Sumec vo vani

evusik - fotkaevusik 27. mája 2019 o 15:32

Včera mi priniesol manžel sumca. Ešte nikdy som sumca nepripravovala tak prosím o radu. Určite sú tu rybári ktorí majú skúsenosti.

@zareaguj


31 odpovedí:
  • evusik - fotkaevusik 27. mája 2019 o 15:35

    Tak toto je on, parádny kúsok. Museli sme ho nechať vo vani aby ho videli aj naše vnúčatá. Tá najmenšia, keď sa ho konečne odvážila dotknúť, vyhlásila: on je z plastelíny.
    Vo vani už nie je, manžel si uvaril polievku a filety čakajú na nejaký dobrý recept


    @zareaguj
  • chrobaktruhlik - fotkachrobaktruhlik 27. mája 2019 o 17:02

    okoreníš - soľ, mleté čierne korenie, rasca, oregáno, majoránka, karí. potrieš horčicou. na dno pekáča uložíš zemiaky, dáš sumca, pokryješ šampiňonmi. poleješ kečupom a posypeš strúhaným eidamom alebo nivou. pečieš.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarhaji 27. mája 2019 o 17:15

    @Evusik (27.5.2019 15:35)
    Nenech se namotat. Čím méně koření, chutí, tím lépe vynikne dobrá chuť sumca. Na Vareche je pár receptů, tak si zadej do vyhledávače. Je to výborná ryba, maso jemné, zároveň pevné, chutné a kosti velké, tím pádem se dobře filetuje. Sumec jako klasický řízek, s novým bramborem bude nej. Kdo má rád, rybu ocitronuje. Hned bych pomáhala, obalovala a vyprážala - krása!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarhaji 27. mája 2019 o 17:24

  • evusik - fotkaevusik 27. mája 2019 o 17:43

    @Chrobaktruhlik (27.5.2019 17:02)

    nuž takýto recept môže vymyslieť len skutočný gurmán :(
    @zareaguj
  • evusik - fotkaevusik 27. mája 2019 o 17:47

    @Haji (27.5.2019 17:15)

    ďakujem :) ja asi polovicu zoberiem na chalupu a skúsiť to dať na gril + nejaká zelenina
    len som čítala, že sumec je mastná ryba vhodná najmä na údenie, tak som chcela vedieť či to niekto už robil, my ryby totiž milujeme a rada by som urobila niečo nové aj keď tie rezne sa mi páčia :)
    @zareaguj
     1x haji
  • zolik - fotkazolik 27. mája 2019 o 18:19

    @Evusik (27.5.2019 17:47)
    Sumec je uzasna ryba na akykolvek sposob. Aj na gril, len opatrne aby sa nerozpadla, alebo podlozit alobalovou tackou. Uplne staci sol, CMK, citron. Ak mate radi mleta rasca. K tomu grilovana zelenina, zemiaky z pahreby.... chaluparska basen.
    @zareaguj
  • chrobaktruhlik - fotkachrobaktruhlik 27. mája 2019 o 18:35

    @Evusik (27.5.2019 17:43)

    mne to chutí
    @zareaguj
  • evusik - fotkaevusik 27. mája 2019 o 18:43

    @Zolik (27.5.2019 18:19)

    ďakujem, aj ja mám takú predstavu, tak dúfam, že sa to podarí
    @zareaguj
  • zolik - fotkazolik 27. mája 2019 o 18:49

    @Evusik (27.5.2019 18:43)
    Urcite sa podari! Budem rada ak das vediet ako si tuto skvelu rybu nakoniec pripravila. Mozno aj cvaknes a pridas fotku?
    @zareaguj
     2x haji, evusik
  • leaela - fotkaleaela 27. mája 2019 o 18:58

    @Evusik (27.5.2019 17:43)

    Kdesi v okoli Dunajskej Stredy som raz jedol perkelt zo sumca(maso bolo asi z brucha,lebo v tom neboli kosti) a priloha boli halusky s tvarohom.....bolo to vynikajuce..... ;) pekny vecer vsetkym
    @zareaguj
     2x haji, evusik
  • používateľ nemá avatarhaji 27. mája 2019 o 18:59

    @Evusik (27.5.2019 17:47)
    Jasné, že chceš něco nového. Tuším, že brácha udí, ale to bych musela provést průzkum, bo to jedním uchem přijímám a druhým vychází ven. Tučné bude dole na bříšku. Když nemáte rádi, stačí odkrojit. Ale je to národohospodářská škoda - bo to je moje nejmilejší!! pochoutka!! pod sluncem!!
    Ať sumec chutná!!
    @zareaguj
     1x evusik
  • zolik - fotkazolik 27. mája 2019 o 19:18

    @Leaela (27.5.2019 18:58)
    Ano, spominam si, ze raz sme boli s kamaratkami v Madarsku a jedna si dala presne toto jedlo. Mne prisla ta kombinacia dost zvlastna, ale ona to zbofla ako malinu ;-) Ja som si vtedy dala husacie stehno s pomarancovou omackou a zemiakovymi kroketami. Pamätam si to preto, ze ta restauracia bola uzasna a zase nebolo to az tak davno.
    @zareaguj
     2x evusik, leaela
  • evusik - fotkaevusik 27. mája 2019 o 19:39

