu, usetrim el. energiu, ale pradlo je tvrdsie a pri pouzivani sa z neho trochu toho textilneho prachu rozprasi okolo nas. Nie je to vidno hned, ale az sa usadi na nabytku. Musim teda stale utierat prach. Ale bez susicky bych vobec byt nemohla.
alexdidi
Nemám skúsenosť z vlastnej domácnosti, ale z pôsobenia v zahraničí a musím povedať, že je to fantastická vec, ale.....má svoje ale v našich podmienkach, no, ako píše @kuchti čka, napr. v USA nikto ani neuvažuje o tom, že by si ju nekupoval súčasne s práčkou. To "ale" u nás je v spotrebe energie, ktorá u nás je veľmi drahá, i keď teraz už sú vraj úspornejšie. Potom som tu nevidela ten voňavý obrúsok, ktorý, ktorý je potrebný kvôli odstráneniu el.statiky, ale zároveň sa prádlo nekrčí, takže väčšinou prádlo stačí hneď po vysušení poskladať a netreba žehliť(tu je teda úspora energie i práce). Takže si to všetko treba zrátať.....my sme len dvaja, tak už sa nám neoplatí, ale ináč by som o jej kúpe veľmi vážne uvažovala.....
2010
To je to iste ako ked sa opytas ci potrebujes klimatizaciu, bude tu 100 odpovedi na Vareche , ze nepotrebujes naco?....chacha ale minuly tyzden by bodla ked bolo v panelakoch do 40 C v noci ? Presne to iste je so susiskou , ked tvoja hlavna napln dna nie je sledovanie pocasia ci bude burka ale pracujes kde sa zapotis a musis nosit kosele a chodis na porady atd. tak je to bez diskusie .My mame dve jednu ako cast pracky posledny program
 www.electrolux.com.au/Products/Laundry_room/Washing_machines/...


Plus Bosch samostatnu nad druhou prackou.U nas cez leto prsi skoro kazdy den a je vysoka vlhkost nic sa neususi -pradlo splesnivie.
tanaivan
Vrele doporučujem, je to vynikajúca vec. Samozrejme, že keď je pekné počasie tak nemáš problém, ale na jeseň a jar a v zime keď mrzne, nebudeš si je vedieť vynachváliť. Ďalšia vec je, že veľa vecí nemusíš žehliť a navyše prádlo je mäkučké ( hlavne uteráky a osušky- ako nové).
Už si to bez nej ani neviem predstaviť. Nerozmýšľaj- nebudeš ľutovať, a určite budeš aj ty potom každému vrele doporučovať.
Ja mám Elektrolux- kondenzačnú.
viera1
Švagriná ju má a nepoužíva ju.Bývame v rodinnom dome,pri lese a pre nás nieje lepšej vône, ako vonku usušené prádlo.Mala veľké účty za elektrinu (keď si dobre pamätám,tak to bolo 3,8 kWh!).Takže treba dobre zvážiť všetky plusy a mínusy.
kucharka100
@samuelson19 , ja osobne mám veľmi dobré skúsenosti s našou sušičkou. Teraz v lete suším samozrejme prádlo vonku, ale v zime a ak prší a ty potrebuješ nutne niektoré veci zo dňa na deň mať čisté, oprané je to neoceniteľná pomoc v domácnosti. Najprv som bola proti...keď ju syn šiel kúpiť...ale zišla sa. Vyberiem z nej prádlo suché, len zložiť, prípadne dám na vešiak. Som spokojná.
babidka
Mam susicku niekolko rokov a naozaj sa mi osvedcila . ked je pekne pocasie , tak aj ja vesiam pradlo na zahrade - ale.... vlastne okrem leta ju pouzivam stale . Mame strasne tvrdu vodu / mame svoju studnu/ a pradlo je aj napriek avivazi dost drsne a tuhe .ked ho vsak dam do susicky , tak je krasne makke , nadychane a ani ho nemusim zehlit . Zehlim iba veci ktore zehlit musim /kosele atd./- inak pradlo hned po vybrati zo susicky poskladam a odlozim. Mne osobne susicka dost ulahcila pracu ktoru neznasam - vesanie pradla a zehlenie :-))))))))
kuchticka
@babidka , ja vesanie pradla milujem. Zrejme preto, ze vesam iba ked je krasny den, takze mam potesenie s pekneho dna a pri tom si povesiam tak, aby bolo co najviac natiahnute abych nemusela zehlit. Zehlenie nenavidim.
