Včera mi priniesol manžel sumca. Ešte nikdy som sumca nepripravovala tak prosím o radu. Určite sú tu rybári ktorí majú skúsenosti.
Diskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár dnes 12:49
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 154 najnovší komentár dnes 17:54
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár dnes 19:53
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 154 najnovší komentár dnes 17:54
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár dnes 12:49
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 108 najnovší komentár dnes 17:54
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár dnes 12:49
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Pečené aj nepečené: 7x viedenské rezy, výnimočný zákusok na každú príležitosť
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
Vo vani už nie je, manžel si uvaril polievku a filety čakajú na nejaký dobrý recept
Nenech se namotat. Čím méně koření, chutí, tím lépe vynikne dobrá chuť sumca. Na Vareche je pár receptů, tak si zadej do vyhledávače. Je to výborná ryba, maso jemné, zároveň pevné, chutné a kosti velké, tím pádem se dobře filetuje. Sumec jako klasický řízek, s novým bramborem bude nej. Kdo má rád, rybu ocitronuje. Hned bych pomáhala, obalovala a vyprážala - krása!
nuž takýto recept môže vymyslieť len skutočný gurmán :(
ďakujem :) ja asi polovicu zoberiem na chalupu a skúsiť to dať na gril + nejaká zelenina
len som čítala, že sumec je mastná ryba vhodná najmä na údenie, tak som chcela vedieť či to niekto už robil, my ryby totiž milujeme a rada by som urobila niečo nové aj keď tie rezne sa mi páčia :)
Sumec je uzasna ryba na akykolvek sposob. Aj na gril, len opatrne aby sa nerozpadla, alebo podlozit alobalovou tackou. Uplne staci sol, CMK, citron. Ak mate radi mleta rasca. K tomu grilovana zelenina, zemiaky z pahreby.... chaluparska basen.
mne to chutí
ďakujem, aj ja mám takú predstavu, tak dúfam, že sa to podarí
Urcite sa podari! Budem rada ak das vediet ako si tuto skvelu rybu nakoniec pripravila. Mozno aj cvaknes a pridas fotku?
Kdesi v okoli Dunajskej Stredy som raz jedol perkelt zo sumca(maso bolo asi z brucha,lebo v tom neboli kosti) a priloha boli halusky s tvarohom.....bolo to vynikajuce..... ;) pekny vecer vsetkym
Jasné, že chceš něco nového. Tuším, že brácha udí, ale to bych musela provést průzkum, bo to jedním uchem přijímám a druhým vychází ven. Tučné bude dole na bříšku. Když nemáte rádi, stačí odkrojit. Ale je to národohospodářská škoda - bo to je moje nejmilejší!! pochoutka!! pod sluncem!!
Ať sumec chutná!!
Ano, spominam si, ze raz sme boli s kamaratkami v Madarsku a jedna si dala presne toto jedlo. Mne prisla ta kombinacia dost zvlastna, ale ona to zbofla ako malinu ;-) Ja som si vtedy dala husacie stehno s pomarancovou omackou a zemiakovymi kroketami. Pamätam si to preto, ze ta restauracia bola uzasna a zase nebolo to az tak davno.
veď práve o to mi ide, keď mám niečo nové chcem aj uvariť niečo nové a dobré a aj to nafotiť, veď k sumcovi sa už možno nikdy nedostanem
ďakujem za typ, pôjdem pošmejdiť po internete pretože sa mi to páči :)
a inak je to dosť mastná ryba, najlepší je naporcovaný na väčšie kusy a prehnaný udiarňou, tam ten tuk stečie a potom je výborný
nič odkrojovať nebudem, muž mi ho vyfiletoval a sú to veľmi pekné kúsky, občas máme amura, to je tiež dosť mastná ryba ale veľmi dobrá
u nás bývajú poslednú májovú nedeľu rybárske preteky, môj muž nie je rybár ale rybu vyhral v tombole ktorú poriada rybársky spolok (alebo zväz??) takže hádam je to v poriadku :)
Ano to je presne to jedlo o ktorom som pisala vyssie a aj @Leaela. Fajn, ze si ten recept vyhladala
ďakujem, tiež som ten recept objavila a chystám sa niečo podobné urobiť, dúfam, že to bude našim chutiť :-)
ďakujem za rady, odovzdám manželovi možno niečo porieši, uvidíme :)
že Sumec z vane :) no až taká kreatívna nemusím byť :))))
recepty tu na Vareche, a nielen tu, som už popozerala tak hádam dobre vyberiem, určite dám vedieť ako to dopadlo, vlastne dám vedieť keď to dobre dopadne :)
Od takového grilu bych se nehnula!