Varenie

Sušenie v rúre

veronika1984 - fotkaveronika1984, 26. novembra 2010

Chcela by som sa spýtať, aké máte skúsenosti so sušením ovocia v rúre?
Teda ak by som chcela sušiť v rúre kolieska z pomaranča, citrónu, jabĺk, banánov a iné :))), aký je ideálny postup? Ďakujem veľmi pekne za rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

makinka31
my sme doma zvykli susit v rure slivky, ale robili sme to vzdy pri otvorenych dvierkach,aby sa voda mala kam odparovat...a dalo sa to takto,len to bolo zdlhave:(
tati2008
Susi sa pri 50-70st.C,medzi dvierka sa vlozi drievko,aby mohla unikat para.Susenie trva niekolko hodin.Recept na susene jablka najdes aj na strankach Varechy.
evusik
plátky pomaranča a citrónu suším na radiátore, ale ja ich používam na vianočné dekorácie, nie na konzum.... jabĺčka sa dajú tiež sušiť na plechu a na radiátore ale musíš mať tie staršie typy - čiže široký radiátor, kedysi sme to tak robili
kucharronald
najlahšie je na radiátor :) Usušia sa za 2-3-4 dni :) Potom ich môžeš dať na ikebany alebo aj na vianočný stromček, ktorý bude veľmi pekný :)
veronika1984
Ďakujem za rady. @evusik Tiež ich potrebujem sušiť na zdobenie, len nemám kde :) Také staršie radiátory sme mali u našich , lenže teraz v paneláku máme len také "placky" :))) a okrem toho by tie kolieska nemali pokoja od nášho 1,5-ročného synčeka.
evusik
tak to je samozrejme iné, ja by som vyskúšala v trúbe tak ako píše @tati2008 večer keď bude malý spať môžeš sušiť, alebo je ešte jedna možnosť, ktorú som síce neskúšala ale mohla by fungovať zavesiť krúžky pomaranča na nitku niekam zavesiť a tak sušiť :-)
tati2008
chcem este pripomenut,ze kto ma kachlovu pec s hornou plosinou(starsie typy),alebo pec v kuchyni moze susit aj tam na plechu.My sme tak ususili sipky.Dom prevonal a sme usetrili elektrinu.