Rôzne

Šunkove rolky s chrenom

mimka946 - fotkamimka946, 11. apríla 2013

Viete na svadkadbach ako sa dava šunka s takou penou je tam dosť
cítiť chren su užasne ja sama ich zbožňujem.Neviete ako sa ta plnka
do šunky robí? Hladala som aj na vareche a nič. :( Dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

používateľ nemá avatar
evk
evk

Šunková rolka
Recepty » Predkrmy a chuťovky » Ostatné predkrmy
Potrebujeme:

4 osoby
smotana na šlahanie, pohár sterilizovaného chrenu, šunka
Ako na to:

Vyšľaháme šľahačku, primiešame do nej chren a touto zmesou natierame kolieska šunky. Zrolujeme a podávame s
zeleninou a pečivom.
používateľ nemá avatar
evk
evk
Aj ja ich mam rada . Chren si pridavajte postupne , podla chuti :-)
mimka946
cize len smotana na slahanie 250ml? a postupne pridavat chren ano?
julica
No neviem, ci zo sterilizovaneho chrenu, zvycajne obsahuje ocot, co zo slahacky spravi tekutu smotanu. aspon tolko moja skusenost :)
tatranocka
Najlepšie z čerstvého chrenu,ale strúhaj si ho až pred použitím,inak zošedne.
kuchticka
Najlepsie je uslahat smotanu-slahacku a do nej jemno zamiesat jemno nastruhany cerstvy chren. Tak to robim ja.
mata3636
Ak je chren sterilizovaný, treba cez sitko povytláčať z neho šťavu a až tak dať do šľahačky. Nezriedne, roky sme to tak robili v robote v reštike. A nezabudni jemne osoliť :-)
babidka
@mimka , naozaj chutne rolky su iba z cerstveho chrenu . v Poprade urcite najdes hocikde na luke chren .Alebo aj v obchode . Ale cerstvo vykopany je najlepsi. Ten vo flastickach je podla nasej rodiny nechutny a ma doslova "skomolenu" chut :-) Ak chces mat rolky naozaj chutne , staci ti dobre vyslahana studena slahacka a cerstvo nastruhany , iba trosku osoleny chren .
cobina
Rolky plniť tesne pred podávaním, inak môže tiecť (príp. sa topiť). Príp. dať do šľahačky stužovač :-)
mimka946
@babidka ja niesom rovno z pp ale z dediny 5km od neho :) a tu u nas som nasla miesto kde sa da vykopat uz len cakam kym narastu tie zelene listy aby som vedela kde zacať :-)))
tinca
@mimka946 ja robím zásadne z čerstvého chrenu,čiže vysľahať smotanu na šľahenie a pridať podľa vlastnej chuti jemne nastrúhaný čerstvý chren.
hubata
Jasne, že šľahačka by sa ti zgrcla keď to budeš robiť s chrenom ktorý obsahuje ocot a nedajbože ešte aj jablká. Len ty si pekne pobehaj s rýľom po roli alebo záhrade, pokiaľ ešte nekvitne.