    @Zolik (27.5.2019 18:49)

    veď práve o to mi ide, keď mám niečo nové chcem aj uvariť niečo nové a dobré a aj to nafotiť, veď k sumcovi sa už možno nikdy nedostanem
    @zareaguj
  • evusik - fotkaevusik 27. mája 2019 o 19:41

    @Leaela (27.5.2019 18:58)

    ďakujem za typ, pôjdem pošmejdiť po internete pretože sa mi to páči :)
    @zareaguj
     1x leaela
  • rulik - fotkarulik 27. mája 2019 o 19:44

    podľa Zákona o rybárstve č.455/1991 Zb. je Sumec veľký(Silirus glanis) v dobe od 1.1 do 15.júna chránený, tak by som sa ním veľmi nechválil
    a inak je to dosť mastná ryba, najlepší je naporcovaný na väčšie kusy a prehnaný udiarňou, tam ten tuk stečie a potom je výborný
    @zareaguj
  • evusik - fotkaevusik 27. mája 2019 o 19:47

    @Haji (27.5.2019 18:59)

    nič odkrojovať nebudem, muž mi ho vyfiletoval a sú to veľmi pekné kúsky, občas máme amura, to je tiež dosť mastná ryba ale veľmi dobrá
    @zareaguj
     1x haji
  • evusik - fotkaevusik 27. mája 2019 o 19:49

    @Rulik (27.5.2019 19:44)

    u nás bývajú poslednú májovú nedeľu rybárske preteky, môj muž nie je rybár ale rybu vyhral v tombole ktorú poriada rybársky spolok (alebo zväz??) takže hádam je to v poriadku :)
    @zareaguj
  • rulik - fotkarulik 27. mája 2019 o 20:02

    je to v úplnom poriadku, dobrú chuť!
    @zareaguj
     1x evusik
  • angelikasch - fotkaangelikasch 28. mája 2019 o 09:59

  • zolik - fotkazolik 28. mája 2019 o 10:17

    @Angelikasch (28.5.2019 09:59)
    Ano to je presne to jedlo o ktorom som pisala vyssie a aj @Leaela. Fajn, ze si ten recept vyhladala
    @zareaguj
  • evusik - fotkaevusik 28. mája 2019 o 10:53

    @Angelikasch (28.5.2019 09:59)

    ďakujem, tiež som ten recept objavila a chystám sa niečo podobné urobiť, dúfam, že to bude našim chutiť :-)
    @zareaguj
  • kvakac - fotkakvakac 28. mája 2019 o 12:19

    Ja som dobrého sumca jedol u známeho. Aspoň pre mňa to bola riadna chuťovka. Očistené mäso zaúdiť na čerešňovom( slivkovom, alebo bukovom) dreve na 15 minúť, horúci dym a potom nechať ochladnúť . Ďalej trochu drvenej rasce a osoliť a dať na gril na chvíľu, aby získal peknú farbu. Nič viac nič menej a dobrota bude na svete.
    @zareaguj
     2x evusik, haji
  • kvakac - fotkakvakac 28. mája 2019 o 12:31

    Ak ešte môžem je to veľmi dobré mäso a tak ako som napísal najviac vynikne jeho chuť. Keby si ho údila tak ho pred údením vytrieť do suchá. Nesoliť ani nekoreniť , len čisté mäso bez korenín. A najlepšie je ho údiť vypitvaného s kožou.
    @zareaguj
     2x evusik, haji
  • používateľ nemá avatar2010 28. mája 2019 o 14:15

    velmi popularna ryba v thajsku na ulici, mastna vyborna na grilovanie.




    @zareaguj
  • kukulienka71 - fotkakukulienka71 28. mája 2019 o 15:19

    verím, že si poradíš, @evusik , si kreatívna a dobrá kuchárka. Len tomu receptu nedávaj názov Sumec z vane:-)) podobne ako paprikáš zo sumca som ho pripravovala, s rajčinovou omáčkou, mám tu ten recept. Je to skvelá ryba.
    @zareaguj
  • evusik - fotkaevusik 28. mája 2019 o 15:49

    @Kvakac (28.5.2019 12:31)

    ďakujem za rady, odovzdám manželovi možno niečo porieši, uvidíme :)
    @zareaguj
  • evusik - fotkaevusik 28. mája 2019 o 15:54

    @Kukulienka71 (28.5.2019 15:19)

    že Sumec z vane :) no až taká kreatívna nemusím byť :))))
    recepty tu na Vareche, a nielen tu, som už popozerala tak hádam dobre vyberiem, určite dám vedieť ako to dopadlo, vlastne dám vedieť keď to dobre dopadne :)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarhaji 28. mája 2019 o 18:41

    @2010 (28.5.2019 14:15)
    Od takového grilu bych se nehnula!
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist