Včera mi priniesol manžel sumca. Ešte nikdy som sumca nepripravovala tak prosím o radu. Určite sú tu rybári ktorí majú skúsenosti.
Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 328 najnovší komentár dnes 19:34
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 5 najnovší komentár 19. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 328 najnovší komentár dnes 19:34
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 5 najnovší komentár 19. marca 2025
- Matata1: Slnečnica hľuznatá, čiže topinambur 43 najnovší komentár 14. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 229 najnovší komentár dnes 19:34
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 19. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami VIDEO
-
Nepečené karamelovo-arašidové rezy VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Prudko návyková pistáciová nátierka s bielou čokoládou VIDEO
-
Hneď sa rozchytajú: 10x zemiakové placky, zlatisté a chrumkavé, nebudete ich stíhať piecť
-
Zaručene dobré: 14 receptov na slávne aj neznáme maďarské dezerty
-
Super recepty: Neviete, čo variť tento týždeň? Naše tipy na chutné obedy a večere to vyriešia za vás!
-
Všetci budú spokojní: Hovädzie, bravčové aj kuracie a vždy s výbornou šťavou. 10x nedeľné mäso, ktoré najlepšie chutí s ryžou
-
Hrnčekové, s čokoládou aj s ovocím: 12 receptov na tie najlepšie jogurtové koláče
-
Vyskúšajte všetky: 12 tipov, čo navariť z kuracích pŕs. Chutné a rýchle jedlá, ktoré vás nikdy nesklamú
-
Tradícia inak: Chuť na halušky, ale doma ani jeden zemiak? 11 receptov, ako ich uvariť aj bez nich
Vo vani už nie je, manžel si uvaril polievku a filety čakajú na nejaký dobrý recept
Nenech se namotat. Čím méně koření, chutí, tím lépe vynikne dobrá chuť sumca. Na Vareche je pár receptů, tak si zadej do vyhledávače. Je to výborná ryba, maso jemné, zároveň pevné, chutné a kosti velké, tím pádem se dobře filetuje. Sumec jako klasický řízek, s novým bramborem bude nej. Kdo má rád, rybu ocitronuje. Hned bych pomáhala, obalovala a vyprážala - krása!
nuž takýto recept môže vymyslieť len skutočný gurmán :(
ďakujem :) ja asi polovicu zoberiem na chalupu a skúsiť to dať na gril + nejaká zelenina
len som čítala, že sumec je mastná ryba vhodná najmä na údenie, tak som chcela vedieť či to niekto už robil, my ryby totiž milujeme a rada by som urobila niečo nové aj keď tie rezne sa mi páčia :)
Sumec je uzasna ryba na akykolvek sposob. Aj na gril, len opatrne aby sa nerozpadla, alebo podlozit alobalovou tackou. Uplne staci sol, CMK, citron. Ak mate radi mleta rasca. K tomu grilovana zelenina, zemiaky z pahreby.... chaluparska basen.
mne to chutí
ďakujem, aj ja mám takú predstavu, tak dúfam, že sa to podarí
Urcite sa podari! Budem rada ak das vediet ako si tuto skvelu rybu nakoniec pripravila. Mozno aj cvaknes a pridas fotku?
Kdesi v okoli Dunajskej Stredy som raz jedol perkelt zo sumca(maso bolo asi z brucha,lebo v tom neboli kosti) a priloha boli halusky s tvarohom.....bolo to vynikajuce..... ;) pekny vecer vsetkym
Jasné, že chceš něco nového. Tuším, že brácha udí, ale to bych musela provést průzkum, bo to jedním uchem přijímám a druhým vychází ven. Tučné bude dole na bříšku. Když nemáte rádi, stačí odkrojit. Ale je to národohospodářská škoda - bo to je moje nejmilejší!! pochoutka!! pod sluncem!!
Ať sumec chutná!!
Ano, spominam si, ze raz sme boli s kamaratkami v Madarsku a jedna si dala presne toto jedlo. Mne prisla ta kombinacia dost zvlastna, ale ona to zbofla ako malinu ;-) Ja som si vtedy dala husacie stehno s pomarancovou omackou a zemiakovymi kroketami. Pamätam si to preto, ze ta restauracia bola uzasna a zase nebolo to az tak davno.
veď práve o to mi ide, keď mám niečo nové chcem aj uvariť niečo nové a dobré a aj to nafotiť, veď k sumcovi sa už možno nikdy nedostanem
ďakujem za typ, pôjdem pošmejdiť po internete pretože sa mi to páči :)
a inak je to dosť mastná ryba, najlepší je naporcovaný na väčšie kusy a prehnaný udiarňou, tam ten tuk stečie a potom je výborný
nič odkrojovať nebudem, muž mi ho vyfiletoval a sú to veľmi pekné kúsky, občas máme amura, to je tiež dosť mastná ryba ale veľmi dobrá
u nás bývajú poslednú májovú nedeľu rybárske preteky, môj muž nie je rybár ale rybu vyhral v tombole ktorú poriada rybársky spolok (alebo zväz??) takže hádam je to v poriadku :)
Ano to je presne to jedlo o ktorom som pisala vyssie a aj @Leaela. Fajn, ze si ten recept vyhladala
ďakujem, tiež som ten recept objavila a chystám sa niečo podobné urobiť, dúfam, že to bude našim chutiť :-)
ďakujem za rady, odovzdám manželovi možno niečo porieši, uvidíme :)
že Sumec z vane :) no až taká kreatívna nemusím byť :))))
recepty tu na Vareche, a nielen tu, som už popozerala tak hádam dobre vyberiem, určite dám vedieť ako to dopadlo, vlastne dám vedieť keď to dobre dopadne :)
Od takového grilu bych se nehnula!