Bez susicky bych nemohla byt vobec. U nas dost casto prsi a tiez v zimnych mesiacoch pradlo spinime a perieme, takze susicka je v permanenci.
kuchticka
@alexdidi , ten obrusek o ktorom som pisala je vlastne zmakcovac toho pradla a u vas je dostat v tekutom stave uz dlhe roky. Pouzivala som zmakcovac pradla este za sociku - tekutina sa pridala do poslednej vody na plakanie oprateho pradla, najma ked som prala jemne pradlo v ruke. U nas maju oboje - tekuty zmakcovac co das do pracky, alebo suchy obrusek, co das az do sucicky.
samuelson19
Myslim ze aj u nas je dostat tieto obrusky okolo 4€ to stoji. Zas na makkosti toho pradla mi tak nezalezi len aby bolo dobre ususene, aj ked pouzivame avivaz tak pradlo je ako smirgel a uteraky a osusky su ako drotena kefa.
roska
V roku 2007 som bola v Kanade a tam som bola nadšená sušičkou. Tričká som nemusela žehliť, boli príjemne mäkké. Po návrate na Slovensko som sa začala zaujímať o kúpu sušičky. Mala som šťastie, v Metre mali na ňu práve zľavu. A objavila som i obrúsky do sušičky v DM Drogerie. Froté uteráky sú príjemne mäkké a zväčšili svoj objem.
A do prania žiadnu aviváž už nedávam. Som veľmi spokojná. Spotreba el. energie sa zvýšila, ale aj žehlenie niečo stálo a ten čas, ktorý som pri tom strávila sa nedá zaplatiť.
1x petaq
trencanka
Mam susicku a chvalim. Susim frote uteraky, postelne napinacie plachty. Ostatne pradlo sporadicky. Ale pokazde pouzivam program "načechrávanie". Tento program mi trva 13 minut, pradlo zostane sice mokre, ale sklady na pradle sa vyrovnaju. Potom staci hodit pradlo na susiak, krasne sa vyrovna a netreba ho zehlit. Pekne zlozit a do skrine, samozrejme, ked uschne. Takze zehlim uz len kosele a damske bluzky. Pri 5 ludoch v domacnosti obrovska uspora casu.
ludy
ja mam vyborne skusenosti so susickou Bosch. za 45 min vysusi plny bubon pradla a mozem skladat do skrine. okrem toho je pradlo nadychane a vonave. odporucam vsetkym.
marcy
má niekto nové skúsenosti ,alebo kiksy spojené so sušičkou.....prádlo mám ako z koliby a nie je ani doschnuté na šnúre cez deň,kedy neprší,pofukuje a sem-tam blisne slniečko :-(
45678
So sušičkou mám 20 ročné skúsenosti, uprednostňujem odverávaciu, kde prebytočná voda odchádza, /potrebuje odvetrávací otvor/, kondenzačná sa mi veľmi neosvedčila, je to však môj názor. V sušičke okrem iného prášim paplony, deky, kožušiny a tiež hračky.
Ak chcem osviežiť odložené prádlo, navlhčím avivážou vreckovku vložím do bubna sušičky a nechám na krátky progra, perfektne prevonia -jednoznačne odporúčam :-)))
marcy
@45678 ,ďakujem,tak už ju máme a som nadšená.....s flanelovým posteľným prádlom som oprala aj tmavé spodné gačurky po usušení ani jedna smietka na bavlnených nohavičkách ,super žiaden mošok,žiadne chlpky....to všetko ostáva v sitku a župany,osušky,uteráky sú mäkkulinké :-))) v eľká pomocníčka
používateľ nemá avatar
st
st
My sme zozbierali recenzie a testy sušičiek a vybrali sme pár najlepších modelov. Postupne doplníme odkazy na externé testy a recenzie. Chcel by som dostať od vás spätnú väzbu, či vám takéto niečo pomôže pri výbere alebo by ste potrebovali iné informácie na rozhodovanie. Zatiaľ to vyzerá takto  www.spotrebitelskytest.sk/susicky/porovnanie...
dapo
I my jsme se pokoušeli vytvořit žebříček nejlepších sušiček na trhu. Přestože jsou naše recenze v češtině, věřím, že kdokoliv ze Slovenka jim snadno porozumí. Přeci jsme pořád víceméně bratři a sestry, ne? ;-)
Ale zpět k sušičkám. My je určitě doporučujeme, znamenají větší pohodlí, domácí komfort a hlavně, usnadní a urychlí sušení prádla ve vaší domácnosti. Pokud byste chtěli vybírat, doporučujeme vám pro více informací naše recenze, kde objektivně rozebíráme jak klady, tak i zápory sušiček ;-) Všechno najdete zde:  nejsusicky.cz
zolik
@Monika1988
ozaj velmi aktualny prispevok k diskusii z 19.7.2011. Susicka v tomto pripade uz bude dost dlho po zaruke.